5

5 x BIJZONDERE THEETUINEN IN NEDERLAND

theetuinen - theetuin nederland - theetuin - thee drinken - high tea nederland - high tea - bijzondere plekjes nederland - thee drinken tuin - theeschenkerij

Ook tijdens de warmere dagen lekker doorgaan met theeleuten? Wij hebben iets waar je heel erg blij van gaat worden! Hieronder vind je 5 bijzondere theetuinen in Nederland waar jij ultiem kunt genieten van jouw favoriete kopje thee.

Vind hier de bijzondere theetuinen in Nederland > 

First things first, wat is nou precies een theetuin? Een theetuin is een soort terras met theeschenkerij. Meestal in een grote tuin bij iemand in het buitengebied aan huis. Je vindt ze vaak in de buurt van natuurgebieden en op idyllische plekjes. Theetuinen zijn seizoensbedrijven die vaak open zijn tussen april en september. Het komt ook voor dat het theehuis op het terrein van de theetuin wel geopend is in de winter.

Theetuin Dennenoord

Dit beroemde theehuis ligt in Twente, vlakbij de mooie omgeving Ootmarsum, ideaal dus om dit bezoek te combineren met een wandel-/fietstocht in de buurt. Uitrusten kun je dan in dit sfeervolle en authentieke theehuis. Het Theehuis is een origineel houten pandje uit 1921 waar nostalgie de moderne tijd ontmoet. Ze serveren er een klassieke afternoon thee voor wie daar zin in heeft. Ook leuk: in het schattige theewinkeltje zijn leuke woonaccessoires en serviezen te koop!
Theehuis Dennenoord >

Theetuin Overleek 

Net buiten Amsterdam vind je midden in de Hollandse natuur deze theetuin. Geniet in de tuin van hun unieke lunch gerechten en/of een stuk huisgemaakte taart of scones. Stap daarna in een van hun fluisterboten en kom tot rust midden in de natuur. Vaar door smalle slootjes, over kleine meren, langs grazende koeien en door idyllische dorpjes.
Google Maps: Overleek 6, Monnickendam
Overleek >

theetuinen - theetuin nederland - theetuin - thee drinken - high tea nederland - high tea - bijzondere plekjes nederland - thee drinken tuin - theeschenkerij

Deze rode wijn thee verdient een plek op jouw verlanglijst >

Jorine’s Theetuin

In deze theetuin kun je genieten van heerlijke thee, koffie of frisdrank met verse taart van het huis in een oase van rust. In mei staan hier de rododendrons in bloei, terwijl ‘s zomers de grote vijver te bewonderen is met mooie natuurlijke oeverbegroeiing. Ook is er voor de kunstliefhebber een gevarieerd aanbod aan beeldende kunst.
Google Maps: Sepulchrestraat 166, Budel Dorplein
Jorine’s Theetuin > 

Millinger theetuin 

Een prachtige wandeling van 2,5 kilometer brengt je vanaf het kerkje in Kekerdom, dwars door het unieke natuurgebied van de Millingerwaard, naar de Millinger Theetuin. Beklim het trappetje van de ingang en laat je verleiden door de vele slingerende paadjes of kom tot rust in het in Marokkaanse gestijlde theehuis. Het is altijd genieten in dit fata morgana aan het randje van Nederland…
Google Maps: Klaverland 9, Millingen aan de Rijn
Millinger >

Theetuin & Theeschenkerij ‘t Einde

Bij Zuiderwoude, middenin het prachtige landschap van Waterland, ligt een paradijsje. Theetuin & Theeschenkerij ’t Einde vind je hier in het laatste pand van het piepkleine dorpje. Geniet hier van een heerlijke kop thee van het uitzicht over de weilanden, aan prachtige fiets-, wandel- en kanoroutes. Een oase en een plek waar mensen zichzelf terugvinden maar de natuur altijd de boventoon voert.
Google Maps: Dorpsstraat 78, Zuiderwoude
‘t Einde >

Theetuin & Theehuis Eemnes 

Dit is een plek waar horeca en een mooie tuin met terras wordt samengesmolten tot een waar paradijs. Hier kun je terecht voor lekker gebak, lunch, high tea’s en borrelhapjes. Zo kun je met lekker weer ultiem genieten op een mooie plek in de tuin of gewoon in het Theehuis. Daarnaast zijn ze het hele jaar door geopend en daarom is het ook in koudere periodes heerlijk vertoeven bij Theetuin Eemnes.
Google Maps: Meentweg 131, Eemnes
Eemnes > 
En, welke van deze bijzondere theetuinen in Nederland ga jij als eerste bezoeken?

CategoriesDrankje doen