R

RECEPT GLUTENVRIJE BROCCOLI KAAS SOEP

recept broccoli kaas soep - soep recepten - soep recept - keto recepten - keto dieet - ketogene recepten

Weinig koolhydraten, wel eiwitten, vet en groente eten, met als doel het verbranden van je vetreserves. Dit met als gevolg dat je afvalt. Bezig met het keto dieet of wil je het een keertje proberen? Hieronder vind je het glutenvrije keto recept voor broccoli kaas soep.

Vind hier het glutenvrije ketogene recept voor broccoli kaas soep. Perfect voor tijdens het keto dieet > 

Voordat we beginnen nog wat aanvullende info over dit dieet. Het ketogene dieet is een steeds populairdere optie om eetlust te stillen met gezonde dieetopties. Beter bekend als keto, is het doel van dit dieet om kleine hoeveelheden koolhydraten en grote hoeveelheden vet af te wisselen, om je lichaam ertoe te brengen ketose te ‘activeren’. Tijdens deze fase verbrandt het lichaam ketonen (in plaats van glucose) als brandstof, wat leidt tot verhoogde energie en een betere focus.

Ingrediënten 

Voor 8 personen

700 gr broccoli (in roosjes gesneden)
4 teentjes knoflook (fijngehakt)
825 ml kippenbouillon (of groentebouillon)
240 gr room (35% of meer vet)
700 gr Cheddar-kaas

Vind hier 15 heerlijke keto recepten om thuis te maken >

Bereidingswijze 

1. Bak knoflook in een grote pan op middelhoog vuur een minuut lang, tot hij geurig is.

2. Voeg de kippenbouillon, slagroom en gehakte broccoli toe. Verhoog het vuur om aan de kook te brengen, zet het vuur lager en laat het 10-20 minuten sudderen tot de broccoli zacht is.

3. Voeg de geraspte cheddar kaas geleidelijk toe en blijf goed roeren tot het gesmolten is. (Voeg 65 gr toe, laat sudderen en roer tot het volledig smelt, herhaal 65 gr per keer totdat alle kaas is gebruikt.)

4. Zorg ervoor dat het vuur op een laag niveau wordt gehouden, laat sudderen en vermijd hoge temperaturen. Haal meteen van het vuur als alle kaas is gesmolten.

5. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke glutenvrije én ketogene soepje!

Wanneer ga jij dit glutenvrije keto recept voor heerlijke broccoli kaas soep maken?

Bron: Wholesome Yu