&

”GEEN DETAIL BLIJFT ONBENOEMD” | Drankje met… Editor & Fotografe Stefanie Brinkman

Drankje met Stefanie Brinkman. Girls Who Magazine. Editor. Interview. Inspiration. Motivation. Fotografe.

Ze is office manager bij Booking.com, fotografeert haar food- & travelstories en schrijft teksten vanuit haar gevoel. Hoe ze dit alles combineert en tegen welke obstakels ze is aangelopen, lees je in ons interview met Stefanie Brinkman!

Hoe ziet jouw ochtendritueel eruit?

“Dat verschilt nogal eens bij mij. Als het moet kan ik in 20 minuten klaar zijn maar daar gaat mijn voorkeur niet naar uit. Ik vind het fijn niet te hoeven haasten. Douchen, make-up, een daily outfit uitzoeken en als de tijd het toelaat nog even met een havermelk latte en een plak bananenbrood relaxen. Als ik te veel heb zitten treuzelen voor de spiegel, dan gaat de to-go-cup mee op de fiets. Tijdens de treinreis van Haarlem naar Amsterdam heb ik precies genoeg tijd om een foto te bewerken, een caption te bedenken en hem te posten. Daarom komen mijn posts vaak om 8 uur in de ochtend online.“

”Ontspannen lukt pas als de puntjes op de ‘i’ staan”
-Stefanie Brinkman

Je werkt bij Booking.com, fotografeert en schrijft voor twee online platformen. Hoe combineer je dit alles én behoud je structuur?

“In het begin zag ik alles wat ik naast Booking.com deed niet per se als werk. Juist omdat ik het vanuit mijn passie doe. Nu steeds meer opdrachtgevers mij weten te vinden, merk ik dat ik vaker te maken krijg met allerlei deadlines. Dit verandert mijn tijdsindeling en ik moet mijn planning hierop aanpassen. Toch blijf ik erbij dat ik enorm veel mazzel heb dat ik geld krijg voor de dingen die ik het allerliefste doe, namelijk fotograferen en het delen teksten. Ik krijg een enorme energieboost als ik tevreden ben over eindresultaten en houd het daarom vol om na een lange werkdag tot laat in de avond mijn blog af te maken.

Ontspannen lukt pas als de puntjes op de ‘i’ staan en ik zelf content ben met mijn werk. Dat wetende, motiveert het mij om projecten zo snel mogelijk af te ronden zodat zij niet in mijn hoofd blijven spoken. Wunderlist helpt mij om het overzichtelijk te houden “

Stefanie Brinkman

Hoe herkennen mensen een tekst geschreven door jou?

“Ik schrijf grotendeels vanuit mijn gevoel. Geen detail blijft onbenoemd en bevindingen ben ik geneigd te koppelen aan de emoties die ik hierbij had op dat moment. Wat vaak terugkomt is dat mijn stukken prettig leesbaar zijn omdat ik schrijf op dezelfde manier als hoe ik praat.”

Wat is het grootste obstakel waar je tot nu toe in je carrière tegenaan bent gelopen?

“Het eerste dat mij te beginnen schiet bij deze vraag zijn de opdrachten waar ik vanaf het begin al niet helemaal achter sta. Zeker als het gaat om producten waar ik over moet schrijven, komt het nog wel eens voor dat ik iets krijg opgestuurd waarmee ik mijzelf niet kan identificeren maar die wel via mijn socials gedeeld moeten worden. Ik heb altijd in mijn hoofd gehad dat ik, vooral in het begin, niet kieskeurig mag zijn in de opdrachten die ik krijg aangeboden. Nu ik wat verder ben realiseer ik pas hoe belangrijk het is dat je, zeker vanaf het begin, dicht bij jezelf blijft. Ik ben erachter gekomen dat ik onrustig word van deadlines van opdrachten die ik niet leuk vind om te doen. Dan ga ik het voor mij uit schuiven en blijft het in mijn hoofd spoken. Heel vervelend, niet meer doen dus.”

Wat hoop je nog te bereiken in je (online) carrière?

“Ik hoop natuurlijk nog veel meer te groeien in dat wat ik al doe. Schrijven en fotograferen. Per september ga ik daarom een Food-journalistieke cursus volgen die vanuit de Hogeschool Fontys en Elle Eten wordt gehost. Ik hoop hierin mijn dialoog in teksten te kunnen verbeteren. Omdat ik vooral vanuit mijn gevoel en emotie schrijf, wil het nog wel eens voorkomen dat ik verleden- en tegenwoordige tijd door elkaar gebruik. Daarnaast heb ik mijn eigen manier van fotografie aangeleerd en ben ik ervan overtuigd dat ook hierin nog een flinke slag te slaan valt. Tot slot heb ik met mijzelf afgesproken dat als er 10K aan volgers zijn bereikt, ik naast mijn persoonlijke website ook een zakelijk platform laat bouwen waarbij mijn online portfolio en diensten zichtbaar worden voor opdrachtgevers.”

Stefanie Brinkman

Je schrijft maandelijks artikelen voor Girls Who Magazine, waarom past ons online magazine bij jou?

“Fris, jong, vernieuwend en inspirerend. Dat zijn de woorden waaraan ik denk bij Girls Who Magazine. Dat is hetgeen wat ook ik wil uitstralen met mijn socials. Ik denk dat we elkaar zeker naar een hoger level kunnen tillen zolang we onze krachten bundelen. Naast de wat luchtige onderwerpen gaat Girls Who Magazine met sommige topics ook flink de diepte in. Jullie leveren dus niet alleen maar een dagelijkse dosis entertainment maar inspireren lezers ook om te leren. Dat vind ik tof.”

Bij Laura is het glas altijd halfvol. Lees ons interview met deze koffie-addict!

Even voor de Girls Who Eat. Welk restaurant mogen onze lezers volgens jou absoluut niet overslaan?

“Ha! Heb je even? Toevallig heb ik gisteravond heerlijk gegeten bij Izakaya in Amsterdam. Echt een feestje als er iets te vieren valt. Daarnaast staat Toujours Urban Frenchy Bistro in Haarlem met stip op mijn nummer 1. Ik kom hier terug voor de kwaliteit en de perfecte service. Het valt nooit tegen!

Lekker eten maar op zoek naar iets laagdrempeliger? Dan eet ik graag mijn pizza bij Fiko, ga ik naar Red voor de perfecte tournedos en vind je mij terug bij Seafoodbar Spui voor de plateau deluxe!”

Met deze tips creëer je een inspirerende Instagram-feed!

Bij welk drankje heb je goede herinneringen?

“Niet lang geleden heb ik een cocktail workshop gehad van Gin Mare bij Toujours Urban Frenchy Bistro. Hierbij kreeg ik een cocktail voorgeschoteld met Kever Genever, Ginger Ale en een schijfje sinaasappel. Sindsdien weet ik precies wat ik moet bestellen en hoe ik een beetje indruk kan maken aan de bar!”

Wat een topper, die Stefanie Brinkman. Je kunt deze intelligente (en knappe!) onderneemster volgen via haar prachtige Instagram account!

CategoriesDrankje met