M

MET DEZE TIPS HEB JE NOOIT MEER TE WEINIG OPSLAGRUIMTE OP JE TELEFOON

opslagruimte vrijmaken tips

We kennen het allemaal: die vervelende meldingen dat je opslagruimte weer vol zit. Wéér. De eeuwige strijd tussen je liefde voor foto’s en apps en de beperkte ruimte op je telefoon. Maar geen zorgen, we hebben een aantal slimme manieren verzameld waardoor je altijd genoeg ruimte op je telefoon hebt, zonder dat je gelijk een fortuin aan extra opslag moet uitgeven. En laten we niet vergeten om je ook een handige tip te geven om je maandelijkse telefoonkosten in toom te houden.

Opslagruimte vrijmaken op je telefoon? Met deze tips kan je weer nieuwe foto’s en filmpjes maken zónder die vervelende melding >

1. Efficiëntie van back-ups

Ben je het zat om dag in dag uit weer dingen te moeten verwijderen om ruimte vrij te maken? Dan is een back-up jouw held. Heb je een DropBox account? Fantastisch, dan kun je je foto’s synchroniseren op je laptop of een computer. Zonder noodzaak voor een constante internetverbinding, kun je offline aan je bestanden werken op je computer, Android-apparaat, iPhone of iPad. En wanneer je weer online bent, worden de bestanden automatisch gesynchroniseerd.

2. Gesprekken beheren

In plaats van kostbare foto’s en apps te verwijderen, kun je beter oude gesprekken verwijderen op apps zoals WhatsApp. Het is misschien eindelijk tijd om die eindeloze gesprekken van 7 jaar geleden met je beste vriendin te wissen, of die inactieve groepchats vaarwel te zeggen. Je kijkt er waarschijnlijk toch niet meer naar, en het geeft je meteen extra opslagruimte.

3. Verwijder ongebruikte apps

Ga door je apps en verwijder diegene die je niet meer gebruikt. Apps nemen niet alleen opslagruimte in beslag, maar kunnen ook ongemerkt gegevens en batterij verbruiken.

4. Opslagoptimalisatie in Apps

Veel apps hebben ingebouwde opslagoptimalisatie. Ga naar de instellingen van de app en bekijk of er opties zijn om gedownloade inhoud te verwijderen of op te schonen.

5. Slimme filmtruc

Je denkt nu vast dat het downloaden van een film je geheugen juist voller zal maken. Maar we hebben een truc voor je: ga naar de iTunes Store op je iPhone, kies een film die groter is dan je beschikbare ruimte, druk op “Koop” of “Huur”, maar vul je wachtwoord niet in. Ga naar Instellingen > iPhone opslag > Opslag en iCloud-gebruik. Voilà, je hebt wat ruimte vrijgemaakt!

6. Slimme besparingen op telefoonkosten

Bovenstaande tips helpen niet alleen om je opslagruimte te vergroten, maar ook om je telefoonkosten in de hand te houden. Ben je maandelijks veel geld kwijt aan je abonnement? Wat dacht je van éven je Sim Only vergelijken en slim het juiste mobiele abonnement zonder toestel uitkiezen? Thank us later 🙂

En, met welke van deze tips ga jij opslagruimte vrijmaken?

CategoriesNiet gecategoriseerd