5

5 x DE BESTE KOFFIE EN TAART IN UTRECHT

Taart en koffie in Utrecht. Hotspots Utrecht. Koffiespots Utrecht. Taart in Utrecht. Lunch in Utrecht. Koffie & Cake Utrecht.

Ons hart gaat altijd sneller kloppen van mooie koffiezaken. Waar je moet zijn voor de beste koffie (met taart!) in Utrecht? Dat zocht onze koffiespecialist Laure voor je uit. Dit zijn de leukste koffie hotspots van Utrecht!

5 x goede koffie in Utrecht drink je hier >

The Village Coffee & Music

Dat mooie hoekpandje op de Voorstraat waar als er ook maar één zonnestraaltje schijnt, men met koffie in hand voor de deur op het bankje gezellig hangt en kletst. Op een rainy day zit je lekker aan de vensterbank op een mooi zwart Pastoe Wire krukje. Goede muziek gegarandeerd en als je geluk hebt, een live optreden. Achterin ook genoeg knusse zitplekken om van je cappuccino en carrotcake te genieten. Zin in een filter koffie? Vooral doen, want deze goedgebaarde vriendelijke heren branden hun eigen koffie en helpen je graag aan iets van jouw smaak.

Studeer je op ’t Utrecht Science Park? Lucky you, ze hebben ook daar een locatie, in het Johanna gebouw! Zoals ze het zelf zeggen; “insane veel ruimte, wifi, relaxte werkplekken en awesome broodjes.” There you go, een nieuwe studieplek! Of break.

Google Maps: Voorstraat 46, The Village Coffee & Music >

Koffie en taart in Utrecht // Goede koffie Utrecht

Dit zijn de leukste kattencafés van Nederland >

Koffie Leute Brauhaus

De jongens van Koffie Leute zijn ook ooit begonnen op ‘t Utrecht Science Park, toen nog De Uithof. In deze gezellige huiskamer sfeer schenken de eigenaren de mooie koffies vanuit verschillende Coffee Roasters, uit binnen-en buitenland. De wentelteefjes op zondag zijn top en je kunt ook je Mario Kart skills weer eens afstoffen. Hoe leuk is dit!

Google Maps: Westerkade 30, Koffie Leute Brauhaus >

Koffie en taart in Utrecht

Dagger Coffee

Tadaa, een koffiebar die opgezet is door een hele leuke chick: Dagmar! Elk jaar doet ze mee aan allerlei barista- en latte art wedstrijden, dus hier zeker serieuze koffie business. Wanneer je dit kantoren complex van buiten ziet, vraag je je af of je hier aan het goede adres bent. Gelukkig bevestigen de ”Dagger Coffee” bordjes dat je hier goed zit.

Wanneer je binnen komt zie je al snel een mooie lichte hoek met bar en koffiemachine en bovendien een goed gevuld snack assorti. Daarnaast is een stuk bar waar je lekker aan kunt hangen. Ik had daar wel de hele middag kunnen hangen: de ene na de andere gezellige vaste gast komt langs. Voor de heerlijke cappuccino’s maar ook voor Dagmar’s toasties. Lekkere cakejes en taartjes als dessert met een frisse rabarber limonade. Nooit meer naar huis dus!

Google Maps: Europalaan 500, Dagger Coffee >

Koffie en taart in Utrecht

Koffie drinken & taart eten in Amsterdam West?
Hier moet je zijn!

Rocking Chair

In het leuke wijkje Vogelenbuurt opent het ene na het andere restaurant of café. Zo ook Rocking Chair, een ontzettend leuke plek waar je naast een goede cappuccino een heer-lijke aardbeien crumble taart eet. Dat is er een om voor terug te komen, geloof ons. De lunchkaart is overigens ook om te smullen! Je ziet er vriendinnen bijkletsen, zakelijke afspraken of zzp-ers vlammen achter de laptop. Buiten een goed zitje voor dat lekkere lente zonnetje. Yes!
Google Maps: Willem van Noortstraat 88, Rocking Chair >

Koffie en taart in UtrechtKoffie en taart in Utrecht

Dit zijn jullie favoriete restaurants in Utrecht >

’t Koffieboontje

“Aan het Ouwe grachie, ten hoogte van Wijk C.” Daar zo aan de Oudegracht, tegenover de goede oude Rembrandt Bioscoop (wie kent ‘m niet?) vind je een van de twee locaties van ’t Koffieboontje. Er wordt hier koffie geschonken van welbekend Bocca, en alle lekkere hapjes, taartjes, cakejes zijn zoveel mogelijk biologisch. Echt een knusse plek om gezellig bij te kletsen met vriendin of om je te installeren met laptop.

Wil je een koffietje to go? Neem dan je eigen to-go beker mee en je krijgt 10% korting. Good stuff!

Google Maps: Oudegracht 92
Google Maps locatie twee: Gruttersdijk 42
’t Koffieboontje >

Koffie en taart in UtrechtKoffie en taart in Utrecht // hotspots in Utrecht // lunchen in Utrecht // koffie Utrecht

Pin it girl!

CategoriesDrankje doen