D

DIT ZIJN 5 x DE BESTE FIETSSTEDEN IN NEDERLAND

fietsstad 2021 - fietssteden 2021 - leuke stad om te fietsen Nederland - beste stad om te fietsen Nederland - fietsstad Leeuwarden - fietsstad Veenendaal - leuke fietsstad Nederland

Je kunt er niet omheen: de fiets is een belangrijk vervoersmiddel voor Nederlanders. Het brengt ons overal naar toe, welke stad dan ook. Maar een paar steden zijn wel érg goed voor haar fietsers. Hier vind je 5 x de beste fietssteden in Nederland!

Met je tweewieler op avontuur? In deze 5 x fietssteden in Nederland fiets je het best! >

Veenendaal

Je kunt er niet omheen: Veenendaal is door de Fietsersbond uitgeroepen tot dé fietsstad van Nederland (2020/2021). De stad sleept met zijn brede fietspaden en goed geregelde fietsparkeerplekken de prijs voor de tweede keer binnen. Het kan dus ook niet anders dat Veenendaal als eerste wordt genoemd in het rijtje met beste fietssteden in Nederland!

Ook leuk! Dit zijn de mooiste havenstadjes van Nederland >

Apeldoorn

In de Veluwe zijn talloze mooie fietsroutes voor je uitgestippeld. Met de stad Apeldoorn aan de rand van dit natuurgebied, is het niet zo gek dat je in deze stad alles kunt vinden voor een fijn aantal dagen weg met de tweewieler! Zo kun je de oranje route nemen die, naast het centrum van Apeldoorn, ook langs Paleis het Loo en ongerept natuur gaat.

Leeuwarden

Leeuwarden neemt het tegen Veenendaal op: de stad heeft namelijk de ambitie uitgesproken om in 2022 dé fietsstad van Nederland te zijn. Zo is het plan om ‘snelfietswegen’ aan te leggen, kun je hier al gemakkelijk met de fiets de historische binnenstad ontdekken én telt de stad in totaal 223 km aan fietsstroken. Wat denk jij? Sleept Leeuwarden volgend jaar goud binnen?

Deventer

Heerlijk langs de IJssel fietsen, de binnenstad met de tweewieler ontdekken of je fiets stallen voor een hapje & drankje in de leuke binnenstad. Dit in combinatie met ruim 232 km aan fietspaden en zelfs fietsevenementen zoals Fietstival & De Ronde van Vedett, zorgt dat Deventer alle elementen heeft voor een goede fietsstad in Nederland. Nu alleen nog je helm & fietsbel inpakken!

Hier vind je 5 x prachtige kastelen in Nederland >

Amstelveen

De laatste in de reeks beste fietssteden in Nederland is de voorstad van onze hoofdstad: Amstelveen. Met ruime fietspaden, fietsservicepunten en mooie plekken zoals het Amsterdamse bos, kinder- en kaasboerderijen, kun je hier flink wat kilometers maken op de tweewieler. Zonder te veel obstakels. Let’s go!

En, door welke fietssteden in Nederland trap jij doorheen?

CategoriesChill