W

WAT TE DOEN IN TWENTE: 16 x TIPS & HOTSPOTS

Tips in Twente - Typische streekproducten Twente - Wat te doen in Twente - Wat te doen in Overijssel - mooiste plekken Twente - Nationaal Park Sallandse Heuvelrug - Uit in Twente - activiteiten in Twente

Een trip naar Twente op de planning en zin om het oostelijke gedeelte van ons land te ontdekken? Groot gelijk, want met een regio vol natuurgebieden, kastelen, boerderijen en andere leuke activiteiten is er genoeg te doen in Twente. Welke leuke tips vink jij af?

Van wandelen door mooie natuurgebieden tot verse eieren kopen langs de weg. Hier vind je 16 x tips om te doen in Twente >

Bezoek wijngaard Hof van Twente

Niet veel mensen weten dit, maar je hoeft niet helemaal naar het buitenland te reizen om een wijngaard te bewonderen. Ook in eigen land zijn er genoeg plekken waar ze ons favoriete drankje maken, zo ook in het mooie Twente. Bij Wijngaard Hof van Twente kun je vanuit het Twente landschap exclusieve kwaliteitswijnen proeven én de geheimen van het wijnmaakproces ontdekken.

Hier vind je meer leuke wijngaarden in Nederland >

Wandel in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

Trek je beste wandelschoenen maar aan! Want in Twente vind je één van de grootste heidegebieden van Nederland, waar wandelliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Kies uit één van de leuke wandelroutes door heide, bos of zandvlaktes en verken het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug te voet.

Slapen in een hooiberg

Een originele overnachting er aan vastplakken? Slaap dan gezellig in een hooiberg op Vakantiepark Mölke in Twente. Hier slaap je niet alleen in leuke hoge stapels hooi onder een dak, maar geniet je ook van het groot aanbod aan faciliteiten op het park. Denk aan een overdekt zwembad, een bowlingbaan en een binnenspeeltuin.

romantisch overnachten hooiberg - slapen in een hooiberg drenthe - hooiberg nederland 0 hooiberg overijsel - slapen in een hooiberg twente - slapen in het hooi

Bezoek de bijzondere theetuin Dennenoord

Theetuin Dennenoord is een befaamd theehuis in Twente, vlakbij de mooie omgeving Ootmarsum. In het origineel houten pandje – afkomstig uit 1921 – geniet je van een kop koffie, thee of frisdrank met verse taart in een oase van rust. En, ook leuk: in het schattige theewinkeltje zijn leuke woonaccessoires en serviezen te koop, een souvenirtje voor thuis misschien?

Ga bloemen plukken bij de Twentsche Bloemenpluktuin

Het Twentsche Bloemenpluktuin staat vol met honderden verschillende soorten bloemen, in alle kleuren van de regenboog. En het leuke is: je mag op eigen houtje rondlopen tussen deze bloemen om deze vervolgens zelf te plukken en mee naar huis te nemen. Perfect voor een middagje weg in Twente – als je het ons vraagt! Let op: deze activiteit is seizoensgebonden, meer informatie vind je hier >

Ook leuk! 15 x leuke hotspots & activiteiten in Friesland >

Picknicken met alpaca’s vlakbij Twente

Op 30 minuten rijden vanuit Twente vind je de alpacaboerderij Lemelerveld. Hier drink je kopjes thee met lekkere hapjes terwijl de schattige alpaca’s om je heen huppelen. Zelfs met slecht weer, want dan wordt de picknickweide vervangen door een overdekte stal met warmtelampen. Klinkt als een alpaca droom die uitkomt, niet waar?

Bezoek het middeleeuws dorpje Ootmarsum

In nog geen halfuur rijden bevindt je in het Twentse trots. Oftewel het authentiek middeleeuws kunststadje Ootmarsum. Met schattige vakwerkhuisjes, oude stadsboerderijen en waterputten lijkt het hier net alsof de tijd heeft stil gestaan. Leuk om hier (figuurlijk) terug in de tijd te stappen en door het schattige stadje heen te wandelen!

Of bezichtig de andere rustieke dorpjes van Twente

Naast Ootmarsum heeft de prachtige landstreek in het oosten van Nederland een heleboel oude en historische dorpjes, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo vind je midden in de prachtige natuur het fietsdorpje Holten, kun je vlakbij de Duitse grens meer te weten komen over de textielindustrie van de 19e eeuw in Haaksbergen. En kun je bij de heuvelachtige omgeving van Twente je terug trekken op een terras in het centrum van Markelo. Hier vind je 10 x leuke dorpjes in Twente >

Shoppen in de grootste stad van Twente

Shop till you drop! Een andere leuke activiteit om te doen in Twente is in de winkels van de grootste stad in de streek, Enschede, te duiken. Van kleine boetiekjes tot grote ketens: je vindt het hier allemaal.

Ontsnap uit een escape room

Sluit jezelf op in de spannende escape room in Twente met maar één uitgang. De sleutel? Slim nadenken, teamwork en het oplossen van verschillende bloedstollende raadsels, puzzels en breinbrekers. Zijn jullie klaar voor de race tegen de klok?

Hier vind je 27 x leuke escape rooms door heel Nederland >

Stop langs de vele stalletjes langs de weg

In Twente vind je op prachtige locaties langs de weg diverse stalletjes en boerderijwinkels waar verse producten liggen. Denk aan eieren, kaas, biologische groentes, fruit, zuivelproducten en verse bloemen. Een leuke activiteit om te doen in Twente waarbij je naast op een gezellige manier verse producten scoort óók de lokale ondernemers steunt. Een win-win, als je het ons vraagt! Hier vind je alle stalletjes op een rij >

Proef van de typische Twentse streekproducten

De vele stalletjes langs de weg brengt ons op het volgende: typische Twentse streekproducten. Van metworst en bakleverworst tot kozak (een Twentse koek van chocolade) en kentenwegge. In het oosten van het land hebben ze ook hun eigen specialiteiten. En, de Girls Who Eat kunnen natuurlijk niet Twente verlaten zonder deze producten uit te proberen!

Bezoek de vele kastelen en landgoederen

Van kasteel Warmelo en Weldam tot landgoed Twickel. In Twente vind je tientallen (ja, dat is veel voor Nederland!) kastelen en landgoederen die rechtstreeks uit een sprookje zouden kunnen komen. Met allemaal hun eigen historie, uitstraling en tuinen is het leuk om een dagje van kasteel en kasteel naar landgoed te hoppen. Hier vind je meer informatie >

Bezoek Rijksmuseum Twenthe

Waar kom je meer te weten over de geschiedenis, heden en cultuur van een stad dan in een museum? Juist, bijna nergens! In Twente vindt je het verhaal van de stad door middel van middeleeuwse tot digitale kunststukken in Rijksmuseum Twenthe. Leuk voor een dagje cultuur snuiven.

Spendeer een dagje in Avonturenpark Hellendoorn

Avontuurlijke ritjes in attracties, genieten van (lokale) lekkernijen en wandelen door een sprookjestuin. De bekende Twentse Avonturenpark Hellendoorn is voor jong én oud een leuke attractiepark om te bezoeken. Ook leuk: doordat het park zit verscholen tussen de Sallandse bossen, heb je vanuit vele attracties mooi uitzicht!

Ook leuk! 10 x tips om te doen in Vaals, Zuid-Limburg >

Ontspan in een spaboerderij

Na al dat bezichtigen zin om even volledig te ontspannen? Dat kan in Twente op een unieke locatie. Op een spaboerderij, om precies te zijn, in het Twentse land Nutter tussen de koeien. Ook de behandelingen zijn hier bijzonder. Zo zijn de reguliere spa’s zoals wij ze kennen omgeruild voor kruiden- en hooiovens én de ligbedden voor dondolo’s.

En, welke leuke activiteiten staan op jouw bucketlist om te doen in Twente?

Omslagfoto: Visit Twente

CategoriesNederland