&

”BIJ MIJ IS HET GLAS ALTIJD HALFVOL” | Drankje met… koffie-addict & editor Laura van der Linde

Ze pakt projecten vol optimisme en met beide handen aan, is groot fan van koffie en bloemen, werkt als assistent storemanager bij Sissy Boy en schrijft daarnaast ook nog eens te gekke artikelen voor Girls Who Magazine! Oh ja, en ze heeft de New York E-guide op haar naam staan. Hoe combineert ze het en waar is haar verslaving voor écht goede koffie ontstaan? Lees het in ons interview met Laura van der Linde!

Ze pakt projecten vol optimisme en met beide handen aan, is groot fan van koffie en bloemen, werkt als assistent storemanager bij Sissy Boy en schrijft daarnaast ook nog eens te gekke artikelen voor Girls Who Magazine! Oh ja, en ze heeft de New York E-guide op haar naam staan. Hoe combineert ze het en waar is haar verslaving voor écht goede koffie ontstaan? Lees het in ons interview met Laura van der Linde!

Lieve Lau, wat is jouw ochtendritueel?

Als ik bij Sissy-Boy aan het werk ben, vlieg ik ‘s ochtends vroeg de deur uit en zit ik al fris op de fiets om kwart over 7 a half 8. (Geen tijd voor een koffietje thuis dus…) Op zonnige dagen snap ik onderweg al fietsend een paar mooie foto’s van het morning glory. Het licht is zo mooi op dat tijdstip en lekker rustig overal! Helemaal waard die vroege wekker. Eenmaal aangekomen en na het openen van de winkel, haal ik altijd even een koffietje bij Stach op de Zuidas.

Drankje met… Laura van der Linde

”Op een drukke dag zien we zo 700 – 900 mensen
in ons kleine winkeltje”

Hoe ziet jouw week er ongeveer uit, wat houdt jou bezig?

Mijn week is verdeeld tussen mijn baan als assistent storemanager bij Sissy-Boy (winkel op de Zuidas). Daarnaast probeer ik altijd een keertje te hardlopen, een yogales mee te pakken, eet ik met een vriendin of doe ik een date night met mijn vriend. Het werk bij Sissy-Boy doe ik 3 dagen in de week en daarnaast heb ik een aantal projecten waar ik aan werk. Waaronder schrijven over koffie voor Girls Who Magazine. De afgelopen maanden zijn we druk geweest met de New York coffee & food guide

New York E-guide

Onze eerste culinary travellers guide is uit, schaf ‘m hier aan!

In je bio op Instagram staat ‘flower loving and coffee sipping’, vertel: hoe zit dit?

Haha, dit is meer een uit de mouw geschudde quote. Bij gebrek aan inspiratie voor een kek bio verhaaltje dacht ik, wat wil-en laat ik zien op Instagram? Dat dus, mijn grote liefde voor bloemen fotograferen en natuurlijk koffie.

Over Instagram gesproken, een interessante side note; gister las ik een instagram theorie. Dat ging erover hoe je je instagram grid eigenlijk steeds meer als je website/portfolio kunt beschouwen en je instagram stories meer als kleine day to day updates met daarin wat je bezig houdt. Dus je instagram grid wil je eigenlijk overzichtelijk hebben en dat het in een oogopslag over jou of jouw werk vertelt.

Instagram grid Laura van der Linde

Koffiedate in Amsterdam West?
Hier moet je volgens Laura zijn!

Naast het schrijven van artikelen voor Girls Who Magazine werk je bij de Sissy Boy, wat maakt werken daar leuk?

Twee jaar geleden heb ik een carrièreswitch gemaakt omdat ik niet meer blij werd van mijn werk in Internationalisering op de Universiteit in Utrecht. Ik ben dit werk bij Sissy-Boy begonnen met het idee van, ‘ik probeer het en we zien wel’. Ik had niet gedacht dat ik het ZO leuk zou vinden. Geen dag is hetzelfde en ik vind het heerlijk om met mensen en mode te werken. Elke klant die binnenstapt is anders en heeft zo haar eigen wensen. Dit maakt het afwisselend, uitdagend maar ook vermoeiend.

Op een drukke dag zien we zo 700 – 900 mensen in ons kleine winkeltje. Na zo’n 900 bezoekers op een dag zie ik ze wel een beetje vliegen, haha! Een groot aantal dames die bij ons komt is vaste klant. Ik ken ze bij naam en ik weet wat ze willen. Om hen te adviseren om 8 uur ‘s ochtends wanneer ze koffie over hun witte top hebben gegooid vind ik heerlijk. Van die dankbare energie word ik blij!

”Lekker omdenken is voor mij haast een sport”

Werk je naar een bepaald doel en zo ja, welke milestone wil je behalen?

Ik werk niet zozeer naar een specifieke milestone toe. Het belangrijkste wat ik afgelopen jaren heb geleerd is dat ik vooral wil doen waar ik blij van word en de balans werk/prive in orde houden. Wie kent ‘m niet 😉 Deze twee dingen zijn eigenlijk mijn ongoing doel. Daarnaast wil ik heel graag meer fotograferen en daarmee mooie verhalen vertellen. Hetzij voor een mooie City guide (het liefst gedrukt op papier!) of online content.

Drankje met… Laura van der Linde

Wat zullen mensen over jou zeggen nadat ze met je hebben samengewerkt?

Wat ik vooral hoor is dat mijn optimisme en positiviteit gewaardeerd wordt. Bij mij is het glas altijd halfvol en denk ik graag in oplossingen in plaats van problemen. Lekker omdenken is voor mij haast een sport.

Hoe ziet een moment van écht genieten er voor jou uit?

Het gelukkigst ben ik wanneer de temperatuur in Nederland lekker een tijdje rond de 20-25 graden aanhoudt en je na de werkdag lekker het terras op duikt voor een koud glas rosé. Of dat de zomeravonden zwoel zijn en je met een ijsje in de hand lekker langs de grachten wandelt. Of ‘s ochtends op een zonnig plekje een koffiedate hebben met een vriendin. Er is teveel om op te noemen!

Koffiedate met… Laura van der Linde

En je perfecte vakantie.. hoe verloopt ‘ie ongeveer?

Een perfecte vakantie is voor mij helemaal lekker in een andere omgeving uit tunen. Dit kan aan de Nederlandse kust zijn (wat ik aankomende week ga doen) of ver ver weg op een mooi eiland zoals Bali. Op vakantie hoeft niets, alles mag en kan. Wanneer je enige zorg is wat en waar je gaat eten en drinken. Mijn vriend en ik zoeken van tevoren op waar we goede koffie kunnen drinken en waar leuke winkeltjes zijn. Het handige daar aan is, is dat deze koffiebarretjes of winkeltjes vaak ook in een leuk wijkje zitten. Heb je gelijk een nieuw gebiedje ontdekt! Naast ondernemen en verkennen, hoort voor mij luieren er ook echt bij. Onder een palmboom met een kokosnoot in je hand.

Drankjes met… Laura van der Linde

Laura, wat een topper is het en wat zijn we blij met haar! Benieuwd naar haar prachtige Instagram-kiekjes? Volg haar via deze link! Een overzicht van de koffie-artikelen die ze schreef voor Girls Who Magazine vind je hier.
Cheers girls, geniet van jullie dag!

CategoriesDrankje met