7

7 DINGEN DIE SUCCESVOLLE VROUWEN DOEN IN JANUARI

Januari voelt voor veel mensen als  een schone lei. De kans om ‘fouten’ te uit het afgelopen jaar te herstellen of nieuwe kennis te gebruiken. Vanaf 2 januari (want op 1 januari brakken we nog even rustig uit) begint menig mens met het naleven van onze goede voornemens en onze opgestelde doelen. Hieronder vind je zeven dingen die succesvolle vrouwen doen in de eerste maand van het jaar. 

1. Deze doelen opstellen

Je hoeft natuurlijk niet op alle vlakken in jouw leven nieuwe doelen te hebben opgesteld. Focus je op wat jij het meest belangrijk vind en waar aan wil werken. Wees specifiek en stel prioriteiten en vergeet hierbij geen categorieën als je gezondheid en het goede doel.

Als je niet zeker weet wat jouw doelen voor het nieuwe jaar zijn, dan kun je een vision board maken. Zorg ervoor dat een van de doelen op jouw lijst je eigenlijk bang maakt, als je deze bereikt zal het zeker voelen alsof jouw jaar ertoe heeft gedaan.

2. Van de doelen kleinere doelen maken

Sommige doelen die je voor jezelf wilt opstellen zijn heel erg goed maar kunnen een beetje onhaalbaar zijn of zijn bijvoorbeeld vaag en daardoor niet goed te bereiken. Zo kun je beter als doel hebben om meer te gaan verdienen of een schuld af te betalen dan dat je geld gaat sparen om een huis te kopen. Zo kom je stapje voor stapje dichterbij je grote doel.

100 gezonde recepten voor het nieuwe jaar >

3. Deze doelen in de agenda zetten

Nu je je kleinere doelen hebt opgesteld is het tijd om deze in je agenda te zetten. Zet herinneringen of afspraken met betrekking tot deze doelen neer op dagen dat je hier tijd voor hebt en aan kunt werken. Je kunt natuurlijk niet verwachten dat jouw grote doel ineens bij je komt aankloppen, daar moet je zelf iets voor doen.

4. Het afgelopen jaar evalueren

We weten allemaal dat het herhalen van hetzelfde gedrag niet samen gaat met het verwachten van andere resultaten. Daarom is het slim om het nieuwe jaar te starten door terug te kijken naar het vorige jaar en leren van fouten in plaats van ze opnieuw begaan. Dit hoeft niet over grote dingen te gaan maar bijvoorbeeld een plan waardoor je wel wekelijks naar de sportschool gaat. Kijk hierbij ook naar je goede voornemens van het vorige jaar.

Goede voornemens januari // doelen behalen tips

Interviews met ambitieuze vrouwen vind je hier >

5. Jezelf bewijzen aan een (denkbeeldig) persoon

Laten we eerlijk zijn, ergens hard werken kan soms zwaar zijn. Het kan moeilijk zijn om jezelf te motiveren voor jouw grote persoonlijke doelen te gaan als je ook nog je ‘gewone’ werk moet doen. Soms helpt het dan om dan een (denkbeeldig) persoon in gedachte te nemen waarvan je het idee hebt dat hij/zij niet in jou gelooft. Gebruik dit om dan het tegendeel te bewijzen en hun ‘ongeloof’ als brandstof te zien voor jouw motivatie.

6. Een netwerk lijst maken

Of je nou geïnteresseerd bent in een carrière switch of je jezelf wilt verbeteren in je huidige werkveld, investeren in een goed netwerk is altijd een goed idee. Maak in januari een plan om in elke maand van het komende jaar met een aantal mensen te gaan zitten die jou kunnen helpen, adviseren of inspireren. Neem contact met ze op, plan een aantal afspraken en zet maandelijks herinneringen in je agenda voor de volgende afspraken. Go goede voornemens!

7. Een uur eerder opstaan

Omdat we onze dag willen beginnen met het behalen of opstellen van doelen is het perfect om dit te combineren met een uur eerder opstaan. Gebruik dit uur om doelen op papier te zetten, te sporten of bijvoorbeeld te mediteren. Deze nieuwe gewoonte zal je waarschijnlijk niet het hele jaar volhouden maar je zult er versteld van staan hoeveel beter dat extra uurtje je laat voelen.

Wat zijn jouw goede voornemens om een succesvolle vrouw te worden/blijven?

CategoriesNiet gecategoriseerd