S

STEDENTRIP BELGIË: 10 x LEUKE STEDEN IN ONS BUURLAND

steden belgie - roadtrip belgie - leuke steden belgie - milieusticker belgie

België is voor ons gemakkelijk te bereiken per auto of trein. Dat maakt een stedentripje naar ons buurland hartstikke voor de hand liggend. Vlak over onze grens vind je hier veel steden met bijzondere architectuur, gezellige pleinen en de lekkerste biertjes. Zin om een weekendje weg te gaan? Sla deze steden in België dan zeker niet over.

10 x leuke steden voor een stedentrip naar België >

Diamond city Antwerpen

Antwerpen is dé stad om uitgebreid te winkelen, lekker te eten en rond te dwalen door de kleine straatjes. Die zijn er genoeg, en je kunt er urenlang in verdwalen en steeds weer nieuwe dingen zien. Grote kans dat je al eens in Antwerpen geweest bent, maar ken je ook het nieuwe havengebied al?

Breng ook zeker een bezoekje naar ‘ het Eilandje’ – een van de hipste buurten ter wereld (volgens deThe Independent). Leuk is om een fiets te huren in Antwerpen en gewoon op de bonnefooi rond te rijden. Hieronder vind je allerlei tips voor hotspots in Antwerpen!

Hier vind je al onze tips voor een dagje Antwerpen >

Het drukke Brugge

Het Venetië van België, zowel door het water als door de hoeveelheid toeristen. Bezoek Brugge dus liever buiten het hoogseizoen of doordeweeks. Toch eigenwijs? Bekijk de highlights dan op een vroeg moment, als het nog niet zo druk is. Na een frisse Brugse Zot bij brouwerij de Halve Maan is jouw tripje zeker geslaagd en de begijnhofjes mag je ook zeker niet missen.Hoofdstad Brussel

Totaal anders dan de meeste Vlaamse steden is hoofdstad Brussel. Brussel is meer als ‘Parijs’, maar iets minder romantisch. Hier vind je een internationale en drukke vibe die minder gezellig is dan andere Belgische steden.

Gelukkig maken alle bezienswaardigheden dit weer goed. De Grote Markt is prachtig, net als het Sint Goriksplein. Manneken Pis moet je gezien hebben (Ken je Jeanneke Pis ook al?) en voor een lunch zit je goed bij Mort Subite, een heus begrip in Brussel.

 Bierstad Leuven

Wat te doen in Leuven? Nou, bier drinken! Leuven is dé studentenstad en daardoor the place to beer in Vlaams-Brabant. In april en mei kun je hier terecht voor de Leuvense bierfeesten, dus het als je van bier houdt zou ik je roadtrip zeker rond deze data plannen.

Maar ook Leuven heeft uiteraard veel meer dan alleen bier. Er staan hier ook prachtige oude gebouwen, mooie tuinen van de universiteiten, veel kunst en indrukwekkende kerken. Ook tijdens de december maand is Leuven een leuke stad om te bezoeken, vanwege hun bijzondere kerstmarkten.

leukste steden ybelgie - weekendje belgie - leukste stad belgie - wat te doen in ybelgieLeuke steden België // Stedentrip België // Grootste steden België

Studentenstad Gent

Een andere stad die je zeker niet moet overslaan in België is Gent, bekend als het ‘Utrecht van België’. Net als Utrecht is dit een gezellige studentenstad met mooie grachten, veel bier cafés en een goede sfeer. Probeer een tripje naar Gent te plannen tijdens de Gentse feesten, waarbij je 10 dagen lang los gaan. Deze feesten behoren zelfs tot een van de grootste volksfeesten van Europa.

Dit zijn de grootste verschillen tussen Antwerpen en Gent >

Badplaats Knokke-Heist

Minder charmant dan de andere steden maar Knokke-Heist ligt dan wel weer aan het strand. Dit is dan ook een van de bekendste badplaatsen van België. En ook zeker een chique. In Knokke-Heist kun je lekker rondbanjeren, genieten van verse garnalenkroketjes en mensen kijken. Loop vooral een rondje over de boulevard en door de woonwijken dichtbij het strand, want daar zijn veel mooie (waaronder dure auto’s en grote huizen) te zien.

Franse vibes in Luik

Luik ligt in Wallonië en heeft een meer Franse vibe dan de Vlaamse steden. Toch is Luik niet ver weg. Wist je dat je zelfs vanaf Maastricht de boot kunt pakken naar Luik? Deze tocht duurt ongeveer 2,5 uur en onderweg kom je langs de bekende sluis van Ternaaien. Luik zelf combineert Middeleeuwse historie met hippe spots. Vanaf de heuvels heb je een prachtig uitzicht op de stad en de rivier en geniet je van.. je voelt hem al aankomen, bier!

Het gezellige Mechelen 

Deze stad in België kan zeker niet ontbreken in dit lijstje met leuke steden in België. Mechelen ligt tussen Antwerpen en Brussel in, maar is minstens zo leuk als deze twee bekende steden – misschien wel leuker! De stad is schoon en goed onderhouden, heeft veel mooie musea en is klein waardoor alles dicht bij elkaar in de buurt is. De ultieme tip is de brunch bij Foom. Een andere plek waar je zeker heen moet gaan is Cosma Foodhouse. Wel even reserveren en je goed gevulde portemonnee meenemen!

mechelen belgie - leuke steden belgie - belgie stedentripStedentrip België // leuke steden België

Het ‘onbekende’ Durbuy

Dit is waarschijnlijk de meest onbekende stad van dit lijstje met leuke steden in België. Durbuy is een van de toeristische highlights in Wallonië: de Middeleeuwse stad die bekend staat als de op een na kleinste ter wereld. Durbuy heeft dan ook slechts zo’n  11.000 inwoners. Hoewel Durbuy zelf prachtig is, is het erg klein en ben je al snel uitgekeken. Ideaal dus om te combineren met andere steden in België, maar ook met de Ardennen, die naast Durbuy liggen.

Het nuchtere Oostende 

Wil je naar het strand in België? Dan is Oostende een goede optie. Deze Belgische badplaats is minder chic dan Knokke-Heist, maar ook hier heb je leuke hotspots om goed tot rust te komen. Ook kun je hier prima winkelen, maar je bent vanaf Oostende ook zo in Brugge, dus het is een goed idee om deze steden te combineren voor een strand-stedentrip.

CategoriesNederland