R

RESTAURANTS IN BRIELLE: 7 x HOTSPOTS

hotspots brielle - restaurant brielle aan het water - lunchen in brielle - Italiaans restaurant Brielle - restaurants centrum Brielle - beste restaurants Brielle

De vestingeiland Brielle ademt historie en is hartstikke leuk voor een staycation in eigen land. Wil jij een plekje aan het water scoren na het ontdekken van de Brielse Meer, op een terras ploffen na het struinen door het historisch binnenhart. Of gewoon je weg door Brielle eten omdat het kan? Dan staan hieronder 7 leuke restaurants in Brielle voor jou op een rijtje!

Van gezellige lunchplekjes tot aan tafel schuiven bij het water: dit zijn 7 x leuke restaurants in Brielle >

De Brielsche Aap

De Brielsche Aap is een écht begrip in Brielle. Je vindt deze hotspot vlak voor de toegangspoort, verscholen achter een oude verdedigingswal en hoge bomen, op een ‘eigen’ bijzondere eiland. Jarenlang kon het publiek hier niet terecht, maar sinds de komst van De Brielsche Aap is dit verleden tijd. Je geniet hier van een fijne combinatie van goed eten & drinken, kunst, cultuur en entertainment.

Ook leuk! 5 x leuke restaurants in vestingstad Thorn >

Lunchen in Brielle: Koffiemeid

Een andere leuke restaurant in Brielle vind je in een mooie, oude stadsboerderij aan de voet van de Brielsche wallen. Hoe hier vroeger de koeien werden gemolken, kun je hier nu bij Koffiemeid op het gezellige terras of binnen in de sfeervolle koffiebar terecht. Van goede bakkie(s) koffies en handgemaakte taarten tot lekkere ontbijt- en lunchgerechten. (Ook tijdens borreltijd is het hier goed vertoeven met een wijntje, biertje of hapje).

De Smaek van Brielle

Gelegen aan het oudste pleintje van Brielle, Wellerondom, vind je het sfeervolle restaurant De Smaek van Brielle. Omringd door oude gebouwen en de meest monumentale stadspomp geniet je op het terras van lekkere lunch gerechten of een culinair avondje uit.

Restaurant Brielle aan het water: De Meiden

Op zoek naar een restaurant in Brielle aan het water? Say no more! Het Strandcafé De Meiden is namelijk direct gelegen aan het Brielse Meer. En terwijl je kijkt naar de vele boten die passeren, geniet je op het fraaie terras (met eigen aanlegsteiger) of aan de buitenbar, van een lekkere lunch of diner. Ook leuk: je kunt hier ook met grote groepen terecht voor een buffet, BBQ of andere sfeervolle recepties.

Na de afbeelding meer restaurants in Brielle >

Nouba

Nouba is een sfeervol, ongedwongen restaurant in het centrum van Brielle. Met een open keuken kun je letterlijk zien hoe chef Johan van Wijk de verse ingrediënten omtovert tot verrassende gerechten. De nadruk ligt op de klassieke Franse keuken, maar met een moderne twist. Je kunt hier terecht van woensdag tot en met zondag.

Italiaans restaurant Brielle: Agostino

Bij Girls Who zijn we dol op de Italiaanse keuken, waar we ook op de wereld zijn. Dus ook in ons eigen mooie Brielle. De meiden wie deze liefde delen, kunnen hun hart luchten midden in het centrum van Brielle bij het Italiaans restaurant Agostino. De pizza’s, pasta’s, vis- en vleesgerechten in dit restaurant komen uit de authentieke keuken en is bereid volgens het traditioneel Italiaans recept. En dat proef je!

Ook leuk! 11 x Italiaanse restaurants in Amsterdam >

De Hoofdwacht

We eindigen het rijtje leuke restaurants in Brielle met een klassieker: De Hoofdwacht. Je vindt deze hotspot letterlijk in het midden van het oude centrum en kunt hier de hele dag terecht. Of je nu wil ontbijten of lunchen in Brielle, uitgebreid dineren met seizoenspecials, uitgaat tot in de late uurtjes. Toe bent aan een borrel(hap) of wil bijkletsen met een taartje & koffie: het kan allemaal binnen en op het (verwarmd) terras!

En, bij welke leuke restaurants in Brielle schuif jij aan?
Meer restaurant tips >

Omslagfoto: de Brielsche aap

CategoriesFijne Foodspots