B

BOEKENREEKS TIP: DE ZEVEN ZUSSEN

de zeven zussen - boekenreeks voor vrouwen - bekende boekenreeks - lucinda riley - de zeven zussen tips

Misschien wel de meest bekende boekenreeks: De zeven zussen van Lucinda Riley. Iedereen heeft het wel eens voorbij horen komen. Wanneer je de eerste gelezen hebt, ben je hooked. Maar waar gaat de boekenreeks eigenlijk over? Lees hier meer over De zeven zussen.

In 2019 werden van het eerste deel van De zeven zussen meer dan 230.000 exemplaren verkocht. Even ter vergelijking: het tweede best verkochte boek ging dat jaar 145.000 keer over de toonbank: Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeiffer. Verschilt dus behoorlijk wat.

De schrijfster

De schrijfster van de boekenreeks is Lucinda Riley, het pseudoniem van Lucinda Edmonds (1968). Ze is een Ierse schrijfster van historische fictie. Lucinda heeft dramaturgie gestudeerd; ze had in haar jeugd een carrière als theater- en televisieactrice.

Toen ze 22 jaar oud was, kreeg Lucinda klierkoorts. Dit was voor haar het moment dat ze begon te schrijven in plaats van acteren. Twee jaar later in 1992 kwam haar eerste roman uit – toen nog op haar eigen geboortenaam.

7 x Inspirerende boeken door en voor powervrouwen >

Vanaf 2010 schrijft ze onder haar pseudoniem. Ze begint in 2013 aan haar De zeven zussen-reeks, maar schrijft ondertussen nog romans onder haar pseudoniem buiten de boekenreeks. In 2016 kocht de Italiaanse filmproducent Raffaella De Laurentiis de televisierechten van haar zeven romans uit de serie De Zeven Zussen.

lucinda riley - seven sisters - de zeven zussen - boekenreeks - boekenreeks voor vrouwenLucinda Riley // The Seven Sisters // De Zeven Zussen // Boekenreeks // Boekenreeks voor vrouwen

De zeven zussen

De boekenserie is oorspronkelijk in het Engels geschreven, maar door het enorme succes werd het al snel vertaald in onder andere Nederlands. In de serie brengt de mysterieuze en plotselinge dood van Pa Salt, de adoptievader van de zussen hen weer bij elkaar in het ouderlijk huis.

10 x Top fictie boeken van dit moment >

Hij heeft een brief achtergelaten met hints naar de afkomst van iedere zus. Ieder deel beschrijft dan ook de zoektocht van één van de zussen naar die afkomst. De zeven zussen is een boekenreeks over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Lucinda Riley // The Seven Sisters // De Zeven Zussen // Boekenreeks // Boekenreeks voor vrouwen

De verschillende delen

Check hier de verschillende delen >

Deel 1: De zeven zussen

Maia’s verleden en hints brengen haar naar Rio de Janeiro. Daar eenmaal aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roaring twenties in Parijs.

Deel 2: Storm

Na een traumatische ervaring op zee keert Ally de zeilwereld de rug toe en besluit haar vaders opdracht uit te voeren. Het brengt haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk ‘Peer Gynt’ van Grieg opvoerde.

5 x Boeken die je gelukkiger kunnen maken >

Deel 3: Schaduw

Star staat op een keerpunt in haar leven. Als ze uiteindelijk met lichte tegenzin naar Londen vertrekt, gaat een nieuwe wereld voor haar open. Daar ontdekt Star het bestaan Flore MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok.

Lucinda Riley - The Seven Sisters - De zeven zussen - boekenreeks - boekenreeks voor vrouwenLucinda Riley // The Seven Sisters // De zeven zussen // boekenreeks // boekenreeks voor vrouwen

Deel 4: Parel

Nu haar zusje Star, met wie ze altijd heel close was, een nieuw leven opbouwt, voelt CeCe zich helemaal alleen. De enige aanwijzing die ze heeft is een zwart-witfoto en de naam van een vrouw die honderd jaar eerder in Australië leefde. Via de prachtige stranden van het Thaise Krabi reist CeCe naar de ruwe vlaktes van Australië.

Deel 5: Maan

Tiggy is vertrokken naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te doen wat ze het liefste doet: werken met dieren. Op het landgoed waar ze werkt, leert Tiggy de oude Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft. Hij stuurt haar naar het Spaanse Granada om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen.

30 x Originele cadeaus van kleine webshops >

Deel 6: Zon

Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Helaas is de oplossing voor haar problemen drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt. Tot ze een bijzondere brief ontvangt… Het brengt haar van chaotisch Manhattan naar de prachtige, uitgestrekte vlaktes van Kenia.

Deel 7: De zevende zus

Binnenkort, 29 april 2021, zal het zevende deel verschijnen. Na de onthulling van Georg Hoffman dat de missende zus misschien is gevonden, ontdekken Maia en Ally dat er maar twee aanwijzingen zijn: het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland en een tekening van een bijzondere stervormige ring. Gaan ze haar op tijd vinden?

En, ben jij al begonnen aan deze populaire boekenreeks?

CategoriesChill