H

HET GROTE BELANG VAN BLOEMEN OP JE WERKPLEK

bloemen cadeau doen - bloomon - best friends day - cadeau inspiratie - national best friends day - bloemen geven - bloemen op de werkvloer - bloemen op kantoor - effecten van bloemen op kantoor - bloemen tijdens werken

Een hele goedemorgen Girls Who Work! Wil het lukken met jullie to do’s deze week? Of zit het tegen en ben je een tikkeltje humeurig? Don’t worry, wij vonden de oplossing: bloemen op je bureau!

Of je nou thuis werkt, een flexwerk plek huurt of dagelijks in een multinational aan de slag gaat: bloemen zorgen onder andere voor een positief effect op de communicatie en werkbeleving van jou en je collega’s.

Meer weten over het belang van bloemen op je werkplek? Wij zochten de positieve effecten van boeketten op je kantoor voor je uit! Staan ze er al? Weg met die chagrijnige bui dan! Oh en Girls Who Work, druk zijn is geen reden om bloemen buiten kantoor te laten. Vroeger misschien, toen je mijlenver moest fietsen voor een bosje. Tegenwoordig is online bloemen bestellen het perfecte en gemakkelijke alternatief voor drukke mensen!

Bloemen maken blij

Al eerder zochten we voor jullie uit waarom bloemen het perfecte cadeau zijn. Het is bewezen dat mensen die zich omringen met bloemen zich opgewekter voelen, minder gestrest zijn en juist meer ontspannen raken. Dat gun je toch iedereen?

Optimisme op de werkvloer

..Zo ook jezelf! Niet alleen thuis, maar júist in een wellicht iets minder vrolijke omgeving – je werkplek. Hoogleraar Charlie Hall, de Ellison Chair in International Floriculture verklaart in zijn blog dat het zien van een mooie bos bloemen het optimisme verhoogt op de werkvloer.

Betere communicatie

Maar bloemen op de werkvloer zorgen voor nog meer positieve effecten. Volgens The Emotional Impact of Flowers Studie nodigt een omgeving met bloemen uit tot een goed gesprek tussen medewerkers. Volgens het onderzoek daalde vooral in grote kantoren de drempel om een praatje te maken of een vraag te stellen. En het mooie is: dat zorgt dan weer voor een betere werksfeer!

Verbeterde concentratie

Het belang van bloemen op je werkplek gaat nog verder dan optimisme op de werkvloer en betere communicatie. Volgens dezelfde onderzoekers van de Michigan University blijken werknemers zich beter te kunnen concentreren wanneer er een bosje kleur in hun buurt staat. En een betere concentratie zorgt dan weer voor meer efficiëntie. Win-win!

Kortom, een werkplek met bloemen en planten betaalt zichzelf al heel snel (en ruim!) uit in een verhoging van de levenskwaliteit, concentratie en productiviteit van jezelf en je personeel/collega’s. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het fantastische aanzien van een bos bloemen voor je neus!

 

CategoriesWork