C

CORONAPROOF UIT ETEN: HIER KAN HET BINNENKORT

corona proof uit eten - dineren in een kas

Wij hebben een zwak voor alle out of the box ideeën die deze crisis met zich mee brengt, maar dit initiatief is wel een héle bijzondere. En eerder in the box dan erbuiten. Want, hoe kunnen we binnenkort weer uit eten, met de 1,5 metermaatregel? Kunst- en cultuurinstelling Mediamatic bedacht er iets geniaals op. 

Zij gaan namelijk testen met ‘quarantainekassen’, waarin gasten geheel privé kunnen dineren. Willem Velthoven, oprichter en directeur van Mediamatic zegt zich te irriteren aan collega’s binnen de branche die aangeven dat het onmogelijk is gastvrij te zijn binnen deze maatregel.

,,Het is voor grote horeca-ondernemers die zaken draaien waar het gaat om piekdrukte en massa-omzet misschien moeilijk. Maar er is een ander deel van de horeca waar het gaat om aandacht, de tijd nemen en zorgvuldigheid. Deze ondernemingen worden veel minder bedreigd. Wij zijn daar een voorbeeld van.”

Andere restaurants die een unieke dinerervaring aanbieden >

Plantenkassen

Ook door je aan de overheidsvoorschriften te houden kun je door gaan met ondernemen binnen de horeca, legt Velthoven uit. ,,We mogen geen drank of spijs verstrekken. Alle horeca is dicht tot 20 mei en wij dus ook.”

Juist geïnspireerd door de voorzorgsmaatregelen ‘herontwerpt’ zijn instelling naar eigen zeggen het samenzijn. ,,Ik kan niet zeggen dat ik blij word van corona”, vervolgt Velthoven. ,,Maar de urgenties die hieruit voortkomen zijn voor ons op een bepaalde manier weer inspiratie.” Het bewijs dat dat zo is ligt in handen van Serres Séparées, wat Amsterdammers de mogelijkheid biedt om te dineren op een unieke manier. In glazen kassen met uitzicht over het water.

corona proof uit eten - dineren in een kasBron: Mediamatic

20 x kijktips voor gepassioneerde foodies >

Een intieme dinerervaring

Het idee om kassen te gebruiken voor een intieme – maar bovenal veilige – dinerervaring lag voor de hand. ,,Die kassen hadden we al”, vertelt Velthoven. ,,Daar zijn verschillende kunstprojecten met planten in gedaan. We probeerden het met mensen en het bleek nét te passen.” In Londen zijn dit soort afgesloten ‘huisjes’ al meer te zien. Igloo dining heet het daar en je kunt het op diverse locaties doen.

”Onze kassen beschermen je tegen de buitenwereld en anderen, terwijl ze je een unieke ervaring van intiem tafelen bieden.”

Reserveren?

Ook op het gebied van bediening moet creatief worden nagedacht. ,,Je kunt gasten niet aan tafel serveren. Ze zullen zelf hun glas moeten inschenken of consumpties van het blad moeten pakken. Daar zijn we nu mee aan het testen”, aldus Velthoven.

Tijdens het diner geniet van een plantaardig 4-gangen menu in de quarantainekassen. Reserveer je eigen kas door een datum en tijd te kiezen, van 18:00 – 20:30 of van 20:30 – 23:00 uur. Voorlopig bieden zij een twee-persoonskaartje aan en is het mogelijk om onder voorbehoud in de maand juni een diner te boeken.

Wil je hier bij zijn, dan moet je snel zijn, laat de oprichter weten. ,,We hebben het project gisteren op de website gezet en het ging als een lopend vuurtje. Momenteel zijn er nog maar een paar plekken beschikbaar voor juni.”

Vragen? Die kun je mailen naar eten@mediamatic.nl.

En, zie jij deze culinaire corona-ervaring zitten?

Bron: AD.nl
Omslagfoto: Dineren aan het water – Serres Séparées © Mediamatic
CategoriesFijne Foodspots