L

LEUKSTE WIJKEN IN PARIJS: DEZE PLEKKEN WIL JE VERKENNEN

Leukste wijken in Parijs - Mooiste wijken Parijs - Weekend tips Parijs

Parijs… Dé stad van de liefde, wie wil er nou niet een keertje heen (of een tiende keer…). Met zó veel arrondissementen valt er namelijk altijd weer een nieuwe plek te verkennen. Maar welke zijn de leukste en moeten bij jouw volgende city trip bovenaan je lijstje staan? Wij zetten ze voor je op een rijtje: dit zijn 10 x de leukste wijken in Parijs!

Weekendje Parijs? Leuk! Dit zijn de leukste wijken in Parijs, die je zéker wil je zien >

1. Le Marais

Eén van de leukste wijken in Parijs, die iedereen eens moét verkennen, is Le Marais. Het is de perfecte samenkomst: je geniet namelijk nog mee van de bruisende stad maar als je naar het hartje van Le Marais wandelt, Place des Vosges, waan je je ineens in een heerlijk rustig stadsdeel. Wandel en eet dus echt een avondje bij Place des Vosges, tevens een van de oudste pleinen van Parijs. Ook leuk om te weten; de wijk staat bekend om falafel! Wandel dus in een walm van lekkere etensgeuren langs alle eettentjes en boetiekjes.

2. De wijk rondom Place de la Bastille

Grenzend aan Le Marais, ligt Place de la Bastille, dé plek waar de Franse revolutie begon. Deze historische plek behoort dankzij de leuke restaurants en mooie wandelroute langs Jardin Du Port De l’Arsenal, zeker op het lijstje met leukste wijken in Parijs. Als je er toch bent kun je ook 5 minuten verder wandelen naar Rue Crémieux, een leuke straat met tientallen huisjes in pastelkleuren!

3. Canal Saint-Martin

Een mooi stukje natuur midden in Parijs: Canal Saint-Martin! Je wandelt er romantisch langs het kanaal, die een verbinding is tussen Bassin de la Villette en de Seine en staat ook wel bekend om dé plek waar locals en jongeren bij elkaar komen. Het kanaal stroomt door vier arrondissementen, niet officieel in één wijk dus, maar hoort toch wel echt op het lijstje! Maar het mooiste startpunt: in de buurt van Place de la Bastille.

Emily in Paris: 9 plekken uit de serie om zelf te bezoeken >

4. Jardin des Tuileries

Pal achter het Louvre vind je de Jardin des Tuileries, een prachtige tuin tussen het museum en Place de la Concorde in. De tuin heeft twee grote vijvers met honderden stoeltjes waar je lekker kunt uitrusten van al het wandelen of gewoon even kunt genieten. Op loopafstand, nog in (technisch gezien) dezelfde wijk vind je Place Vendôme. Hét luxe hart van de stad, met de duurste winkels die je je kunt voorstellen en natuurlijk het beroemde Ritz-hotel..! Nog 5 minuutjes verder lopen daarvandaan, wandel je naar Palais Royal, een mooie Insta hotspot met leuk park erachter. En als je daar toch eenmaal bent, kun je Opéra ook nog eens vanaf steenworp afstand bewonderen.

Naar een leuk museum in Parijs? Dit zijn de leukste!

5. Mooie wijk in Parijs: Montmartre

Montmartre, de wijk op de grote heuvel waar ook de Sacré-Cœur staat, voelt als een mini-stadje in het grote Parijs. Je bent er in het 18e arrondissement, dus pakt om er te komen meestal de metro vanuit de binnenstad, maar na een grote wandeling de heuvel op heb je ook wat! Bovenaan kun je super gezellig eten op Place du Tertre, hét pleintje waar veel kunstenaren buiten schilderen. Deze moest dus wel op het lijstje met leukste wijken in Parijs komen te staan! Tip: bezoek de Wall of Love, waarop ‘ik hou van jou’ in meer dan 300 verschillende talen geschreven staat.

6. Gezellige wijk in Parijs: Pigalle

Onderaan de berg van Montmartre, wandel je langs Pigalle, het voormalige red light district dat nu is omgetoverd tot één van de gezelligste wijken van Parijs. Een leuk detail van het voormalige Pigalle is terug te zien: je kunt hier namelijk nog altijd naar de Moulin Rouge. Wil je dus een avondje uit in één van de hipste, stiekem een beetje foute maar toch leukste wijken in Parijs? Dan moet je voor je volgende city trip (of vrijgezellenfeest) hier zijn met je vriendinnen!

7. Place des Victoires

In één van de leukste wijken van Parijs ligt Place des Victoires. Je wandelt er in hele gezellige straatjes, kunt in de buurt (window)shoppen bij één van de mooiste warenhuizen van Parijs, Samaritaine, of bij de ondergrondse Westfield Mall (voor het geval dat het écht te erg regent bijvoorbeeld…) maar kunt ook wandelen naar Centre Pompidou, een bijzondere plek voor kunst in Parijs. Op steenworp afstand: Rue Montorgueil, dé plek voor shoppen in boetiekjes, delicatessewinkels en vintage winkeltjes.

8. Zijstraatjes van de Champs Élysées

Erg voor de hand liggend, maar toch blijft het leuk: de wijk rondom de Champs Élysées! Maak er (het liefst ‘s ochtends vroeg) leuke foto’s voor de Arc de Triomphe en bekijk na het afstruinen van de grote winkelstraat een paar mooie zijstraatjes, zoals Avenue Marceau of Avenue Montaigne. Daar zitten dé grote designerwinkels van Parijs, allemaal natuurlijk met de mooiste etalages. Nog een leuke tip: je kunt de Arc de Triomphe voor slechts 1 euro beklimmen als je onder de 26 jaar oud bent.

Meer tips voor leuke wijken in Parijs vind je onder de foto >

9. Quartier Latin

Heel dichtbij het eilandje waarop de Notre Dame ligt, vind je één van de leukste wijken van Parijs, namelijk Quartier Latin! Als je een hapje wil eten, lukt het hier sowieso om iets leuks te vinden met de tientallen kleine en mega knusse eettentjes. Ook gezellig dichtbij: Place Dauphine, een bruisend pleintje waar de echte locals jeux de boulen!

10. Saint-Germain

In de wijk Saint-Germain wandel je langs meerdere iconische koffiezaakjes, zoals Café de Flore en Les deux Magots. Maar eigenlijk staat de wijk bekend als kunstenaarswijk voor de Parijzenaren, dankzij de kunstateliers, modewinkels en antiekzaken! Nóg meer shoppen? In deze wijk ligt Le Bon Marché, een prachtig luxe warenhuis waar je je ogen uit kunt kijken. Ironisch dat het warenhuis vertaalt ‘goedkoop’ heet, want dat is het er zeker niet!

En welke van deze leukste wijken in Parijs staat bij jouw volgende city trip bovenaan je wensenlijstje?

CategoriesEuropa