D

DIT ZIJN DE 5 BESTE FIETSSTEDEN IN NEDERLAND

fietsstad 2021 - fietssteden 2021 - leuke stad om te fietsen Nederland - beste stad om te fietsen Nederland - fietsstad Leeuwarden - fietsstad Veenendaal - leuke fietsstad Nederland

de fiets is een belangrijk vervoersmiddel voor Nederlanders. In Nederland zijn er meer fietsen dan mensen. Elke Nederlander bezit gemiddeld 1,2 fietsen. Het is dan ook heel normaal voor mensen in ons kikkerlandje om een goede fiets te hebben. Fietsen brengt ons overal, in welke stad dan ook. Maar er zijn een paar steden die bijzonder vriendelijk zijn voor fietsers. Hier vind je 5 van de beste fietssteden in Nederland!

Met je tweewieler op avontuur? In deze 5 fietssteden in Nederland kun je het beste trappen!

Elektrische fiets of niet?

Voordat je een geweldige fietsstad kiest, is het handig om te bedenken wat voor soort fiets je wilt gebruiken. Ga je er een huren en zo ja, waar? Kies je voor een normale fiets of ga je voor een elektrische fiets? Misschien wil je wel een extra beveiliging, zoals een stevig kettingslot, als je waardevolle ritten maakt. De populariteit van elektrische fietsen is de afgelopen jaren enorm gestegen, en dat is begrijpelijk. Sinds wij er zelf een hebben, is fietsen stiekem nog leuker geworden, zowel voor lange afstanden als korte ritjes. Het grootste voordeel is dat je met minder inspanning en zweet langere en uitdagendere routes kunt afleggen. Dus waarom niet? In de volgende steden is een lange fietstocht sowieso een feest!

1. Beste fietsstad van ’20-’21: Veenendaal

Veenendaal is uitgeroepen tot dé fietsstad van Nederland (2020/2021) door de Fietsersbond. Met zijn brede fietspaden en goed georganiseerde fietsenstallingen heeft deze stad de prijs al voor de tweede keer gewonnen. Het is dan ook geen verrassing dat Veenendaal als eerste wordt genoemd in ons lijstje van beste fietssteden in Nederland! En als je daar toch bent: sla dan een bezoekje aan het bijzondere stadsmuseum niet ver .

Ook leuk! Dit zijn de mooiste havenstadjes van Nederland >

2. Fietsstad + natuurgebied Apeldoorn

In de Veluwe zijn talloze mooie fietsroutes voor je uitgestippeld. Met de stad Apeldoorn aan de rand van dit natuurgebied, is het niet zo gek dat je in deze stad alles kunt vinden voor een fijn aantal dagen weg met de tweewieler! Zo kun je de oranje route nemen die, naast het centrum van Apeldoorn, ook langs Paleis het Loo en ongerept natuur gaat.

3. Snelfietswegem in Leeuwarden

Leeuwarden neemt het tegen Veenendaal op: de stad heeft namelijk de ambitie uitgesproken om in 2022 dé fietsstad van Nederland te zijn. Zo is het plan om ‘snelfietswegen’ aan te leggen, kun je hier al gemakkelijk met de fiets de historische binnenstad ontdekken én telt de stad in totaal 223 km aan fietsstroken. Wat denk jij? Sleept Leeuwarden volgend jaar goud binnen?

Meer leuke fietssteden in Nederland >

4. Mooie binnen- & buitenstad van Deventer

Heerlijk langs de IJssel fietsen, de binnenstad met de tweewieler ontdekken of je fiets stallen voor een hapje & drankje in de leuke binnenstad. Dit in combinatie met ruim 232 km aan fietspaden en zelfs fietsevenementen zoals Fietstival & De Ronde van Vedett, zorgt dat Deventer alle elementen heeft voor een goede fietsstad in Nederland. Nu alleen nog je helm & fietsbel inpakken!

Hier vind je 5 x prachtige kastelen in Nederland >

5. Door het bos van Amstelveen

De laatste in de reeks beste fietssteden in Nederland is de voorstad van onze hoofdstad: Amstelveen. Met ruime fietspaden, fietsservicepunten en mooie plekken zoals het Amsterdamse bos, kinder- en kaasboerderijen, kun je hier flink wat kilometers maken op de tweewieler. Zonder te veel obstakels. Let’s go!

En, door welke fietssteden in Nederland trap jij doorheen?

CategoriesChill