W

WAT TE DOEN IN ZEELAND MET REGEN: 16 x BINNEN ACTIVITEITEN

regenachtige dag in Zeeland - indoor activiteit Zeeland - indoor activiteiten Zeeland - binnen activiteiten Zeeland - binnen activiteiten Zeeland volwassenen - doen met regen in Zeeland - binnen activiteit Zeeland - wat te doen in Zeeland als het regent

Regen en Nederland gaan hand in hand samen. Maar je vervelen tijdens een regenachtige dag? Daar doen we niet aan! Want zelfs als de pijpenstelen uit de lucht vallen, zijn er genoeg leuke binnen activiteiten (voor volwassenen) te vinden. Hieronder vind je 16 tips om te doen in Zeeland met regen.

Wat te doen in Zeeland met regen? Van schuilen in musea, kattencafés & escape rooms tot leuke workshops: dit zijn 16 x leuke binnen activiteiten voor volwassenen >

1. Overnachten in Zeeland

Ben je niet één, maar meerdere dagen in Zeeland? Dan wil je natuurlijk wel overnachten in een leuk hotel. Dat begrijpen wij bij Girls Who maar al te goed, daarom zetten wij twee leuke hotels op een rijtje:

  1. Boutique Hotel The Roosevelt in Middelburg: dit is een bijzondere boetiek hotel in de hoofdstad van Zeeland. Midden in het centrum vind je dit historisch pand met (gratis!) heerlijk ontbijt. Plus, je loopt hier binnen no time naar alle hoogtepunten van de stad. Hier vind je meer leuke hotels in Middelburg >
  2. Boutique Hotel Rijks in Goes: in dit hotel komt de rijke historie van het voormalige Oude Manhuis samen met de monumentale stad Goes. Dat zie je terug in de karakteristieke elementen van het hotel. Gecombineerd met modern meubilair en mooi design. Jezelf helemaal verwennen? Dan boek je een kamer met je eigen privé sauna!

Na de afbeelding vind je leuke indoor activiteiten voor een regenachtige dag in Zeeland >

2. Spijker je ski- en snowboardskills bij in SnowWorld Terneuzen

De straten hoeven niet altijd bedekt te zijn met een witte laag voor een flinke dosis sneeuwpret in Nederland. Nee, op een regenachtige dag in Zeeland kun je schuilen in SnowWorld Terneuzen. Waar je droog de skipiste afdaalt – nouja, ‘droog’ als je niet valt 😉 – en je de dag eindigt met een glaasje warme choco met een goede toef slagroom.

3.  Daag elkaar uit tijdens een potje jeu de boules in Goes

In het Zeeuwse Goes, aan de typisch Nederlands Grote Markt om precies te zijn, vind je een klein stukje Frankrijk. De voormalige postkantoor is namelijk omgetoverd tot een gezellig Frans dorpsplein. Binnen, en in een modern jasje dan wel. In de kleurrijk design kun je elkaar uitdagen tijdens een potje jeu de boules. En daarna kun je aan tafel schuiven voor een indoor BBQ en om je eigen biertjes te tappen.

Meer leuke indoor activiteiten in Zeeland om te doen met regen >

4. Leer meer over de Watersnoodramp

Wist je dat in 2023 het 70 jaar geleden is sinds de Watersnoodramp? Sindsdien is Zeeland continu in gevecht met het water. Het verhaal van de ramp van toen en het belang van waterveiligheid van nu, vind je in de Watersnoodrampmuseum op een speciale plek. Namelijk in de vier caissons, die ooit gebruikt zijn voor de sluiting van het laatste stroomgat.

5. Of duik in andere leuke musea

Waar kom je meer te weten over de geschiedenis van een stad dan in een museum? Juist, bijna nergens. Naast het Waternoodramp museum, barst Zeeland van andere interessante en indrukwekkende musea.

Zo heb je in Goes het Historisch museum de Bevelanden, waar je alles leert over de textielhandel en fruitteelt van vroeger. In Middelburg heb je het Zeeuws Museum in een middeleeuwse abdij. In Terneuzen vind je alle ins en outs van de vroegere gang van zaken op Zeeuwse scholen in museum Schooltijd. En het Polderhuis in Westkapelle waar je het verhaal hoort van het dorpje en de aangrijpende gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

7 x toffe musea in Amsterdam die jij waarschijnlijk nog niet kende >

6. Schuif aan bij een bierproeverij in Slot Oostende

Bier én geschiedenisliefhebber? Dan kun je – je hart luchten bij Slot Oostende. In het oudste gebouw van Goes leer je de smaak en het verhaal van het slot. Zo bezoek je de vergistings- en lagertanks, klim je naar de Brouwzolder. En eindig je de rondleiding met een proeverij mét vier verschillende biertjes. Die – uiteraard – in Slot Oostende gebrouwd zijn. Boek hier je rondleiding >

7. Proef chocola in Middelburg bij Sjakie’s Chocolademuseum

Een leuke indoor activiteit in Zeeland voor de sweet tooths onder ons: hét chocolademuseum van Nederland. Hier willen ze dat je chocolade ziet, proeft, voelt en ruikt. Van boon tot de repen die we vandaag de dag kennen. Uit Amsterdam tot Vietnam. Sjakies is het meest uitgebreide chocolademuseum van Nederland. Enne, aan het einde van de dag kun je 1 (of 2,3,4 we don’t judge) van de 500 chocoladerepen kopen in hun winkel.

Meer leuke indoor activiteiten om te doen in Zeeland met regen >

8. Ontsnap uit een escape room bij Vakantiepark Schouwen in Renesse

Regenachtige dag in Zeeland? Tijd om de hersenen te laten kraken. De ontsnappingskamer in Renesse staat in het teken van de Zeeuwse strijd met het water – die tot de dag van vandaag nog steeds gaande is. Gelukkig heb je in deze escape room alleen een strijd tegen de klok. Door logisch na te denken, goed samen te werken en raadsels op te lossen, kun je de ruimte op tijd verlaten. Durf jij ‘t aan?

9. Kijk een film in een filmhuis

We snappen het: als de pijpenstelen uit de lucht vallen, plof je het liefst de hele dag op de bank met leuke films en snacks. Maar is het niet veel leuker om hier een uitje van te maken. In een filmhuis bijvoorbeeld, waar je nét wat knusser films kijkt dan in de standaard bioscopen. In Zeeland heb je bijvoorbeeld de DaVinci bioscoop op het terrein van de Zeelandhallen. Maar ook Cinema Middelburg, Cinecity in Vlissingen en Cinecity Terneuzen zijn knusse filmhuizen.

10. Ga subtropisch zwemmen in Omnium

Van de glijbaan slieren, baantjes zwemmen of lekker dobberen in het water. Voor degene die tóch nat willen worden op een regenachtige dag, is een dagje zorgeloos zwemmen in Omnium een van de leukste indoor activiteiten in Zeeland. En, een stuk warmer dan regenwater!

Meer indoor activiteiten in Zeeland >

11. Boek een nachtje in het Amadore Wellness hotel in Vlissingen

Vlissingen is één van de bekendste badplaatsen in Nederland en is de perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van Zeeuwse stadjes & uitwaaien aan zee. Mocht je een regenachtige dag in je vakantie naar Zeeland hebben? Dan is het fijn als je een hotel hebt waar je stiekem helemaal niet naar buiten moet voor een leuke tijd. Het Amadore Wellness hotel is daar zo eentje van: je hebt hier meerdere spa behandelingen, zwembaden, sauna’s en massages.

12. Trakteer jezelf op een lunch of diner

Op zoek naar leuke binnen activiteiten in Zeeland? Uit eten is altijd een goed idee (of het nu regent of niet). Daarom onze tip: bezoek je favoriete restaurant, lunchplek of café en eet je favoriete gerechten. Of zoek juist een nieuwe hotspot uit en probeer iets nieuws.

13. Volg een workshop bij het Ambachtscentrum

In een oude boerenschuur, midden in recreatiegebied ‘De Hollandse Hoeve en omringd met karakteristieke huisjes van Oudhollandse geveltjes, vind je het Ambachtscentrum. Hier kun je allerlei soorten workshops volgen om meer te leren over de verschillende ambachten en zelf de handen uit de mouw te steken. Van meubels en andere objecten schilderen in het schilderatelier en dinerkaarsen maken met een dompeltechniek bij de kaarsenmakerij. Tot tassen maken in het handwerkatelier en een workshop volgen in het glasatelier.

14. Speel spelletjes in Toversluis

Niet vies van een competitief spelletje? En vraag jij je af wat te doen met regen in Zeeland? Nou, duik dan de Toversluis in Sluis in. Je vindt hier een volledige overdekte playground waar je kunt bowlen, lasergamen, gokken in de casino en daarna je buik rond kunt eten bij de pizzarette of steengrill restaurant. De verliezer trakteert?

Meer binnen activiteiten om te doen op een regenachtige dag in Zeeland >

15. Bezoek Theater De Mythe

Een avond live muziek van bekende en minderbekende artiesten, in een andere wereld duiken met theaterspektakels. Of een avondje lachen met grappen die om de oren vliegen. In theater De Mythe is er vaak wel iets te doen. Plus, altijd leuk om je show te beginnen of te eindigen met een hapje in het restaurant. Hier vind je het programma >

16. Krijg kopjes in een kattencafé

Eerlijk is eerlijk, op een regenachtige dag in Zeeland schuil je toch het liefst in een gezellig koffietentje? Nog beter: droog koffie drinken terwijl je kopjes krijgt van je lievelings(huis)dier. Het kan, bij Kat en Schotel in Goes. Je betaald hier je ‘kattentax’ afhankelijk van je rekening.

En, wat voor leuke binnen activiteiten ga jij doen in Zeeland met regen?

CategoriesNiet gecategoriseerd