L

LAST VAN MUGGEN? DIT IS WAT JE KUNT DOEN

wat te doen tegen muggen in huis - muggen verjagen oma tips - muggen bestrijden spray - citroen tegen muggen -

Doorlopend gezoem in je oren, slapeloze nachten en jeukende bultjes op je lichaam: de mug is niemands favoriet. Maar, helaas worden we elk jaar weer lastig gevallen door die vervelende insecten. Gelukkig bestaan er een aantal trucjes om ze buitenshuis te houden én ze te bestrijden. Hier vind je wat je kan doen tegen muggen.

Last van die o zo vervelende muggen? Hier lees je wat te doen tegen muggen >

Plaats horren voor ramen & deuren

Alle ramen & deuren de hele zomer dichthouden, is (vooral) met hoge temperaturen niet ideaal. Om toch te genieten van frisse lucht zonder dat je huis een ontmoetingsplek voor muggen wordt, kan je voor alle deuren & ramen horren plaatsen. Kies wel voor een variant van fijnmazige materiaal: beestjes hebben maar een kleine opening nodig om alsnog binnen te dringen. En, fijnmazig gaas does the trick!

Ook leuk! 10 x tips om je tuin op te knappen >

Gebruik anti-muggenspray

Vliegen de muggen nog steeds om je heen in huis of in je kamer? Dan is een anti-muggenspuitbus ook één van de oplossingen. Ook al moet je hier wél mee uitkijken: ondanks zo’n omgevingsspray de vliegende insecten doodt, is het niet goed voor onze gezondheid. Dus, probeer het zo min mogelijk zelf in te ademen en lucht de ruimte grondig na de ‘behandeling’.

Verjaag muggen met planten

Muggen weten ons te vinden door onze ‘mensengeur’. Door planten in huis te halen die een sterke geur afgeven, worden muggen op een dwaalspoor gezet en weten zij ons niet meer te vinden. Maar welke planten zijn dit dan? Denk aan een citroengeranium die een sterke citronella geur afgeeft, lavendelplant die voor ons een heerlijke geur verspreidt & muggen verdrijft of een tabaksplant die met een sterke eigen geur de ‘mensengeur’ maskeert.

Misleid muggen met geurtjes

Naast muggen misleiden met plantengeuren, zijn er ook andere manieren om geuren in te zetten. Zo kan je – je insmeren met geuren die onaantrekkelijk zijn voor muggen zoals met DEET. Maar, ook het dragen van (voor-insecten-ruikende) armbandjes, muggenstekkers of het plaatsen van Citronella kaarsen binnen- en buitenshuis kunnen de insecten verwarren.

Schaf een elektrische vliegenmepper aan

Lekker ouderwets muggen meppen. Alleen in een modern jasje door de vliegenmepper elektrisch te maken. Hierdoor worden niet alleen de vervelende zoemende insecten geëlektrocuteerd, maar ontstaan er ook geen vlekken op de kamermuren. Een win-win situatie, als je ’t ons vraagt! Hier koop je de elektrische vliegenmepper >

Zomer hack! Dit kan je doen als je verbrand bent door de zon >

Slaap met een klamboe

Wat te doen tegen muggen als ze eenmaal de slaapkamer zijn in geglipt? Dan kan het spannen van een klamboe over je bed een goed idee zijn. Door zo’n bedgordijn op te hangen, kunnen de insecten niet meer bij je komen én kan jij zonder muggenbulten de nacht door komen. Klamboes worden natuurlijk niet voor niets ook wel muggennetten genoemd! En, laten we eerlijk zijn: een klamboe om het bed heeft ook wel iets romantisch toch? Hier vind je ter inspiratie 5 x mooie klamboes voor zomerse sferen >

Klamboe kleur - Zomerse klamboes - Klamboe twee persoons - Klamboe Xenos - Klamboe bedtent - mooie klamboes voor zomerse sferen

Gebruik een muggenlamp

Het is een fabel dat muggen aangetrokken worden door normale verlichting en je lampen ’s avonds uitlaten verhelpt dus niet zozeer het muggenprobleem. Een insectenlamp daarentegen wel! De vliegende beestjes komen enthousiast af op het blauwe Uv-licht die de lamp verspreidt. Om onderweg jammerlijk getroffen te worden door een elektrische hoogspanningsrooster. Het voordeel: jij merkt er zelf helemaal niets van!

En, wat doe jij om niet door muggen geprikt te worden & de vervelende zoemers buitenhuis te houden?CategoriesChill