R

RECEPT BIEFSTUK MET BROCCOLI RIJST

recept biefstuk rijst - recept broccoli rijst - recept met broccoli rijst - biefstuk broccoli rijst - biefstuk broccoli - koolhydraatarm recept broccoli rijst

Als je nog nooit broccoli rijst hebt gegeten is dit het perfecte gerecht om het te ontdekken. Het is super gezond, heeft weinig koolhydraten en smaakt onwijs goed! Benieuwd geworden? Probeer dan snel dit recept met biefstuk en broccoli rijst.

Vind hier het koolhydraatarme recept met biefstuk en broccoli rijst >

Ingrediënten

Saus:
70 ml sojasaus of tamari of tamari
80 ml kippenbouillon of water
50 gr kokossuiker
1 el avocado-olie of sesamolie
1 tl gehakte knoflook
1/2 tl geraspte verse gember

Bowls:
450 gr biefstuk/runderlende, dun gesneden
1 tl avocado- of sesamolie + 2 eetlepels om te frituren
1 tl maizena
Een middelgrote broccoli
1 el kippenbouillon of water
Zeezout en peper naar smaak
2 groene uien gesneden
1 tl rode pepervlokken
Sesamzaadjes voor garnering
Verse koriander voor garnering

Op zoek naar meer koolhydraatarme recepten? Hier vind je ze >

Bereidingswijze

  1. Om de saus te maken, klop je de tamari, bouillon en kokossuiker in een kleine kom. Zet dit daarna opzij.
  2. Voeg in een kleine pan 1 eetlepel olie, knoflook en geraspte gember toe. Roerbak tot het geurig is, ongeveer 2 tot 3 minuten. Voeg het tamari-mengsel toe aan de pan, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat op laag sudderen tot het ingedikt is, ongeveer 10 minuten.
  3. Gooi voor de kommen het rundvlees in 1 theelepel olie en vervolgens 1 theelepel maizena. Doe in een kom met de saus en marineer in de koelkast gedurende 10 minuten of maximaal 1 uur.
  4. Verwijder dan het rundvlees uit de marinade in een schone kom en smeer de rundvleesreepjes licht in met wat extra maizena.
  5. Verhit een grote koekenpan met 2 eetlepels olie en leg de runderreepjes in de pan. Bak ongeveer 1 minuut aan elke kant in de olie, zodat elke reep bruin wordt. Leg de runderreepjes op een met keukenpapier beklede plaat en laat de olie uit de pan lopen.
  6. Leg de runderreepjes terug in de pan met de saus. Zet het vuur lager en kook het vlees 1 minuut, roer om te coaten. Haal dit van het vuur en zet opzij.
  7. Snijd de broccolikop in 3 of 4 delen. Doe in een blender of keukenmachine tot je rijstachtige textuur krijgt. Doe daarna in een grote magnetronbestendige kom. Voeg 1 eetlepel bouillon toe, en peper en zout naar smaak. Stoom lichtjes in de magnetron gedurende 45 seconden tot 1 minuut.
  8. Verdeel de broccolirijst over elk van de kommen. Voeg het vlees toe aan elke kom en sprenkel de saus erover. Top af met de groene uien en rode pepervlokken. Garneer met de sesamzaadjes en koriander.
  9. Nu is het tijd om te gaan genieten!

En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor biefstuk met broccoli rijst?

Bron: By Erin Clarke of Well Plated