7

7 x LEUKE RESTAURANTS IN NIJMEGEN: VAN FINE DINING TOT EEN SNELLE HAP

restaurants Nijmegen - uiteten in Nijmegen - hotspots Nijmegen

Uit eten in Nijmegen? In de oudste stad van Nederland vind je qua restaurant aanbod voor ieder wat wils. Van fine dining tot een snelle hap. Van eten bij een slager tot een vegan kapsalon. Wij heb een aantal van de fijnste restaurants uit Nijmegen onder elkaar gezet!

Restaurant Wally & Wally Groente Pop-Up

Met hun huisgemaakte briochebroodjes serveert dit restaurant misschien wel de beste hamburgers van Nijmegen. Naast hun eigen broodjes maken ze ook nog homemade limonades. Dus, heb je trek in burgers, dan ga je naar Wally. Maar heb je meer zin in veggies? Bezoek dan hun Wally Groente Pop-Up voor vega döners, bitterballen van jackfruit en chickpea nuggets.

Google Maps: Hertogstraat 47 | Oranjesingel 42

12 x lunchen in Utrecht >

Bar Cali

Een prachtig pandje met de leukste borrelplankjes, dat is wat je kunt verwachten van Bar Cali. Hun producten zijn deels biologisch en grotendeels van lokale leveranciers. Zo halen ze de kaas bij kaashandel De Wit, wordt ons brood gebakken door Streekbakker Jorrit, komt het vlees bij groene slager Het Vleeschlokaal vandaan en wordt hun koffie gebrand in Nijmegen door de mannen van Blommers. En de Girls Who Drink worden hier ook blij van. Achter de bar staat namelijk een mooie selectie van de beste rum, gin, mooie bio wijntjes en verschillende speciaalbiertjes.

Google Maps: Priemstraat 13

Tati

Voor ontbijt, bruch, lunch en diner In Nijmegen-Oost ga je naar Tati. Dit gezellige – met roze meubels ingerichtte – tentje is de hele dag open en in de keuken maken ze de lekkerste en meest gezonde gerechten voor je klaar. Trek? in een kokosbowl: Tati. Liever een vegan quesadilla? Tati. En ook voor een vegan kapsalon ga je naar… Tati.

Google Maps: Koolemans Beijnenstraat 80

Onze tips voor een weekendje Den Haag >

The Black Fox

Een worstje krijgen van de slager? Daar hoopte je als kind regelmatig op. Bij The Black Fox wordt niemand overgeslagen, want hier kun je gewoon letterlijk aanschuiven bij de slager. In dit klein maar fijne restaurant in Nijmegen zit je tussen de gedroogde tomahawk en kun je genieten van wel 22 soorten whiskeys aan de bar. Niet allemaal hé!

Google Maps: Kelfkensbos 32

restaurants Nijmegen - uiteten in Nijmegen - hotspots NijmegenBron: The Black Fox – restaurants Nijmegen – uiteten in Nijmegen – hotspots Nijmegen

Odessa

Vloerkleden op de grond, plantjes all over. Bij Odessa voelt het als thuiskomen, maar dan misschien net wat fijner. Zo ook in de keuken: want daar is alles biologisch en zelfgemaakt. De beleving begint al bij het zoeken van het restaurant. Eenmaal het romantische smalle steefje wordt je begeleid door lampjes naar het gezellige terras.

Google Maps: Duivengas 14

5 x gezellige visrestaurants in Amsterdam >

Stoom

Met al je vriendinnen aan de speciaalbiertjes van brouwerij Oersoep? En allemaal een bordje Southern Chicken ernaast? Voor die combinatie ga naar Stoom in de Honigfabriek van Nijmegen. Er is genoeg plek om met een hele groep de hele avond te door te brengen, buiten óf binnen!

Google Maps: Waalbandijk 14D

Lodewijk

De wekelijks wisselende menukaart, handgeschreven op de spiegelmuur, kenmerkt zich door originele gerechten met verassende combinaties. Daar houden wij van. In de kleine keuken zorgen de koks van Lodewijk vol passie voor de bereiding van heerlijke gerechten met een goede prijs/kwaliteitverhouding. En de bediening serveert daar graag bijpassende wijnen bij. Hier ben je op het goede adress voor een gezellig avondje uit!

Googla Maps: Berg en Dalseweg 48 A

5 x gezond en lekker eten in Eindhoven >

Mist er nog een restaurant in dit lijstje met restaurants in Nijmegen? Laat het ons weten!

VOLG ONS OP INSTAGRAM VOOR MEER INSPIRATIE!

[wdi_feed id=”1″]

CategoriesFijne Foodspots