7

7 x DE FIJNSTE PLEKKEN VOOR KOFFIE IN DEN BOSCH

koffie drinken in Den Bosch - hospots Den Bosch - wat te doen in Den Bosch - taart in Den Bosch - koffie hotspots in Den Bosch

Let’s face it… koffie is nodig om normaal te functioneren. Zonder dit zwarte goud ben je immers niet vooruit te branden. Althans, wij dan. Daarom heeft Sam, beter bekend als @koffietje.nl de lekkerste koffietentjes in Den Bosch voor ons op een rijtje gezet.

1. Bloem

Een stukje buiten het centrum van Den Bosch vind je Bloem. Gelegen aan De IJzeren Vrouw, midden in het groen, is Bloem vooral een plek waar je heerlijk kunt ontspannen. Even weg uit de drukte.

Bij Bloem drink je een heerlijk bakje koffie, eet je zelfgemaakt gebak en kun je gewoon strandstoelen of picknick kleden lenen om een middagje in het park te chillen. Heb je cafeïne nodig om je dag te beginnen? Hou er dan rekening mee dat Bloem pas “laat” open is. Doordeweeks vanaf 11 uur, in het weekend vanaf 10 uur.
Google Maps: Prins Hendrikpark 1, 5212 AZ ’s-Hertogenbosch

2. Coffeelab

Coffeelab kennen we al van een weekendje Eindhoven en heeft nu ook een vestiging vlakbij het station in Den Bosch. Ben je met de trein, en heb je geen zin in die gehaaste vibe bij Starbucks? Neem dan snel de roltrap vanaf het station naar beneden, steek de straat over en bestel je koffietje bij Coffeelab.

Vooral het interieur valt meteen op. Groen, veel groen en super hip. De koffie wordt zelf gebrand en is ook gewoon voor thuis te koop. Ben je écht fan van Brabant, dan kun je hier ook de enige echte Coffeelab Brabant Blend bestellen. Zeker even proberen!
Google Maps: Stationsweg 35, 5211 TV ‘s-Hertogenbosch

Lunchen in Den Bosch? Hier moet je zijn >

3. DaSilva

De tramkade in Den Bosch is hip, industrieel en upcoming. De fabrieken hebben sinds 2014 plaatsgemaakt voor horeca en creativiteit. Aan de achterzijde van de bekende Verkadefabriek ligt DaSilva, een espressobar en koffiebranderij. Vooral in de zomer kijk je hier op het terras heerlijk uit over De Dieze.

DaSilva heeft Portugese roots en dat merk je vooral aan de Pastéis de Nata. Lekker! Daarnaast branden ze hun eigen bonen en zetten ze een heerlijke espresso of cappuccino. Een van mijn favorieten in Den Bosch! Wel even lopen vanaf het station, maar dat is meer dan de moeite waard.
Google Maps: Tramkade 26c, 5211 VB ‘s-Hertogenbosch

koffie drinken in Den Bosch - hospots Den Bosch - wat te doen in Den Bosch - taart in Den Bosch - koffie hotspots in Den BoschFoto: DaSilva, door Koffietje.nl – koffie hotspots Den Bosch

4. Crème

Voor ontbijt, lunch of diner, maar zeker ook voor een lekker bakje koffie, ga je naar Crème in de binnenstad. In de Snellestraat welteverstaan, een van dé hipste straten in Den Bosch. De koffie heeft ”helaas” een beetje plaats moeten maken voor het shared dining concept. Mocht je dus aan het einde van een dagje shoppen toe zijn aan een koffietje, wijntje of een hapje. Loop dan hier vooral even binnen.
Google Maps: Snellestraat 47, 5211 EM ‘s-Hertogenbosch

5 x koffie en taart in Utrecht >

5. Drab

Een koffiebar zoals een koffiebar hoort te zijn. Dat is Drab. Super hip en vintage, gelegen in het centrum van Den Bosch, op een steenworp afstand van Crème. Bij Drab draait het écht om de koffie, en dat merk je aan alles.
Van heerlijke espresso’s, tot strakke latte art en perfecte filter koffies. Ben je net als wij gek van koffie, dan moet je weten dat Drab de bonen bij Blommers Coffee Roasters in Nijmegen vandaan haalt. En laat hen nu net naar perfectie streven. Genoeg woorden. Dit moet je zelf ervaren!
Google Maps: Kruisstraat 12, 5211 DV ‘s-Hertogenbosch

7 x leuke restaurants in Nijmegen >

koffie drinken in Den Bosch - hospots Den Bosch - wat te doen in Den Bosch - taart in Den Bosch - koffie hotspots in Den BoschFoto: DRAB, door Koffietje.nl – hotspots Den Bosch – koffie in Den Bosch

6. MonQui

Stel je komt met de trein naar Den Bosch en hebt al een koffie gedronken bij Coffeelab, loop dan een paar meter verder naar MonQui. MonQui is namelijk een koffiebar, conceptstore, werkplek én hotel in een. Op de begane grond drink je heerlijke koffie met de bonen van Rum Baba uit Amsterdam, terwijl je op de eerste verdieping in alle rust kunt werken. Heb je inspiratie nodig, loop dan op je gemak beneden door de conceptstore.
Google Maps: Stationsweg 19, 5211 TV ‘s-Hertogenbosch

koffie drinken in Den Bosch - hospots Den Bosch - wat te doen in Den Bosch - taart in Den Bosch - koffie hotspots in Den BoschFoto: MonQui, door Koffietje.nl

7. Oerwoud

Waar je het groen opzoekt bij Bloem buiten het centrum, vind je dit bij Oerwoud midden in het centrum. Bij Oerwoud is namelijk alles groen, gezond én duurzaam en staat het vol met planten. Vandaar ook de naam. Net als bij Drab zijn de koffiebonen afkomstig van Blommers Coffee Roasters, dus met die koffie zit het sowieso goed! Ben je daarnaast fan van organic en plantaardig, dan moet je weten dat Oerwoud alles bereid met ingrediënten uit de eigen tuin of uit de buurt.
Google Maps: Vughterstraat 84, 5211 GL ‘s-Hertogenbosch

Waar ga jij koffie drinken of lunchen  in Den Bosch?

Over koffietje.nl

Ze is gek op koffie en heeft het afgelopen jaar meer dan 200 verschillende koffiebars in Nederland en Europa bezocht. Dus ben je benieuwd waar je de beste koffie kunt drinken, neem dan een kijkje op haar website www.koffietje.nl of volg haar op Instagram.

Bron omslagfoto: Foto: Coffeelab Den Bosch, door Koffietje.nl

CategoriesDrankje doen