U

UITGAAN IN BERLIJN: DIT ZIJN DE LEUKSTE CLUBS & BARS

Nachtleven in Berlijn - live muziek in berlijn - Techno clubs in Berlijn - alternatieve clubs Berlijn - Berlijnse bars - Berlijnse feesten - Berlijnse clubs - Berlijnse uitgaansleven - Berlijnse bar en club - uitgaan in Berlijn

Berlijn bruist. Van historie, moderne kunst & hotspots. Maar zeker ook in de nacht, waar je tot in de late uurtjes kan borrelen of dansen in één van de vele Berlijnse bars en clubs. Je moet alleen weten welke plekken je wil bezoeken. En daar helpt Girls Who een handje bij. Dus wil je uitgaan in Berlijn? Dan zijn dit de leukste plekjes in de stad!

Proeven van het nachtleven en uitgaan in Berlijn? Dan zijn dit leuke Berlijnse (techno) clubs en bars op een rijtje >

 1. Matrix Club

Wie ‘googled’ naar een leuke plek in Berlijn om van het nachtleven te proeven, komt al snel de Matrix Club tegen. Al 25 jaar is deze legendarische club dé place to be in Berlijn. Niet zo gek, met ruim 5 verdiepingen en diverse VIP-lounges met een mix van onnavolgbare sferen, verschillende muziekgenres en Berlijnse charmes, is hier voor ieder wat wils!

2. Watergate

Een nachtje doorhalen tot de zon opkomt. Spectaculair uitzicht over de rivier de Spree vanuit het terras. Feesten in één van de meest legendarische clubs van Oost-Berlijn. Check, check, dubbelcheck. Watergate has it all! Eén nadeel: er kan een ontzettend lange rij staan om naar binnen te komen.

Meer uitgaan in Berlijn >

3. Sisyphos 

Iets verder weg van de meeste clubs, net over de grens van Friedrichshain om precies te zijn vind je de gezellige club Sysphos. Een voormalige hondenkoekjesfabriek, die omgetoverd is tot een leuke club, met een toffe buitenruimte. Hier voelt het net alsof je op een festivalterrein loopt! Sisyphos >

 4. Club der Visionaere

Op zoek naar een goed feestje voor een avondje uitgaan in Berlijn? Aan de Spree, vlakbij het water aan de Schlesischer Busch, vind je Club der Visionaere. Overdag is het een gezellige strandtent, waar je heerlijk aan het water kunt zitten. In de avonduren gaan de stoelen opzij en kan er flink gedanst worden op technobeats.

Ook leuk! 15 x dingen om te doen in Berlijn >

5. Katerblau

Berlijn staat bekend om de clubs in bijzondere panden. Zo ook Katerblau, die je gedeeltelijk op een oud schip vindt aan de Spree. Je kunt hier tot diep in de nacht tussen een interieur van hout. En zomers aan de gezellige plekjes aan het water.

6. Uitgaan in Berlijnse bars: Newton

Zoek je niet per se naar leuke clubs in Berlijn, maar juist leuke bars om te feesten tot de zon weer opkomt? Dan is De Newton Bar, vernoemd naar de beroemde fotograaf Helmut Newton de perfecte bar. Zeker voor wie naast feesten, ook van kunst- en fotografie houdt: je zit hier namelijk tussen de kunstwerken, met een rustig muziekje op de achtergrond. En een lekker cocktail in je hand.

Hier proef je het nachtleven van Berlijn >

7. 8mm

Loop je de Berlijnse bar 8mm binnen, dan lijkt het net alsof je een vintage huiskamer binnenkomt waar alleen de ‘cool kids’ rondhangen. Laat je daar niet door afschrikken, het is namelijk één van de laagdrempeligste en coolste indie rockbars in town. Een plek met fijn muziek, soms live concerten. En waar de drankjes relatief redelijk geprijsd zijn.

8. Birgit & Bier

Overdag is dit een Berlijnse ‘biergarten’, in de avond een gezellige bar slash club. In ouderwets Berlijnse sferen kun je tot de late uurtjes vertoeven op de leuke zitjes – zo ingericht dat het lijkt op oma’s huiskamer. En tussen de verrassende decoraties. Het wordt hier niet voor niets een speeltuin voor volwassenen genoemd! Birgit & Bier >


9. Techno clubs in Berlijn: Tresor

Ben je fan van Techno muziek? Dan is Berlijn een stad naar je hart, want techno en Berlijn zijn twee handen op één buik. Eén van deze leuke techno clubs in Berlijn is Tresor. Je vindt dit industriële parel in de oude kolenopslag van de energiecentrale. Dansen doe je in de kelder. Drankjes drinken aan de bar boven. Tresor >

10. Berghain

Wanneer we zeggen dat techno-liefhebbers in Berlijn hun hart kunnen luchten, bedoelen we dat natuurlijk ook écht. Zo vind je één van de andere leuke techno clubs in Berlijn in een voormalig industrieel pakhuis. Die volledig is omgetoverd tot één van de meest karakteristieke clubs van de stad. Als je eenmaal binnen bent, kom je zeker wel thuis met wilde verhalen! Berghain >

Dit wil je weten over het nachtleven in Berlijn >

  • Berlijnse clubs – vooral de meest populairre – staan bekend om hun strenge deurbeleid. Ze proberen op deze manier de authentieke sfeer te behouden. Wees hier op voorbereid: weet welke artiesten en DJ’s op het programma staan, houd je telefoon in je binnenzak. En zorg dat je conform de dresscode kleedt.
  • De prijzen bij Berlijnse clubs zijn behoorlijk variërend maar liggen gemiddeld lager dan in Nederland. Voor een cocktail betaal je tussen de 8 en 10 EUR.
  • Statiegeld: schrik niet als je aan de bar meer moet afrekenen. Bij je drankje krijg je vaak een muntje, als je die inlevert, krijg je – je statiegeld weer terug.
  • OV rijdt in de weekenden vrijwel de hele nacht, maar wel minder vaak. Check van te voren de tijden, op Google Maps bijvoorbeeld.

En, in welke Berlijnse clubs of bars ga jij uit?

CategoriesEuropa