Instagram is niet meer weg te denken als marketingtool voor jouw bedrijf, maar is ook heel verslavend als het gaat om een persoonlijk account. Als grafisch vormgever en stylist is Nadine Walter dol op mooie beelden. Het liefst inspireert zij mensen door middel van haar account en wordt ze geïnspireerd door anderen passievolle Instagrammers. In dit artikel verteld zij jullie hoe je door middel van een aantal tips & trics een mooie en inspirerende Instagram feed maakt!. Instagram bloggers,. Instagrammer. Inspiring feed. Beautiful Instagram feed
Z

ZO CREËER JE EEN INSPIRERENDE INSTAGRAM FEED

Instagram is niet meer weg te denken als marketingtool voor jouw bedrijf, maar is ook heel verslavend als het gaat om een persoonlijk account. Als grafisch vormgever en stylist is Nadine Walter dol op mooie beelden. Het liefst inspireert zij mensen door middel van haar account en wordt ze geïnspireerd door anderen passievolle Instagrammers. In dit artikel verteld zij jullie hoe je door middel van een aantal tips & trics een mooie en inspirerende Instagram feed maakt!

Ontstaan Spuit.11

Eerst wil ik even kort toelichten hoe mijn passie voor een inspirerende Instagram feed is ontstaan. Toen ik twee jaar geleden begon met het opzetten van mijn persoonlijke account, zocht ik naar een passende naam, die staat voor mij als persoon en weergeeft wat ik graag deel. Een bepaalde niche had ik niet toen ik begon, wel wist ik dat ik mijn account zou gaan inzetten als een visueel dagboek waar ik dingen deel die ik meemaak. Nooit met als doel om groot te worden. Ik heb (nog) geen 10.000 volgers en dat is oké! Spuit.11 past bij hoe ik ben en vond het een gezellige en tegelijkertijd ook grappige naam. Tip: Kies je eigen naam of zoek naar een naam waar jij je goed bij voelt. Een naam die passend en herkenbaar is voor de mensen in jouw omgeving.

Deel je passies!

Vanuit het geloof dat jij altijd iets moet doen vanuit je hart, post zoveel mogelijk foto’s die jij echt leuk of inspirerend vind. Zo laat jouw feed een weerspiegeling zien van wat je bezig houdt en die jouw eigenschappen reflecteert. Op mijn instagram vind je dan ook de passies waar ik veel mee bezig ben zoals dingen als reizen, werk, hotspots en fotografie. Dit maakt voor jou het posten van interessante feed ook gemakkelijker.

Nadine Walter – Inspirerende Instagram feed

Met deze 6 tips heeft niemand meer door dat je toerist bent 

Als ik bijvoorbeeld ga reizen maak ik foto’s van toffe plekjes, leuke koffietentjes of hotelletjes. Daarnaast kun je ook dingen posten uit het dagelijks leven die jouw inspireren of leuk vindt om te delen. Dit doe ik bijvoorbeeld wanneer ik een mooi raam of hoekje in een ruimte tegenkom. Tip: Maak het jezelf niet te moeilijk, maar laat jouw instagramfeed weerspiegelen wat jij inspirerend of tof vindt en neem je volgers mee in hoe jij de wereld ziet.

Kwaliteit is key!

Uiteraard post ik niet alles wat ik fotografeer. Het is belangrijk om te zorgen dat je feed leuk en inspirerend blijft en een mooi geheel vormt. Dit kan door te kijken naar kleur & afwisseling in beelden en in compositie. En heel belangrijk dat de kwaliteit van de foto’s helder en duidelijk zijn. Tip: De inspirerende Instagram feed van deze meiden is tof om te volgens! @Emmapeijnenburg, @Kellynederhof en @Lottemanou.nl. Eerlijk gezegd speel ik hier een beetje vals, want zij zijn fotograaf, en hebben dus ook echt oog voor details!

Afwisselende feed

Met mijn achtergrond als fotostylist probeer ik te kijken naar het zwaarte punt in de foto en hier een verdeling in te maken op mijn feed. Ook wissel ik tussen foto’s van mijzelf, flatlays en drukke of minder drukke foto’s qua lijnen en lege ruimtes in de foto’s. Zo is er variatie van onderwerpen en de afstand van het beeld en dit maakt je feed spannend.

Nadine Walter – Inspirerende Instagram feed

Geen fotograaf? Gebruik de juiste tools!

Dit kun je doen door middel van verschillende bewerkingsprogramma’s die jouw foto’s opkrikken naar een hoger niveau. Een handige app hiervoor is bijvoorbeeld VSCO. Hiermee kun je heel mooi filters toepassen en de foto een beetje bewerken. Mijn voorkeur gaat uit naar zo’n natuurlijk mogelijk beeld, waar licht een belangrijke rol speelt. Het gebruiken van filters kan mooi zijn, maar zelf heb ik bewust gekozen om dit niet te doen en de echtheid van de foto te behouden. Niets negatiefs trouwens tegenover mensen die dit wel fijn vinden. In mijn stijl is dit gewoon niet passend en kies ik ervoor mooie heldere kleuren te gebruiken.

Lees hier ons interview met Creatieveling Nadine Walter

Blijf consistent in je feed

Door consistent te blijven in wat jij je volgers wilt laten zien en dit op regelmatige basis te delen, blijven ze je trouw en vinden ze het leuk om je te volgen. Zelf heb ik zo ook een aantal favorieten die ik graag op de voet volg. Zij hebben een duidelijke feed met een tof onderwerp en delen mooie inspirerende foto’s.

Nadine Walter – Inspirerende Instagram feed

Liefde voor mooi beeld

Vanuit deze liefde ben ik een visual branding studio begonnen, genaamd Studio Vorm Creative. De studio helpt bedrijven met het opzetten van een inspirerende Instagram feed die hun doelgroep aanspreekt en met de juiste doelstellingen. Ik doe eigenlijk niets liever dan mooie dingen visueel vormgeven en heb hier mijn werk van gemaakt! Vind je het leuk om mij te volgen? Klik hier!

Nadine Walter – Inspirerende Instagram feed

Kortom: Blijf bij jezelf en laat zien wat je graag wilt delen en laat dit zijn waar je je voornamelijk mee bezig houdt. Kijk niet te veel naar wat anderen doen, maar laat je wel inspireren door de mensen die jouw stijl weerspiegelen. Focus je vooral op de laatste 6 beelden in jouw feed, deze zijn bepalend of mensen wel/niet verder willen kijken. Scrol eens terug bij de grooste instagrammers onder ons. Zij hadden in het begin ook niet zo’n gelikte of inspirerende Instagram feed. Succes!

Guest-editor: Nadine Walter