W

WAT TE DOEN IN GOES: 12 x ACTIVITEITEN & BEZIENSWAARDIGHEDEN

Doen in Goes centrum - stedentrip Goes - stedentrip Goes - stedentrip goes - activiteiten Goes - doen in Goes omgeving - bezienswaardigheden Goes - winkelen in goes

De prachtige stadshaven Goes staat bekend om haar veelzijdigheid. Je vindt er flink wat historie, bijzondere monumenten, gezellige terrassen en leuke winkels. Vraag jij je af wat je allemaal kunt doen in Goes? Hieronder staan 12 x leuke tips, activiteiten & bezienswaardigheden op een rijtje!

Van struinen door pittoreske straten en het bezoeken van musea. Tot een bierproeverij, oesterplukken en zeehonden spotten: dit zijn 12 x leuke tips, activiteiten en bezienswaardigheden in Goes >

1. Overnachten in Goes

Als je meerdere dagen naar Goes gaat, wil je natuurlijk wel in een gezellig hotel overnachten. Dat begrijpen wij bij Girls Who maar al te goed. Daarom hebben wij alvast een leuk hotel voor je uitgezocht. Bij het Boutique Hotel Rijks komt namelijk de rijke historie van het voormalige Oude Manhuis samen met de monumentale stad Goes.

Zo vind je karakteristieke elementen terug in de lage deurschaften, de originele gele wandtegels en royale entree. Gecombineerd met modern meubilair, mooi design en mooie stoffen in de kamers en suites. Je zelf ultiem verwennen is hier een kamer te boeken met je eigen privésauna! Boek hier je overnachting >

Tips in Goes centrum >

2. Dwaal door de kleine straten van de stad

Wist je dat Goes een compact stadscentrum heeft? Het is daarom prima om met de voet op ontdekkingstocht te gaan. Al struinend kom je langs de mooiste bezienswaardigheden van Goes en haar verborgen pareltjes. Voor wie meer wil weten over de stad en de geschiedenis, kan aansluiten bij de gratis stadswandeling. De gids neemt je dan mee in de verhalen van de stad.

3. Doen in Goes centrum: Neem een kijkje bij de oude Stadshaven

Vraag jij je af wat je echt niet kunt missen tijdens je stedentrip naar Goes? Dan staat, als je het ons vraagt, de oude Stadshaven op #1. Deze jachthaven ligt midden in de stad en is omringd met mooie pakhuizen die door de historische gevels er écht uitspringen. Schuif aan bij één van de terrasjes en geniet van het uitzicht. Of huur een bootje en geniet van het mooie uitzicht vanaf het water.

4. Pak een terrasje bij de Grote Markt

Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Goes centrum is de Grote markt. Het is namelijk het hart van de stad en is te herkennen aan het monumentale stadhuis, met op de achtergrond de Grote Kerk. De vele winkels, restaurants en terrassen waar je heerlijk kunt aanschuiven voor een lunch, diner- of borrelstop.

5. Bezichtig de Grote Kerk van binnen

Ook leuk! De Grote Kerk op de Grote Markt is ook van binnen te bezichtigen. In deze imposante kruisbasiliek uit 1423 worden regelmatig exposities tentoongesteld. Dus voor wie nog iets leuk zoekt om te doen in Goes Centrum: een kijkje hier binnen is zeker de moeite waard.

6. Daag elkaar uit tijdens een potje jeu de boules

Aan de typisch Nederlands Grote Markt vind je ook een klein stukje Frankrijk. De voormalige postkantoor is namelijk omgetoverd tot een gezellig Frans dorpsplein. In een modern jasje dan wel. In de kleurrijk design kun je elkaar uitdagen tijdens een potje jeu de boules. En daarna aan tafel kunt schuiven voor een indoor BBQ en tappen van je eigen biertjes.

Meer tips en activiteiten in Goes >

7. Bezoek het Historisch Museum De Bevelanden 

Waar kom je meer te weten over de geschiedenis van een stad dan in een museum? Juist, bijna nergens! Het Historisch museum de Bevelanden is gevestigd in een voormalige klooster, dat ook een lange tijd een weeshuis is geweest. Nu kun je er cultuursnuiven en meer leren over de geschiedenis, bijvoorbeeld over de textielhandel en fruitteelt van vroeger.

8. Schuif aan bij een bierproeverij in Slot Oostende

Bier en geschiedenisliefhebber? Dan kun je – je hart luchten bij Slot Oostende. In het oudste gebouw van Goes leer je de smaak en het verhaal van Slot Oostende. Zo bezoek je de vergistings- en lagertanks, klim je naar de Brouwzolder. En eindig je de rondleiding met een proeverij mét vier verschillende biertjes. Die – natuurlijk – in het slot gebrouwd zijn. Boek hier je rondleiding >

9. Snuffel door de vele winkels

Ook shopliefhebbers kunnen hun favoriete activiteit in Goes uitvoeren: winkelen! Deze winkels vind je in de historische panden, direct achter de Grote Markt. En zit vol met populaire winkelketens en onbekende boetiekjes.

10. Neem de stroomtrein van Goes-Borsele

Stap in de stoomtrein van Goes-Borsele en beleef een treinreis zoals vroeger. Op de houten banken, een stoker die stookt, locomotief die fluit en conducteurs die de deuren nog met de hand sluiten. Leuk voor als je met kinderen in Goes bent!

11. Oesters plukken Wilhelmindadorp

Een uniek, gezellig én lekker activiteit om te doen in Goes is het plukken van oesters. Dit doe je in Wilhelminadorp, een dorpje aan het kanaal van Goes dat uitmondt in de Oosterschelde. Wat ook direct verklaart waarom je hier goede kans maakt om oesters te vinden. Loop de Westhavendijk of Oosthavendijk af naar het Goese Sas en je kunt direct beginnen met plukken! Ook op het strand rondom restaurant Katseveer vind je volop oesters.

Oesters plukken in Nederland: dat doe je hier >

12. Spot zeehonden

Heb je Goes zo goed als uitgespeeld en ben je opzoek naar leuke activiteiten in de omgeving? Dan is een zeehondentocht een aanrader. Vanuit Yerseke – 15 minuten van Goes vandaan – pak je de boot naar de Oosterschelde. Het is het grootste nationale park van Nederland, waar je bij laagwater een grote groep zeehonden ziet zonnen.

En, welke activiteiten, bezienswaardigheden en tips staan op jouw ‘wat te doen in Goes’- lijstje?

Omslagfoto: Zeeland Visit

CategoriesNederland