W

WEEKEND CITYGUIDE: 48 UUR IN EINDHOVEN

Eindhoven. Een diverse stad met een verhaal. Een stad vol parels die wachten om door jou ontdekt te worden. Samen met Visit Brabant probeerden wij de veelzijdigheid van deze stad bloot te leggen. We gingen op pad met local Rik Verhalle, die ons kennis liet maken met Eindhoven en haar continue groei aan nieuwe ontwikkelingen, creativiteit en design. Maar ook haar overvloed in culinaire hotspots. Eindhoven de gekste? Let’s find out! Cityguide Eindhoven. Citytips Eindhoven. Weekend Eindhoven. Weekendguide Eindhoven. Visit Brabant. Brabant is open.

Eindhoven. Een diverse stad met een verhaal. Een stad vol parels die wachten om door jou ontdekt te worden. Samen met Visit Brabant probeerden wij de veelzijdigheid van deze stad bloot te leggen. We gingen op pad met local Rik Verhalle, die ons kennis liet maken met Eindhoven en haar continue groei aan nieuwe ontwikkelingen, creativiteit en design. Maar ook haar overvloed in culinaire hotspots. Eindhoven de gekste? Let’s find out!

 Opstartmomentje op Centraal

Zaterdagochtend. Je bent net aangekomen op Eindhoven Centraal Station. Je hebt zojuist twee uur in de trein gezeten. Klagende bejaarden en krijsende kinderen. Na die laatste tussenstop waarbij je ook nog eens je plek moest afstaan aan die zwangere vrouw werd het je net even te veel. Kortom, je snakt naar een kop koffie. Gelukkig is daar Coffeelab UC die jou geeft wat je nodig hebt. Een ideale plek in een inspirerende omgeving. Tot rust komen met een koffiekaart waar je blij van wordt en ontbijtjes waar je U tegen zegt. Welkom in Eindhoven.

Fietsend van hot naar spot

Je lievelingskoffie binnen en weer helemaal opgeladen? Mooi! Er is namelijk geen betere manier om Eindhoven met de fiets te verkennen. Nu deelt Coffeelab UC toevallig haar pand met Brandstore Eindhoven, waar fietsen worden verhuurd. Ontdek Eindhoven met de fiets!

De eerste stop wordt Strijp-R, waar je een kijkje zult nemen bij Piet Hein Eek. De plek waar innovatie, technologie en design elkaar omarmen middels designwinkels. Je zult worden verrast met de velen uitvindingen op het gebied van technologie en hebberig worden van interieurgoals waarbij nieuwe collecties worden getoond in een kunstzinnig jasje.


Weekendguide Eindhoven

Next stop is Strijp-S. Bijzondere ijssmaken proeven bij Intelligentia Ice waarbij Björn Cocu alles weet te vertellen over de laatste ijstrends. Geïnspireerd geraakt door de IJs Universiteit in Bologna weet hij hoe smaken perfect terugkomen in zijn fameuze ijssalon. Draai jij je hand niet om voor Toffe Bacon, Walnuts Soy Sauce of Cuban Cigars? Dan moet je zéker eens langs gaan! Voor de minder avontuurlijke types zoals ik kun je er gelukkig ook terecht voor Vanille, Cookies of Chocolade.


Street art, graffiti en architectuur

Maar Strijp-S heeft nog zoveel meer. Het voormalige bedrijventerrein van Philips is namelijk omgetoverd tot een levendig stadsdeel. Street art, graffiti en architectuur. Deze upcoming wijk doet je denken aan het hippe Soho in New York. Diezelfde Urban vibe, industriële look en ruim opgezette straatdelen. Scheelt je toch weer mooi dat retourtje naar New York!

Citytips Eindhoven

Tripje Berlijn op de planning? Hier moet je zijn voor goed eten!

De winkelstraat van Eindhoven

Op naar daar waar het allemaal gebeurt. De winkelstraat van Eindhoven. Naast de bekende winkels zoals de H&M, ZARA, MANGO en Sissy Boy zul je vooral worden verrast met winkels als Hutspot, ASPACT en MLY. Naast een ruim aanbod in kledingwinkels vind je bovenal veel variatie in woon- en designwinkels. Probeer nu maar eens met lege handen naar huis te gaan!

Cityguide Eindhoven

Culinairy social hub

De klok slaat 16:00 uur. Je loopt nog steeds met de fiets aan de hand. De aankopen zijn binnen en je benen worden moe. De hoogste tijd om de fiets in te leveren en lekker te ontspannen. Ook hier heeft onze local Rik aan gedacht! Borrelen onder het genot van streetfood hapjes. Down Town Gourmet Market is your place! Maar liefst 20 verschillende  keukens onder één dak. Samen delen of een lekker gerecht voor jezelf bestellen. Alles kan!


Citytips Eindhoven

Eten, drinken en design

Je bent ontspannen en bijgekomen van de inspirerende dag. Om 19:00 uur staat de volgende activiteit gepland, het diner. Genoeg tijd om jezelf in te checken en terug te trekken in de hotelkamer. Je hernieuwde jij teruggevonden en jezelf in een nieuwe outfit gestoken? Laat je dan begeleiden naar de één-na-laatste locatie van de avond. De Kazerne. Gelokaliseerd in het hart van Eindhoven en geroemd om de unieke ervaring. Naast de culinaire beleving kom je hier voor een samengestelde tentoonstelling van wereldklasse designtalenten. Opnieuw vallen kunst en technologie samen in een sfeervolle omgeving.


Visit Brabant

Nog geen idee wat te doen met Vaderdag? Neem deze culinaire tips even door!

Gastronomische hoogtepunt

Verhalen uitgewisseld, gelachen en genoten van het eten. Tijd om de avond voort te zetten in één van de velen rooftopbars in de stad. Bij Vane weet je dat je goed zit. Lurkent aan de Elderly Flower Collins cocktail geniet je samen van het mooie uitzicht. Wát een dag!

Visit Brabant

Uitrusten in een moderne allure

Je overnachting wordt geheel verzorgd in het stijlvolle designhotel Inntel Hotels Art Eindhoven. Een heerlijk bed, een ruime badkuip en een fantastisch ontbijt. Allemaal op één minuut loopafstand van het Centraal Station van Eindhoven. Dat kan haast niet beter.

Cityguide Eindhoven

Terugkijkend naar mijn Brabantse ervaring in Eindhoven zijn we enorm verrast. Eindhoven heeft eigenlijk alles wat je zoekt in een stad. Hippe wijken, gezellige koffie hot spots, designvolle interieurwinkels, uitéénlopende street-food area’s en bovendien de meest stijlvolle restaurants en bars. Wij komen zeker terug. Zet jij een weekendje Eindhoven snel op de planning?

Houdoe!

PIN IT

 

Weekend eindhoven. Zo ontdek je eindhoven in 48 uur. #eindhoven #ontdekeindhoven #weekendeindhoven #hotspots

 

 

CategoriesNederland