H

HOW TO BECOME A #GIRLBOSS – BRANDS!

De ambities van vrouwelijke entrepreneurs van onze generatie gaan verder dan ooit tevoren. Wij millenials denken graag out of the box, zijn altijd bezig met het creëren van vernieuwende concepten en dromen groot. Ondernemen zit in ons bloed en de gave startup ondernemingen schieten dan ook als paddestoelen uit de grond anno 2018. Hierbij een lijst van 5 girlboss brands waar jullie je door kunnen laten inspireren. Dream big!
 Girlboss. Brands.

De ambities van vrouwelijke entrepreneurs van onze generatie gaan verder dan ooit tevoren. Wij millenials denken graag out of the box, zijn altijd bezig met het creëren van vernieuwende concepten en dromen groot. Ondernemen zit in ons bloed en de gave startup ondernemingen schieten dan ook als paddestoelen uit de grond. Hierbij een lijst van 5 girlboss brands waar jullie je door kunnen laten inspireren. Dream big!


1. TEDxAmsterdamWomen | Founder: Marian Spier


In 2010 werd een van de allereerste TEDxWomen evenementen georganiseerd in Amsterdam onder leiding van power woman Marian Spier. Van de vele banen die Spier op haar CV heeft staan, besloot ze tijdens haar baan als manager & docent aan de Hogeschool van Amsterdam afscheid te nemen van de loondienst en ondernemer te worden. Met TEDxAmsterdamWomen was het meteen raak. TEDxWomen is een wereldwijde conferentie die vrouwen een podium biedt om te inspireren. Het evenement richt zich specifiek op de unieke manier waarop vrouwen bijdragen aan de ontwikkelingen in de wereld en hun unieke visie hierop.

Save the date: 6 december!

Afgelopen november werd alweer de 7e editie van TEDxAmsterdamWomen georganiseerd in het KIT (Royal Tropical Institute) en stonden power vrouwen als Anna Nooshin op het podium om bezoekers te inspireren. Ook dit jaar vindt het evenement weer plaats op 6 december. Save the date!

Girlboss | Bron: Harper Bazaar

10 ideale werkplekken voor ZZP’ers

2. She Matters | Founder: Christina Moreno


Van haar succesvolle carrière als advocaat naar de oprichtster en CEO van She Matters. Een ware girlboss! Het bedrijf staat voor de sociale en economische empowerment van vrouwen met een achtergrond als migrant of vluchteling. Wat She Matters doet, is het bieden van ondersteuning in de loopbaan van deze vrouwen. Ze helpen hen stap voor stap op weg met hun carrière. Moreno ademt female empowerment en wil op deze manier de vrouwen in de minderheidsgroepen ondersteunen en helpen bij hun ontwikkeling.

Moreno’s visie: “Wij zien een wereld voor ons waarin alle vrouwelijke vluchtelingen en migranten empowered zijn om volledig te participeren in het economische leven binnen alle sectoren”.


Girlboss | Bron: Harpers Bazaar

3. The Honest Company | Founder: Jessica Alba


We kennen Jessica Alba natuurlijk allemaal van haar werk als actrice. Het Hollywood bestaan gaf Alba echter geen voldoening wanneer het aankomt op maatschappelijke betrokkenheid. Alba besloot samen met Co-Founder Christopher Gavigan om “The Honest Company” op te richten in 2011. Het doel van deze organisatie was om de juiste keuzes te kunnen maken voor haar verse gezin. Als ouder was Alba altijd op zoek naar de veiligste en juiste keuze wanneer het aankomt op huishoudelijke (& vooral: baby!) producten MET de juiste ingrediënten, ZONDER onnodige chemise toevoegingen. Toen ze ondervond dat dit nog niet op de markt was werd The Honest Company geboren en breidt het bedrijf zich elke dag uit met meer productlijnen.

Girlboss | Bron: Theo Wargo Getty

De leukste Netflix-tips voor Girlboss inspiratie!

4. The Goaldiggers Club | Founder: Eve Tomaszewski


Online/offline platform The Goaldiggers Club werd in 2015 opgericht door entrepreneur Eve Tomaszewski. Het platform is gefocust op de (startende) vrouwelijke ondernemer die op deze manier andere vrouwen in dezelfde business kan leren kennen om tips & tricks uit te wisselen en elkaar op deze manier op weg te helpen. The Goaldiggers Club is een jonge onderneming maar zeker veelbelovend door het grote bereik dat Tomaszewski heeft kunnen opbouwen binnen een korte periode. De ambitie is om like-minded vrouwelijke entrepreneurs bij elkaar te brengen en om die manier support de organisatie te groei van women- led ondernemingen.
Girlboss | Bron: The Goaldiggers Club

Wij spraken founder van The Daily Dutchy over haar struggels, uitdagingen en toekomstplannen!

5. TheNextWomen | Founder: Simone Brummelhuis


TheNextWomen, in 2008 opgericht door Simone Brummelhuis, was van origine een business-magazine gefocust op de succesvolle vrouwelijke entrepreneur als tegenbeweging op “mannen” magazines als de Quote. Vandaag de dag is het uitgegroeid tot een vrouwennetwerk met een enorm bereik, zowel nationaal als internationaal. TheNextWomen  verbindt vrouwelijke entrepreneurs aan vrouwelijke investeerders om hen aan elkaar te matchen. Juist omdat vrouwelijke ondernemers over het algemeen wat voorzichtiger zijn als het aankomt op het in zee gaan met grote investeerders, biedt TheNextWomen haar dienst om te fungeren als “missende schakel” tussen deze twee partijen.

TheNextWomen100

Daarnaast organiseert TNW jaarlijks het gave evenement TheNextWomen100 (afgelopen 28 mei) waarbij de lijst met 100 meest succesvolle vrouwelijke entrepreneurs in Nederland bekend wordt gemaakt. Girls on top!

Girlboss | Bron: Ambitious Mama

Welke women-led business inspireert jou? Laat het ons weten in via @girlswhomagazine!

CategoriesWork