B

BORRELEN IN BAD? BEZOEK EEN BIERSPA IN BELGIË

bierspa brussel - bierspa in brussel - bierspa belgië - bierspa's brussel - spa met bier - bierspa bezoeken - bierspa in belgië

Waar je normaal misschien een koud biertje meeneemt naar bad, pakken ze het in Brussel anders aan. Hier kun je badderen ín het bier. Met een biertje ernaast. En terwijl jij geniet van de hop om je oren, komt je lichaam helemaal tot rust. Hoe dat zit? Hier lees je alles over deze bierspa!

Op zoek naar een leuke activiteit tijdens jouw stedentrip in Brussel? Vind hier alles over het bezoeken van een bierspa in België >

Positieve werking op het lichaam

In het centrum van Brussel vind je sinds kort de eerste twee Belgische bierspa’s. Sinds de middeleeuwen is het bekend dat het baden in hop, gerst, gist en water, de hoofdingrediënten van bier, een positieve werking zou hebben op het lichaam. Die traditie wilde deze zaken terugbrengen.

Bierspa in andere landen

In landen als Oostenrijk, Tsjechië, Duitsland en Hongarije zijn bierbaden al super populair in spa- en wellnesscenters. Een concept dat natuurlijk perfect past bij de biercultuur van deze landen. Daarom was het voor Bath & Barley en Good Beer Spa logisch om in België, een van de grootste bierlanden ter wereld, bierspa’s te openen.

Ook leuk! Vind hier de leukste steden in ons buurland >

Wat is er zo goed aan bier?

Maar wat is er nu zo goed aan baden in hop, gist en gerst? De actieve enzymen en de biergist maken je huid en haar soepel en zacht, de hop zit vol antioxidanten en reinigt je poriën en de warmte van het bad (ongeveer 38 graden) zorgt voor een ontspannen effect. Bij het bezoek aan de bierspa leer je ook van alles over de biercultuur en de ingrediënten die aan het bad toegevoegd worden of welke hop gebruikt wordt als scrub.

Borrelen en baden tegelijk

In deze bierspa’s kun je alleen of met meerdere personen genieten in één van de jacuzzi’s, die je vind naast een tapkraan waar je jezelf een biertje kan tappen. Hoe leuk is dat? Het perfecte adres voor een city trip in Brussel als je het ons vraagt!

En, wanneer bezoek jij een van deze leuke bierspa’s in Brussel?

CategoriesEuropa