1

12 x LEUKE ACTIVITEITEN OM TE ZIEN & DOEN IN DINANT

Wist je dat je bij onze zuiderburen kan neerstrijken voor leuke stedentripje(s)? Naast bekende steden als Brussel, Brugge & Gent, vind je in de Ardennen de historische stad Dinant. Met een karakteristiek uiterlijk, een uniek citadel en veel historie is de Belgische stad perfect voor een paar dagen weg. Hier vind je 12 x leuke activiteiten om te zien & doen in Dinant.

Eropuit dicht bij huis? Hier vind je 12 x leuke activiteiten om te zien & doen in Dinant >

Citadel van Dinant

Het is het eerste wat je ziet in de stad én je kan er haast niet omheen: boven op de rots staat trots de citadel van Dinant. Met een hoogte van 100 meter is de bezienswaardigheid letterlijk én figuurlijk het hoogtepunt van Dinant. Klim vanaf de Maaskant de oude trappen op of laat je meenemen door de kabelbaan naar boven. Eenmaal boven staat een prachtig uitzicht op je te wachten! Plan hier je bezoek aan de citadel van Dinant >

Reizen tijdens corona? Hier moet je allemaal op letten >

Boottocht Dinant

Ontdek Dinant vanaf de rivier! Doordat de Belgische stad omringd is door de Maas, is een boottocht een leuk alternatief om de stad te verkennen. Plof neer op de (zonnige) terrassen van de diverse rondvaartboten en laat de mooie bezienswaardigheden langs je voorbij komen, terwijl een gids je bijpraat over de rijke geschiedenis.

Heb je liever een boot voor jezelf? Dan kan je op verschillende punten een elektrisch bootje, zonder vaarbewijs, huren en op eigen houtje de Dinantse wateren ontdekken! Hier vind je meer informatie >

Of, ga kajakken over de Maas

Ook voor de sportievelingen onder ons is er genoeg te doen in Dinant. Zo kan je er voor kiezen om, in plaats van een boottocht, het roer zelf in handen te nemen. Letterlijk, want in de Waalse stad zijn er genoeg punten waar je kajakken kan huren om Dinant zelf vanaf de rivier te ontdekken. Online tickets kan je hier reserveren >

Ook leuk! Dit zijn 10 x leuke steden voor een stedentrip in België >

Dinant ondergronds

Zak af naar de ondergrondse wereld van Dinant en bezoek de grot La Merveilleuse. De grot is onaangeraakt en ziet er precies zo uit zoals de natuur haar gevormd heeft. We praten over talloze stalactieten, stalagmieten en zelfs watervallen. Het schijnt zelfs één van de mooiste grotten van België te zijn en scoort ook hoog in het rijtje bij de mooiste grotten van heel Europa. Klinkt veelbelovend, niet?
Adres: Rue de Philippeville 142

Spot de saxofoons op Charles de Gaulle brug

Wist je dat de uitvinder van de saxofoon, Adolphe Sax, uit Dinant kwam? Na een bezoek aan deze stad, vergeet je dat niet zo snel meer! Om de uitvinder te eren staan namelijk op de Charles de Gaulle brug, aan beide zijdes, felgekleurde saxofoons. De reuzensaxofoons zijn maar liefst 3 meter lang en de kleurenpaletten zijn gebaseerd op vlaggen van verschillende (Europese) landen. Hoe leuk is dat!
Adres: Rue de la Station 4

doen in Dinant - Charles de Gaulle brug - stad van de sax - adolphe sax

Wandel door het park de Furfooz

Rijd een paar minuten van Dinant vandaan en je vind het park de Furfooz, gelegen in de vallei van de Lesse. Voor wandel- en historieliefhebbers is deze (archeologisch) park ideaal. De wandelroutes brengen je namelijk langs middeleeuwse & Romeinse overblijfselen zoals grotten, maar ook door diverse landschappen. In de zomer kan je wandelen tussen 10:00 – 17:00 en in de wintermaanden is het park open van 9:00 tot 16:00.
Adres: Rue du Camp Romain 79

Museum van Leffe bier

Bierliefhebbers opgelet! Leffe, één van de bekendste Belgische abdijbieren, onthult in het museum in Dinant maar liefst acht eeuwen geschiedenis van het populaire biertje. Het museum is in een oud klooster te vinden en uiteraard zit het proeven van de Leffe bieren inbegrepen bij de tours.
Adres: Charreau des Capucines 23

Ook leuk! Borrelen in een bierspa in België >

Probeer de Dinantse koeken & Flamiche

Gent heeft de Gentse neuzen, Luik de Luikse wafels en Dinant heeft de Dinantse koeken & Flamiche om uit te proberen. Maar, wat stop je dan eigenlijk in je mond? Bij de Dinantse koeken draait alles om de drie basis ingrediënten: tarwebloem, honing & suiker. Een heerlijke smaakcombinatie, maar de koeken zelf zijn steenhard. Probeer dus niet in de koeken te bijten, maar laat ze juist smelten in je mond als een snoepje.

In de Flamiche kan je daarentegen wél in bijten. De Belgische specialiteit is een taart op basis van vette kaas, boter en eieren. En, schijnt het best te smaken als het warm is én met een fijn wijntje erbij. Aangezien wijn veel dingen goed maakt, kunnen wij ons daar wel in vinden!

Kasteel Walzin

Op de top van 50 meter hoge klif staat het neogotische kasteel Walzin: één van de grootste kastelen die in België te vinden zijn. De wandeling naar het kasteel is een pittige klim, maar je wordt beloond met mooie uitzichten en een groot portie cultuur. Helaas, is het kasteel niet toegankelijk voor toeristen dus je zal het moeten doen met de schitterende aanblik van buitenaf.
Adres: Rue de Walzin 1

Wellness in een oud klooster

Tijdens al dat bezichtigen zin om even volledig te ontspannen? Dat kan in Dinant op een unieke locatie! Een oud slotklooster in de Belgische stad is omgetoverd tot een Wellness met alles erop en eraan. Zo kan je binnen de kloostermuren van Les Bains relaxen in een zoutsauna, duikje nemen in een Romeins zwembad, lekker eten én zelfs overnachten in het bijhorende hotel. Meer informatie & tickets vind je hier >

Uitvalsbasis om de Ardennen te ontdekken

Het is geen geheim dat de Ardennen een prachtig stuk België is. Het heeft glooiende heuvellandschappen, verborgen riviertjes, meer steden om te bezichtigen en talloze toffe wandel- en fietsroutes. Niet zo gek dus dat je meer van deze omgeving wilt zien. In dat geval is Dinant, door de ligging van de stad, een perfecte uitvalsbasis om de Ardennen te ontdekken.

Hier vind je 10 x leuke activiteiten om te doen in Wallonië, België >

Leuk om te weten: Rocher Bayard

Als je met de auto Dinant bezoekt, kan je niet om de Rocher Bayard heen. Letterlijk, want de gespleten rots vormt de toegangspoort naar Dinant voor auto’s. Volgens een legende is deze rots ontstaan door een magisch paard, die met vier Heemskinderen vluchtte voor Karel de Grote. Of dit écht zo is, laten we in het midden. Maar, wel leuk om te weten!

En, wanneer staat een trip naar de Belgische stad op jouw planning?
Er is in ieder geval genoeg te doen in Dinant!

CategoriesEuropa