R

RECEPT GEROOSTERDE PREI MET RAS EL HANOUT EN TAHIN YOGHURT

recept geroosterde prei - recept tahin yoghurt - recept met granaatappeltjes - recept met ras el hanout - prei roosteren - geroosterde prei maken - tahin yoghurt saus - tahin yoghurt dressing

Fan van de Marokkaanse keuken en op zoek naar een lekker bijgerecht? Wij hebben een super smaakvol gerecht gevonden die jij wilt proeven. Benieuwd geworden? Hieronder vind je het recept voor geroosterde prei met Ras el Hanout en tahin yoghurt.

Vind hier het recept voor geroosterde prei met Ras el Hanout en tahin yoghurt >

Ingrediënten (4 tot 6 personen)

5 kleine preien 
2 tl Ras el Hanout 
1 teen knoflook 
1 el olijfolie 
Peper
Zout 

2 el Griekse yoghurt (of plantaardige yoghurt) 
Rasp en sap van een halve citroen 
2 el tahin

Verse peterselie 
1 el granaatappelpitjes 

Ook lekker! Vind hier heerlijke couscous recepten om te maken >

Bereidingswijze

  1. Mix de Griekse yoghurt, het rasp en sap van de citroen en de tahin tot een gladde saus. Maak dit verder op smaak met peper en zout. 
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  3. Verwijder het buitenste blad van de preien en snij de preien in de lengte door de helft. Was daarna de preien eerst goed. 
  4. Bedek de bakplaat met bakpapier en verdeel daar de preien overheen. Snij de knoflook fijn en besprenkel de preien met de knoflook, olijfolie, de Ras el Hanout en peper en zout. Rooster de prei in de oven voor 30 tot 35 minuten. 
  5. Verdeel de tahin yoghurt over de serveerschaal en verdeel daar de preien overheen. 
  6. Garneer het gerecht verder met de verse peterselie, granaatappelpitjes en eventueel nog een snufje Ras el Hanout.

En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor geroosterde prei met Ras el Hanout en tahin yoghurt?

Bron: dit recept komt uit het E-book van Ciels Table Tales, waarin je 25 (vegetarische) en bovenal feestelijke recepten vindt. Bestel het recepten E-book hier >