boeken over geluk - boeken over wijsheid - boeken om gelukkiger te worden - tips om gelukkig te zijn - leestips - boeken top 10 - boekentips - girls who read - goede boeken
5

5 BOEKEN DIE JE GELUKKIGER MAKEN

Wil jij meer weten over het ‘fenomeen’ geluk, over wat het met je kan doen of hoe je zelf gelukkiger in het leven kunt staan? Deze interessante boeken over geluk onthullen ieder op zijn manier de geheimen van een gelukkig leven.

Op zoek naar geluk zijn we allemaal, iedere dag weer. Maar dat kan soms knap lastig zijn. Een zoveelste tegen slag, een gebroken relatie, even we weg zijn zijn of gewoon niet zo lekker in je vel zitten. De wijsheid uit deze boeken kunnen je daarbij goed helpen. In onderstaand leesvoer vind je tips en inzichten van deskundigen. Reflecteer, en haal eruit wat voor jou werkt.

Ikigai

Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit. Wat is jouw passie, je levensdoel? Met andere woorden, wat is jouw ikigai? Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een reden van bestaan. Voor hen is dit hét geheim voor een lang, tevreden en gezond leven.

De auteurs van dit boek over geluk vertrokken naar Okinawa om te ontdekken wat dat geheim voor een optimistisch en gezond leven precies is. Ze bundelden al hun inzichten in dit boek, die je dus helpt om jouw eigen Ikigai te vinden.

Hier koop je het boek >

De edele kunst van not giving a fuck

Deze New York Times-bestseller pakt de zoektocht naar geluk heel anders aan. Ze moedigen je juist aan te stoppen met altijd positief zijn, maar in plaats daarvan te leren omgaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven.

Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo’n behoefte aan hebt. Het boek is humoristisch geschreven en staat vol met grappen, maar wordt bovenal ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.

Hier koop je dit boek >

Ook interessant: 7 x boeken voor én door powervrouwen >

De logica van geluk

Mo Gawdat was gezond, succesvol en bizar rijk, maar voelde zich diep ongelukkig. De huidige Chief Business Officer van Google besloot in dit boek het fenomeen van gelukservaring te benaderen als een ingenieur: onderzoek de feiten resulteren in een analytische logica.

Mo’s zoektocht naar geluk kreeg een onverwachte wending toen zijn 21-jarige zoon Ali plotseling overleed. Tijdens de verwerking van zijn verlies vond Mo een nieuwe missie: hij ging zijn bevindingen delen met de hele wereld om zo veel mogelijk mensen te helpen gelukkiger te worden.
Ondanks de hindernissen op ons pad, lasten die we meedragen en de tegenslagen die we doorstaan, hebben we allemaal demogelijkheid om gelukkig te zijn met het bestaan zoals het is. Hoe hij tot die overtuiging komt, lees je in dit positieve en optimistische boek.

Hier koop je dit boek >

De kunst van goed leven

We verspillen veel tijd en energie aan de grote hoeveelheid keuzes die we dagelijks op ons pad krijgen. Er is niet één simpel antwoord op al die vragen, maar hoe kunnen we de keuzes in het leven dan toch zo makkelijk mogelijk maken?

Bestsellerauteur Rolf Dobelli buigt zich in zijn boek De kunst van goed leven over deze vragen en verzamelt 52 inzichten die ons helpen om anders naar de wereld te kijken. Hij biedt een toolkit met spelregels en gedragsveranderingen die ons slimmer maken, om zo betere beslissingen te nemen. Thuis en op het werk.

Koop het boek hier >

De kracht van het NU

De auteur van dit spirituele geluksboek bespreekt hoe het het richten op het ‘nu’ kan zorgen voor het (her)vinden van innerlijke vreugde en vrede. Velen zullen tijdens het lezen van dit boek realiseren dat de grootste blokkades om in het Nu te komen onze relaties zijn, de manier waarop we in onze relaties staan. Relaties kunnen daarentegen ook een toegang zijn om tot verlichting te komen, als we ze slim benutten zodat ze bijdragen aan onze bewustwording en we daardoor in staat zijn meer liefde te geven.
Als we helemaal aanwezig kunnen zijn en iedere stap in het Nu kunnen zetten, dan kunnen we volgens dit boek de werkelijkheid ervaren van zaken als ‘overgave’, ‘vergeving’ en ‘het onnoembare’.

Hier koop je dit boek >

Meer boeken over het vinden van geluk vind je hier. Zit er iets interessant voor jou tussen?

CategoriesChill