D

DIT ZIJN DE LEUKSTE FOOD FESTIVALS TER WERELD

food festivals in de wereld. Wij van Girls Who zijn dol op festivals, vooral degene waar goed gegeten kan worden. In de zomer staat er vrijwel elk weekend weer een in onze agenda. Maar wie een beetje klaar is met de Rollende Keukens, alle foodtrucks inmiddels wel kent en klaar is voor een buitenlands avontuur: er is nog veel meer te vinden buiten ons kikkerlandje. Want ook in andere landen zijn ze dol op food festivals en de volgende 9 zijn zeker een reisje waard!

Wij van Girls Who zijn dol op festivals, vooral degene waar goed gegeten kan worden. In de zomer staat er vrijwel elk weekend weer een in onze agenda. Maar wie een beetje klaar is met de Rollende Keukens, alle foodtrucks inmiddels wel kent en klaar is voor een buitenlands avontuur: er is nog veel meer te vinden buiten ons kikkerlandje. Want ook in andere landen zijn ze dol op food festivals en de volgende 9 zijn zeker een reisje waard!

Want ja, op vakantie gaan betekent ook je heupen of six-pack even vergeten en de cultuur leren kennen door middel van nieuwe gerechten! Even aanwippen bij een food festival is dan de perfecte gelegenheid om culinair te genieten terwijl je nieuwe smaken proeft en culturen ontdekt. Of je nu dim sum wilt leren maken, kreeft wilt leren bereiden of de laatste food-hypes wilt oppikken; vang hier een glimp op van wereldwijde fab food festivals!

Dumpling festival, China

Het dumpling festival in China in ontstaan uit een legende waarbij een Chinese man dumplings in de rivier gooide in de hoop zo zelf veilig te kunnen oversteken. Gelukkig worden de dumplings tijdens het festival niet meer in de rivier gegooid, maar mogen ze worden opgegeten. En dat is maar goed ook, want hier vind je natuurlijk de allerlekkerste dumplings en leer je hoe je deze zelf kunt maken.

Wanneer: 18 juni op verschillende locaties in China
Entree: Gratis

Food festival in de wereld

Maine lobster festival, Maine – Amerika

Erg Amerikaans, maar toch leuk is het Maine Lobster Festival. En ja, je raadt het al dat staat volledig in het teken van kreeft. Verwacht heel veel verschillende bereidingen van kreeft, kookwedstrijden, demonstraties en natuurlijk heel veel kreeft eten.

Wanneer: 1 t/m 5 augustus in Maine, Amerika
Entree: Vanaf 1 dollar

Food festivals in de wereld

Blijf jij lekker in Nederland deze zomer? Dit zijn de leukste foodevents!

La tomatina, Bunol – Valencia

Dit is misschien niet waar je aan dacht toen je food festival las, maar dat is La Tomatina natuurlijk wel. Een keer in het jaar kleuren de straten in verschillende Spaanse steden rood. Van de tomaten gelukkig. Want dit festival is eigenlijk een groot tomaten-gooi-gevecht.

Wanneer: 29 augustus in plaatsje Bunol in de Spaanse provincie Valencia
Entree: Vanaf 10 euro

Food festivals in de wereld

Salon du chocolat, Parijs

Elk jaar wordt in Parijs de Salon du Chocolat georganiseerd. En dat is een droom die uitkomt. Denk: workshops, beeldhouwkunst van chocola, lezingen over chocola en zelfs een chocolade modeshow. Oh en vergeet ik nu bijna te noemen dat het festival gaat over chocola en je dus overal vrijwel onbeperkt chocola kunt eten? Ik sla die eifeltoren een keertje over en ga de volgende keer Parijs naar dit festival.

Wanneer: 31 oktober t/m 4 november in Parijs
Entree: Vanaf 14 euro

Food festivals in de wereld

Van deze chocolade kun je kilo’s eten zonder dik te worden..

Ramen show, Tokyo

Waar anders vind je een heel festival over ramen dan in Japan? Meer dan 36 verschillende kraampjes verzamelen zich op een lange pier en serveren voor €6,50 een heleboel verschillende soorten ramen.

Wanneer: 26 oktober t/m 5 november in Tokyo
Entree: Gratis

Naar Tokyo vliegen iets deed prijzig? Dit zijn de 5 lekkerste ramenspots van Amsterdam!

Marathon du Medoc, Pauillac – Frankrijk 

Er zijn (gelukkig) een heleboel wijnfestivals ter wereld, maar de Marathon du Medoc is een verhaal apart. Officieel geen foodfestival maar een marathon, maar laat dat je niet gelijk afschrikken. Want onderweg wordt er vooral ook veel wijn gedronken en zijn er proeverijen van kaas en oesters. De hele marathon zelf loopt trouwens door een aantal van de mooiste wijngaarden van Bordeaux.

Wanneer: 8 september in Pauillac, Frankrijk
Entree: Vanaf 87 euro

Food festivals in de wereld

Win een WijnSpijs Wandeling door een stad naar keuze!

Herring festival, Slusen – Denemarken

Dit kon natuurlijk niet anders dan een Scandinavisch foodfestival zijn. Dit festival dat plaatsvindt in Denemarken, draait om haring dus verwacht heel veel lekkere vishapjes, een verkiezing van het beste haringrecept van het jaar, een uitleg fileren en zelfs een viswedstrijd.

Wanneer: Eind april in Slusen, Denemarken
Entree: Gratis

 Food festivals in de wereld

National Street Food Festival, New Delhi

In India begrijpen ze de kunst van het streetfood als geen ander. Eens per jaar verzamelen de beste stands zich tijdens het National Street Food Festival in New Delhi. Doe mij een retourtje alsjeblieft!

Wanneer: Midden januari in New Delhi
Entree: Gratis

Dit zijn de lekkerste Vietnamese streetfood gerechten!

Cheese, Bra – Italië

Een festival dat helemaal draait om kaas: dat is toch wel de droom. Elk jaar organiseert Slow Food in het Italiaanse Bra een heel weekend dit kaasfestival. Denk duizenden kilo’s kaas om te proeven en te kopen. Lijkt mij wel het omreizen waard.

Wanneer: Midden september in Bra, Italië
Entree: Gratis

Food festivals in de wereld 

Dit waren wat ons betreft de leukste food festivals in de wereld! Dus ga jij alvast trainen voor de marathon du medoc of gewoon sparen voor een reisje naar een van deze andere foodfestivals? Laat het ons weten via @girlswhomagazine!

CategoriesReistips