L

LEUKE RESTAURANTS IN ALBANIE: 13 x HOTSPOTS

Leuke restaurants in Albanie - Uit eten Albanie - Visrestaurants Albanie

Albanië: je kunt er heerlijk zwemmen in felblauw water, wandelen door stadjes, hiken door gebergtes én gezellig (en goedkoop) eten en drinken. Er zijn ontelbaar veel leuke restaurants in Albanië om uit te kiezen, maar wij zetten de leukste hotspots voor je op een rijtje. Dit zijn 13 x leuke restaurant in Albanië!

Op zoek naar leuke restaurants in Albanië? Dit zijn onze favorieten >

Leuke restaurants in Albanië: Sarandë & Ksamil

1. Restaurant Yucca: goedkoop en lekker eten aan het water in Sarandë

Heb je de hele dag op het strand gelegen en wil je nu, met een romanistische zonsondergang een hapje eten? Ga dan lekker zitten bij Bar & Restaurant Yucca in Sarandë, een restaurant die zijn naam dankt aan de vele yuccaplanten die er in de tuin staan. Lekker eten, een goede vibe én een fijne locatie aan het water. Wat wil je nog meer? Voor een bordje pasta betaal je hier tussen de 8 en 13 euro, een dessert kost slechts 5 euro én het restaurant is in de zomer 7 dagen per week geopend.

De tekst gaat verder onder de foto >

2. Ostro Beach Bar Ksamil: leuk visrestaurant in Albanië

Zin in een lekker stukje vis? Dan moet je bij Ostro Beach Bar in Ksamil zijn! Van Fruit de Mer-etagères tot pasta met langoustine en van sushi tot ceviche, ze hebben het er allemaal. Bij Ostro kun je op goede service rekenen, iets wat in Ksamil niet altijd het geval is volgens kenners. En dan zit je ook nog eens pal aan het water! Heerlijk om de avond af te sluiten na een lange dag hiken, óf om de avond te openen met een paar lekkere drankjes. 7 dagen per week geopend vanaf 8:00 uur ’s ochtends.

3. Leuke restaurants in Albanië: The Mussel House Ksamil

Nóg zo’n leuk visrestaurant in Albanië, is The Mussel House in Sarandë. Ze serveren er kraak verse vis en je dineert super romantisch en gezellig aan het water. Ook hier kun je rekenen op goede service en goedkope, lekkere gerechten. Bestel bijvoorbeeld lekkere oesters, kreeft, pasta of verse mosselen mét een lekker glas wijn natuurlijk. 7 dagen per week geopend vanaf 12:00 uur ’s middags!

4. Uit eten met een luxe gevoel: Harmony in Sarandë

Heb je zin om uit eten te gaan in een restaurant met een fijne, luxe sfeer? Dan kun je aanschuiven bij restaurant Harmony. Goede service, mooie gerechten en gelegen in een luxe hotel in Ksamil. Het restaurant is vorig jaar zelfs uitgeroepen tot Tripadvisor Traveller’s Choice of the year! Hier wil je voldoende ruimte overhouden in je buik om één van hun lekkere, populaire desserts te bestellen. Die zijn namelijk absoluut de moeite waard. In de zomer is Harmony 7 dagen per week geopend vanaf 9:00 uur ’s ochtends.

5. Restaurant mét ligbedjes: Korali restaurant Ksamil

Bij restaurant Korali ben je aan het juiste adres voor een gezellig en makkelijk diner aan het water in Albanië. Je bent hier niet aan het meest luxe adres van Ksamil, maar kunt hier prima een gezellig hapje eten. Bestel er een lekker drankje bij, geniet van het uitzicht en geniet. In de zomer 7 dagen per week geopend vanaf 9:00 uur ’s ochtends. Ook een aanrader: je kunt hier een ligbedje huren, dus kunt na het zwemmen direct aanschuiven in het restaurant.

6. Leuke restaurants in Albanië: NÁM aan het water

NÁM wordt ook wel de ‘seafood heaven’ van Sarandë genoemd. Bij dit visrestaurant eet je namelijk hele lekkere visgerechten. Je kunt hier romantisch dineren aan het water voor een mooi prijsje en drinkt er heerlijke wijn. Leuk om eens langs te gaan als je toch in Sarandë bent, en op zoek bent naar een restaurant waar je voor de deur kunt parkeren. 7 dagen per week geopend voor lunch en diner!

Leuke restaurants in Albanië: Tirana

7. SALT Tirana: leuke restaurants in de hoofdstad

In de hoofdstad van Albanië kun je bij allerlei leuke restaurants aanschuiven. Eén daarvan is SALT in Tirana. Hier kun je heerlijk dineren met onder andere sushi, maar ook allerlei andere lekkere streetfood gerechten. Elk gerecht kost rond de 10 euro per stuk, en je kunt hier perfect doen aan shared dining. SALT staat bekend om haar uitgebreide cocktailmenu, dus sla die ook zeker niet over! 7 dagen per week geopend voor lunch en diner.

8. Padam Tirana: luxe uit eten in Tirana

Bij Padam in Tirana kun je terecht als je lekker en luxe uit eten wil. Het restaurant in gevestigd in een hotel en heeft bijzondere gerechten op de kaart als foie grass met gekarameliseerde ui en huisgemaakte tagliolini. Je betaalt hier rond de 25 euro per gerecht, waardoor het restaurant aan de dure kant is voor Albanië. Maar dit restaurant is zeker de moeite waard voor echte Bourgondiërs. 7 dagen per week geopend vanaf 12:00 uur ’s middags.

9. The Crown Tirana: fine dining in Albanië

Ook bij The Crown, een ander luxe hotel en restaurant in Tirana, betaal je net iets meer dan je gewend bent van leuke restaurants in Albanië. Bestel een lekkere tartaar of een mooi stuk vlees voor ongeveer 20 euro per gerecht en geniet van je avondje fine dining. Hier mag je de cocktails overigens ook zeker niet missen, sterker nog, ze staan erom bekend in Tirana. Of een lekker dessert, die zijn in tegenstelling tot de hoofdgerechten helemaal niet duur. 7 dagen per week geopend vanaf ’s ochtends vroeg.

10. Leuke restaurants in Albanië: Kapelet (net buiten) Tirana

De vibe is compleet bij restaurant Kapelet, net buiten Tirana. Als je in de hoofdstad verblijft is het zeker de moeite waard om een klein stukje te rijden, want je hebt erdoor uitzicht over de hele stad. Je bestelt er allerlei lekkere, kleine hapjes om te delen, en een glas wijn kan niet ontbreken. Geniet van de sfeer, de muziek en het lokale eten. Elke dag van de week geopend vanaf half 1 ’s middags.

Leuke restaurants in Albanië: Vlöre

11. Vajana: leuk visrestaurant in Vlöre

Restaurant Vajana is een leuk visrestaurant in Vlöre. Bestel hier heerlijke Sint Jacobsschelpen, garnalen, vongole, of garnalen met een lekker, fris drankjes en geniet van het prachtige uitzicht op zee. Dit is weer één van alle leuke restaurants in Albanië waar je typische Albanese prijzen betaalt, mega betaalbaar dus. Ook leuk: je kunt hier op de typische Albanese hangmatjes boven het water chillen. En na een dagje bij deze beachclub kun je hier dus super gezellig eten. 7 dagen per week geopend.

12. Mandarine: leuk visrestaurant in Vlöre

Ook bij Mandarine in Vlöre kun je aanschuiven als je zin hebt in mooie visgerechten. Ze hebben er een grote selectie aan gastronomische gerechten op de kaart staan en je kunt rekenen op een prachtig uitzicht op de zee én op de zonsondergang. Bestel er mooie langoustine, gyoza of escargots en geniet. 7 dagen per week geopend vanaf 8 uur ’s ochtends!

13. Tre Forchette Restaurant: simpel dineren in Vlöre

Bij restaurant Tre Forchette kun je lekker en simpel dineren. Bestel bijvoorbeeld lekkere mosselen, een bordje huisgemaakte pasta of mooie steak. Geen super luxe vibe zoals veel andere leuke restaurants in Albanië in dit lijstje dat wel hebben, maar ideaal voor een gezellig avondje uit eten. Bestel er een lekker drankje bij en geniet van je avond! Elke dag van de week geopend vanaf 12:00 uur ’s middags.

En, bij welke van deze leuke restaurants in Albanië reserveer jij een tafeltje?

Bron omslagfoto: The Mussel House

CategoriesEuropa