D

DE MINST POPULAIRE VAKANTIE BESTEMMINGEN OP EEN RIJ

onbekende reisbestemmingen - minst populaire vakantie landen - tips vakantie bestemmingen -reistips - reizen naar amerika - onontdekste steden

Het vakantieseizoen is weer van start gegaan en zo ook de bijkomende stress. Want, waar gaan we naartoe?! Mocht jij nou nog niets hebben geboekt maar wél weg willen: dit zijn de minst populaire vakantiebestemmingen. Waarom? Dat snappen wij niet..

Citytrippen in Parijs, strandhangen in Barcelona of vintage markten strollen in Ibiza. He-le-maal niks mis mee. Maar misschien voorkom jij massatoerisme liever en waag je graag een keer een reisgokje. In dat geval kan dit lijstje met impopulaire bestemmingen dienen als inspiratiebron.

De World Tourism Organization van de Verenigde Naties deed onderzoek naar de minst populaire vakantieplekken en wij zochten een aantal bestemmingen uit die tóch de moeite waard zijn om te bezoeken.

Belize

Ooit van gehoord? Belize is een klein land in Centraal-Amerika, dat grenst aan Guatemala en Mexico. Het land is redelijk ontdekt, maar lang niet in dezelfde mate als buurland Mexico. Gelukkig en zonde, want er zijn prachtige Mayatempels en parelwitte stranden. Ook heb je er regenwouden, kun je er spectaculair duiken en is er lekker eten.

De handigste reisapps onder elkaar >

Bhutan

Ook nog nooit ven gehoord? Twijfel maar niet aan jouw topografische skills. Bhutan is een klein landje dat verstopt ligt in het Himalayagebergte. Mede dat maakt het een bijzondere bestemming: denk boeddhistischte kloosters, midden in de bergen. De toeristenbelasting is hier wel aan de hoge kant.. namelijk tussen € 150 en € 250 per dag. Hier zit dan wel weer verblijf, eten, een gids en transport inbegrepen.

Tuvalu

Tuvalu is misschien wel het meest afgelegen land ter wereld. Daarnaast is het ook erg heel klein: slechts 26 vierkante kilometer, maar dan wel fantastisch mooie vierkante meters! Het eiland ligt ver in de zee, ten oosten van Papoea-Nieuw-Guinea en ten noorden van Nieuw-Zeeland. En het mooie is: er zijn (bijna) geen toeristen. Na een bezoek aan dit kleine eiland kan je prima verder eilandhoppen in Oceanië. Not bad.

De meest onontdekte bestemmingen van Europa >

Moldavië

Wie ongerepte natuur kan waarderen komt in Moldavië zeker aan zijn trekken. Geen toeristen met papieren kaarten, maar stilte in de uigestrekte natuur en rijke geschiedenig. En Girls Who Drink, Moldavië is een wijnland pur sang en heeft een van de grootste wijnkelders ter wereld! Hoe tof is dat?! Koffers pakken en op wijnreis naar Moldavië dus!

Bron: World Tourism Organization, Andc
CategoriesReistips