Volgens de traditie worden s'mores (kort voor some more) snel opgegeten, waarna men met volle mond om meer roept ("S'more!"). Ze worden gemaakt van marshmallows, volkorenbiscuits en chocolade. Wij maakten er een drankjes-variant van, met een heerlijke s’mores cocktail als resultaat.
E

EEN AMERIKAANSE S’MORES COCKTAIL

Een Amerikaanse wat?! Ja, s’mores. Het is niet zeker wie deze traktatie heeft bedacht, maar het eerste recept werd al in 1927 gemaakt. Volgens de traditie worden s’mores (kort voor some more) snel opgegeten, waarna men met volle mond om meer roept (“S’more!”). Ze worden gemaakt van marshmallows, volkorenbiscuits en chocolade. Onze creativeling Kylie vroeg zich af of ze van dit recept ook in een drankjes-variant kon maken. Ze dook haar lab in en experimenteerde wat, met een heerlijke s’mores cocktail als resultaat.

Deze cocktail is vooral lekker na het eten. Als digistief en dessert! Het is tevens een perfect drankje om jouw zomerse barbecue-avond mee af te sluiten. Het recept is makkelijk zelf thuis te maken.

Wat heb je nodig voor de s’mores cocktail:

– Chocomel
– Baileys
– Marshmallows
– Marie-koekjes
– Nutella

S'mores Cocktail
S’mores Cocktail

3 heerlijke koffie-cocktail recepten voor na het eten!

Bereiding:

Neem een aantal van de Marie-koekjes en verkruimel deze zo fijn mogelijk. En met fijn bedoelen we ook écht klein; kruimels. Leg de kruimels op een bordje. Smeer nu met een mes wat Nutella langs de rand van je glas en dip deze vervolgens in de kruimels. Vul het glas voor 1/4 met baileys en vul aan met je chocomel. Prik wat marshmallows op een prikker en houd deze kort boven het vuur. Leuk!

Klaar is je drinkable s’mores cocktail! Do you want some more? Fijne vrijdag girls!

[wdi_feed id=”1″]