D

DESSERT RECEPT – ORANJE KONINGSDAG TIRAMISU

dessert koningsdag - oranje dessert - koningsdag dessert - tiramisu recept - oranje tiramisu - koningsdag recepten - oranje recepten

Koningsdag 2020 ziet er een beetje (lees, NOGAL) anders uit dan we met z’n allllllle gewend zijn. Geen grachten vol met ‘oranje’ boten en met oude spullen bedekte straten. Nee, we vieren het dit jaar (verplicht) in ons eigen paleisje. Hieronder vind je het heerlijke recept voor een oranje tiramisu, zodat jij er thuis gewoon nog een feestje van kan maken.

Vind hier het oranje Koningsdag tiramisu recept. Perfect als dessert of voor bij de koffie!

Ingrediënten Koningsdag dessert

Voor de mandarijncurd:

2 mandarijnen
75 gr suiker
50 gr boter, in blokjes
1 ei + 1 eidooier

Voor de tiramisu:

125 ml slagroom
2 el poedersuiker
250 gr mascarpone
50 gr pure chocolade
150 gr lange vingers
3 mandarijnen
evt. 20 ml oranjebitter
Oranje snoep ter garnering (bijvoorbeeld oranje M&M’s)

Ook leuk! Vind hier dé tips om Koningsdag 2020 (thuis) te vieren >

Bereidingswijze

1. Maak als eerste de mandarijncurd. Rasp hiervoor de schil van de 2 mandarijnen en pers ze uit. Die rasp en sap samen met de suiker, de boter, het ei en de eidooier in een steelpannetje en breng op laag vuur aan de kook. Roer voortdurend. Laat 1 minuut doorkoken en zet het vuur dan uit. Je zult zien dat de curd wat dikker wordt. Schenk in een kommetje en laat afkoelen (eventueel in de koelkast).

2. Klopt de slagroom stijf. Voeg dan het poedersuiker en de mascarpone toe en klop nog even door. Snijd in de tussentijd de chocola in kleine stukjes. Voeg deze toe als de mascarpone en slagroom goed gemixt zijn.

3. Pers de 3 mandarijnen uit boven een lage kom. Voeg daar (als je wilt) de oranjebitter aan toe. Breek de lange vingers in ongeveer 3 stukjes per lange vinger. Haal zo steeds de stukjes lange vinger door het sap.

4. Maak nu laagjes in de glaasjes: eerst een laag lange vingers, dan een laag mascarponemix. Weer een laagje lange vingers en weer een laag mascarpone. Sluit af met een flinke schep mandarijncurd.

5. Maak af met oranje snoep (M&M’s) en/of een paar mandarijnpartjes.

Ook zin in een borrel? Vind hier het recept voor een oranje Koningsdag cocktail > 

Met wie ga jij van dit heerlijke oranje Koningsdag tiramisu recept genieten?