&

”IK VERLIES HEEL VAAK OVERZICHT” | Drankje met… Online ondernemer Daphne Tiedink, a.k.a. Daphisticated

Daphisticated - daphne tiedink - instagrammer -influencer -onderneemster -digital nomad - girls who work - interviews girlbosses

Naast online influencer met inspirerende Instagram, onderneemt, schrijft, fotografeert én reist ze veel. Duizendpoot Daphne Tiedink (ook wel bekend als @daphisticated) geeft ons in dit interview een kijkje in haar leven als online ondernemer, inclusief tips voor en voor- en nadelen van de digitale wereld.

Daphne, hoe zou jij jezelf aan anderen omschrijven?

”Ik denk dat ik een sociaal persoon ben, wellicht wat theatraal af en toe. Onwijs druk (in m’n hoofd) en chaotisch. Ik houd van gezelligheid en drukte maar vind het ook heerlijk om een avond lekker helemaal niks te doen en ME-time te hebben.

Ik ben nieuwsgierig en wil alles gedaan hebben en weten. Houd van reizen en mooie luxe plekken bezoeken maar vind een potje tafeltennis op familiedag ook heerlijk. It’s all about balance 😉

Je doet heel veel verschillende dingen, maar om het kort samen te vatten ben je een ‘online ondernemer’. Iets wat vroeger nog een onbekend fenomeen was. Hoe zou jij dit toelichten?

”Het woord zegt het eigenlijk al: ik onderneem eigenlijk heel veel op online gebied. Het creëren van content is eigenlijk het grootste onderdeel van mijn werk. Ik heb iets in mijn hoofd waarvan ik vind dat dit bij het merk past en wil dit uitwerken in een foto. Dan zorg ik voor een goede setting en probeer het juiste plaatje te creëren.

Daarnaast houd ik ook de socials bij van een aantal bedrijven, geef ik hier en daar een presentatie over social media en schreef ik veel op mijn blog. Nu wat minder, maar wil dit wel weer oppakken want het blijft leuk om te doen.”Welke figuurlijke route liep je om terecht te komen in dit vakgebied?

”Niet perse een route. Ik studeerde communicatie op de HAN en met het vak ‘online’ moesten we een blog maken. Hier was ik goed in en had geloof ik een 9 voor dit vak gekregen. Ik vond het leuk dus dacht, dit ga ik blijven doen.”

Wat zijn voor jou de voor- en nadelen van online ondernemen?

”Voordelen zijn dat je je eigen tijd kan indelen en dat je eigenlijk altijd bezig bent met iets wat je leuk vindt om te doen, het reizen is fantastisch en je leert super veel leuke mensen kennen met dezelfde passie.

Het nadeel is, dat het een snelle wereld is en je altijd up-to-date moet zijn van innovaties en veranderingen op Instagram. Het algoritme blijft een gevecht. Daarnaast vind ik het soms een beetje oppervlakkig en wil ik meer uitdaging. Dit ligt volledig in eigen hand en ben er nu druk mee bezig om er nog veel meer uit te halen en zelf wat op te gaan zetten met een mooie boodschap en betekenis.”

Daphisticated - daphne tiedink - instagrammer -influencer -onderneemster -digital nomad - girls who work - interviews girlbossesInstagram @daphisticated – Interview Daphne Tiedink – Girlboss interview – Girls Who Work

Er zijn ongetwijfeld veel meiden die graag zouden willen doen wat jij doet. Welke tip zou je hen meegeven?

”Blijf bij jezelf! Is soms lastig, zelfs voor mij. Het is makkelijk om mee te gaan met de flow en de trends op Instagram, omdat dit de meeste likes oplevert. Toch denk ik dat je jezelf moet blijven en dat op langere termijn dit beter werkt en zo houd je ook meer plezier in je werk. Je feed moet jouw persoonlijke stijl uitstralen en een portfolio van jouw brein zijn.

Daarnaast: kijk bij een samenwerking echt naar of het bij je past. Op langere termijn is het heel slim als je hier op let. Een Zalando werkt bijvoorbeeld liever niet samen met iemand die jarenlang samen heeft gewerkt met een Primark.”

Dus je voert campagnes uit, schrijft, bezoekt events, fotografeert en geniet. Hoe combineer jij dit allemaal zonder het overzicht te verliezen?

”Ik verlies heel vaak het overzicht. Gelukkig heb ik een lieve vriend (hij is een succesvolle ondernemer) waar ik onwijs veel van kan leren. Hij houdt mij ook met beide benen op de grond en als ik het even kwijt ben allemaal helpt hij me weer door te gaan.”

Hoe hoop je dat jouw carrière er over 5 jaar uitziet? Wat staat er op de ‘digitale bucketlist’?

Een eigen brand met een mooie boodschap, mensen blijven inspireren, veel reizen, veel leren, veel zien.”

Als #girlwhotravels reis je af tussen Arnhem en Aruba. Hoe zit dat?

”Mijn ouders zijn heel veel op Aruba, het is een soort tweede thuis. Dus ik zoek ze eigenlijk altijd wel even op. Dit eiland geeft me altijd goede vibes, veel inspiratie en een fijn kleurtje ;-)”

interview Daphisticated - daphne tiedink - instagrammer -influencer -onderneemster -digital nomad - girls who work - interviews girlbossesDaphne Tiedink // Daphisticated

Welke reis is je het meest bijgebleven en waarom?

”Ik denk vorig jaar mijn perstrip met Martini naar Italië. We begonnen in Turijn en reisden vanuit daar naar Milaan. Bij deze trip was alles zo uitermate goed geregeld. Het was bijna magisch. Van een lunch op een droomplek tot een stadswandeling in een idyllisch stadje. Hier heb ik ook toevallig Sophia Molen leren kennen!”

Tot slot, over welke vrouwelijke ondernemer zou je graag meer willen lezen?

”Sowieso mijn lieve vriendinnetje Esmee Trouw.”

Meer weten en zien van deze duizendpoot? Volg Daphne Tiedink op haar toffe Instagram account @daphisticated.

 

CategoriesDrankje met