5

5 REDENEN OM IEMAND BLOEMEN CADEAU TE DOEN

bloemen cadeau doen - bloomon - best friends day - cadeau inspiratie - national best friends day - bloemen geven

Aanstaande zaterdag, op 8 juni, vieren we National Best Friends Day. Een dag die in het leven geroepen is om te laten zien hoezeer jij je beste vriend(in) waardeert en hoe speciaal en belangrijk diegene voor je is. Een dag om je best friend in het zonnetje te zetten, op wat voor manier dan ook. Toch zeggen wij: bloemen. Hierbij 5 redenen om ze ‘gewoon’ te verrassen met een bosje kleur.

1. Studie bevestigt: Bloemen werken ontspannend.

We leven in een tijd waarin alles meer, beter, sneller en socialer ‘moet’. Een van de redenen om bloemen cadeau te doen is de ontspannende werking ervan. Het aanzien van bloemen hebben een ontspannend effect op iedereen en werkt stress verminderend. Daarnaast werkt ook het onderhouden van bloemen of planten mee tegen spanning!

2. Bloemen stimuleren verbinding

Volgens een gedragsonderzoek uitgevoerd door de Amerikaanse Rutgers Universiteit is een effect gemeten dat bloemen intieme verbindingen stimuleren. De aanwezigheid van bloemen leidt tot meer contact met familie en vrienden. Wat bleek was dat bloemen in huis resulteren in het (vaker) ontvangen van vrienden. Komt dat eens even goed uit op National Best Friends Day.

Wil je het onderzoek zelf lezen? Klik hier >

3. Iedere bloem heeft een eigen betekenis

‘Zeg het met bloemen’ is niet zomaar een uitdrukking. De bloemen in iedere bos en vaas spreken een compleet eigen taal: die van de floriografie. Van liefde en sympathie tot jaloezie en hartstocht: met een zorgvuldig uitgezochte bloem zijn de (misschien moeilijke) woorden overbodig. Dit kan een bloem nog meer waarde geven.

bloemen cadeau doen - bloomon - best friends day - cadeau inspiratie - national best friends day - bloemen gevenBloemen cadeau doen op National Best Friends Day

4. Ze geven een directe impact op je geluksgevoel

Misschien gelijk wel de belangrijkste redenen om bloemen cadeau te doen op Best Friends Day. Bloemen blijken een onmiddellijke impact op je geluksgevoel te hebben. Volgens het onderzoek ‘An Environmental Approach to Positive Emotion: Flowers’ leverde het krijgen van bloemen dezelfde emotionele reactie van vreugde en dankbaarheid op. Dat wil jij toch ook voor je beste vriend(in)?

Dit zijn de 10 gelukkigste landen ter wereld >

5. Een altijd inzetbaar cadeau

Mede door bovengenoemde redenen zijn bloemen een áltijd inzetbaar cadeau. Het stimuleert verbinding, creeërt een geluksgevoel en hebben ieder een eigen betekenis. Kortom, een bos bloemen doet gewoon weg voor iedere gelegenheid goed. Maar voor nu: hoppa, een bos bloemen bestellen voor Best Friends Day.

Welke vriend(in) verras jij met bloemen op National Best Friends Day?

Omslagfoto via Bloomon

 

CategoriesGive