W

WAT TE DOEN IN AMSTERDAM MET HALLOWEEN: 10 x TIPS

halloween met kinderen amsterdam - halloween met het gezin - Halloween in Amsterdam - Halloween in Amsterdam 2023 - doen in amsterdam met halloween - halloween evenementen amsterdam - halloween activiteiten amsterdam - halloween activiteiten 2023 - doen in Amsterdam met halloween

Het is weer bijna tijd om jezelf in griezelige kostuums te hijsen, je mee te laten slepen in enge spookverhalen. En om met leuke Halloween activiteiten mee te doen. Hieronder vind je 12 x leuke tips voor wie een angstaanjagende leuke Halloween in Amsterdam wilt.

Wat te doen met Halloween in Amsterdam? Van een Halloween concert t voor het hele gezin tot thema lunches en diners bij leuke restaurants: dit zijn de leukste Halloween activiteiten >

1. Vaar mee met de Halloween Cruise

Houd je van luxe, Halloween en het water? Dan kun je zaterdagnacht op de Luxurious Cruise Ship stappen, voor een angstaanjagende cruise. Na 04.00 uur stap je weer van de boot af en kijk je terug naar een nacht vol griezelige kostuums, lekkere hapjes en drankjes. En een avond dansen onder de sterrenhemel.

Dit zijn de Halloween feestjes in Amsterdam >

2. Kijk een angstaanjagende film in de bioscoop

Soms is het enige wat je nodig hebt voor een avondje griezelen een enge film. En ondanks dat ook prima op de bank met een dekentje kan, is het ook leuk om de nieuwste horrorfilms in de bioscoop te zien. Wist je bijvoorbeeld dat Five Nights At Freddy’s net voor Halloween weekend uitkomt?

3. Vier Halloween met een feestje in Amsterdam

Hijs je zelf in griezelige kostuums en waag een dansje op griezelig versierde dansvloeren. Met natuurlijk een cocktail in de hand. Amsterdam barst van de Halloween feesten en dat is perfect voor wie deze dag het liefst dansend doorbrengt. Hier vind je 12 x leuke Halloween feesten in Amsterdam >

halloween feesten amsterdam - halloween feestjes - halloween amsterdam 2023 - halloween in amsterdam - halloween feestje amsterdam - halloween feestjes amsterdam - Halloween evenementen amsterdam 2023 - Halloween party Amsterdam - halloween vieren in Amsterdam

Meer Halloween activiteiten in Amsterdam >

4. Schuif aan bij de Halloween week van Bar Rouge

Spooky entertainment, gekoesterde Aziatische lekkernijen met een wicked twist en griezelige cocktails: het is Halloween week bij Bar Rouge. En dat betekent dat je van 26 oktober tot en met 31 oktober kunt aanschuiven voor een Miss Rouge nightmare honey.

5. Hol een pompoen uit in Pluktuin Amstelveen

Halloween en pompoenen gaan natuurlijk hand in hand samen. Om dit te vieren kun je in de Pluktuin Amstelveen de mooiste pompoen uitzoeken en een (eng) gezicht tekenen op je uitgekozen pompoen die na een welverdiende pauze ook echt wordt uitgesneden. Leuk om als Halloween activiteit vlakbij Amsterdam te doen met kinderen!

6. Boek een ticket bij een horror escape room

Word voor even de hoofdrolspeler in een levensechte horror avontuur en probeer aan de hand van verschillende puzzels te ontsnappen in een Escape Room. Ontsnappingskamers heb je in alle soorten en maten, maar tijdens Halloween kiezen we natuurlijk voor angstaanjagende experience. En laat nu net in Amsterdam één van de engste escape rooms in Nederland zijn: de Amsterdam Catacombs.

7. Of doe een buiten escape room: The haunting stories

Je kent vast het concept van een escape room. Maar verander een kamer in voor de stadsgrenzen van Amsterdam én je krijgt een heel ander soort ontsnappingsspel. Met The Haunting Stories ontdek je namelijk via met behulp van je mobiel de ‘donkere, griezelige kant van Amsterdam‘. Terwijl je tegelijkertijd langs de beroemdste bezienswaardigheden wandelt. Win-win!

Halloween vieren als grown up? Dat doe je zo >

8. Griezelig dineren bij Bar Baut

Zin in ‘a hell of a dinner’? Zombiewalk dan naar Bar Baut aan de Stadionweg, want het menu wordt daar heel de avond thematisch ingevuld. Van een ‘creepy Halloween’ welkomstdrankje tot een spooky dessert. Wees overigens niet bang om je griezelige kostuum uit de kast te trekken: de beste verklede gast wint een prijsje.

9. Neem een kijkje in de angstaanjagende kelder van The Amsterdam Dungeon

Bij The Amsterdam Dungeon is het stiekem altijd wel een beetje Halloween. Alleen met het echte Halloween feest, gaan de deuren van de angstaanjagende kelder open voor waaghalzen vanaf 10 jaar. Perfect wie op zoek is naar Halloween activiteiten in Amsterdam met kinderen.

10. Doe een spookachtig dansje bij het Halloween familieconcert van het Concertgebouw

Ben je op zoek naar leuke Halloween activiteiten in Amsterdam om met kinderen te doen? Dan kun je met het hele gezin griezelen in Het Concertgebouw. Het Halloween familieconcert wordt afgetrapt met een spannend verhaal over heksen en spoken. De Nordwestdeutsche Philharmonie begeleidt dit verhaal met spookachtige muziek waarin volop getoverd wordt. Boek hier je tickets >

En, wat staat er op jouw lijstje om te doen met Halloween in Amsterdam?

CategoriesNiet gecategoriseerd