EAT / Culinaire bucketlist

9 x BIJZONDER DINEREN IN NEDERLAND

bijzonder dineren - bijzonder uit eten - dineren nederland - bijzondere restaurants

Uit eten gaan is natuurlijk sowieso al heel leuk, maar op sommige plekken wordt dit nóg beter. Wanneer je zin hebt om bijzonder uit eten te gaan  zijn er genoeg plekken om heen te gaan. Hieronder vind je de meest bijzondere restaurants om te dineren in Nederland.

Vind hier de meest bijzondere restaurants en locaties om te dineren in Nederland >

Vuurtoreneiland Amsterdam

Een uniek stukje natuur in ons geliefde Amsterdam. Je wordt opgehaald door de historische “IJveer XIII” die je in een uur naar dit bijzonder plekje vaart. Een wilde omgeving met loslopende dieren in een prachtig bloemperk. Voor €100,- word je opgehaald en afgeleverd bij het Lloyd hotel in Amsterdam, maak je een mooie tocht per boot met hapjes en drankjes, geniet je van een uitgebreid 5-gangen diner met wijnarrangement en water/koffie/thee.

Wees ervan bewust dat reserveringen 2 maanden van tevoren gemaakt moeten worden. Elke dag om 13:00 vind je de nieuwe beschikbaarheid in de reserveringsmodule op hun website. Van oktober tot en met medio mei zijn de diners in het Winterrestaurant. Van medio mei tot en september in het Zomerrestaurant. 
Vuurtoreneiland >

Chateau Neercanne

Altijd al willen dineren in een restaurant met een Michelinster? Bij restaurant Chateau Neercanne in Maastricht kun je dit doen in een prachtig kasteel. Hier ga je gegarandeerd genieten van eten op hoog niveau. Ook leuk: je kan ook langskomen voor een wijnproeverij in de wijnkelder, die met kaarsen verlicht wordt. Deze luxe ervaring zal je zeker niet snel vergeten.
Chateau Neercanne >

Bijzonder overnachten? Op deze 8 locaties kun je slapen in een wijnvat >

Moon

Moon is een 360 graden draaiend restaurant dat zich bevind op de 19e verdieping van de A’DAM Toren. Met panorama uitzicht op Amsterdam specialiseren chef Jaimie van Heije en Tommy den Hartog zich in klassieke gerechten met een moderne twist en laten ze al hun creativiteit los op de gerechten. Een van de meest bijzondere restaurants van Amsterdam met een fantastisch uitzicht.
Moon >

Dinner in the Sky

Dinner is the Sky is een wel heel letterlijke manier om jouw culinaire beleving naar een hoger niveau tillen. Dinner in the Sky laat jou namelijk genieten van een compleet verzorgt diner op maar liefst 50 meter hoogte. Denk aan diner met bijpassend wijnarrangement onder het genot van een adembenemend uitzicht.

Houd je meer van een HighTea, -Wine of -Beer of wil je er zeker van zijn dat je hele familie aanwezig is? Samen met jou wordt er naar een passende invulling gekeken zodat ook jouw beleving uniek wordt.
Dinner in the Sky > 

Bijzonder dineren in Nederland. Bijzondere restaurants in Nederland.Bron: Dinner in the Sky // bijzondere restaurants // bijzonder dineren // bijzonder uit eten

Ook lekker! Vind hier de 100 beste restaurants van Nederland > 

Hoftrammm

Tram 3035 maakt namelijk niet alleen één van de mooiste tochten door Den Haag, maar is ook nog eens omgetoverd tot een echte culinaire verrassing. Het wordt een uitdaging om je op de route te focussen wanneer je in ruim 2 uur een heerlijk 5-gangendiner krijgt voorgeschoteld, samengesteld door Pierre Wind.

Stap voor €79,50 aan boord en laat je begeleiden door Voorburg, Den Haag Centrum, Scheveningen Zwarte Pad, Hollands Spoor en Scheveningen Haven. Een aperitief, verschillende amuses, brood en een bijpassend wijnarrangement met bronwater zijn inbegrepen in de prijs. Een bijzonder diner en citytripje in één dus.
Hoftrammm >

Culiair Sky Dining

Met de Culiair Skydining ballonvaart maak je jouw herinnering wel heel uniek. Culiair is het enige luchtbollenrestaurant ter wereld waar Angélique Schmeinck de sterren van de hemel kookt met de hele lucht uit de ballon. Terwijl jij geniet van de heerlijke kookkunsten van Angélique, zorgt BAS Ballonvaart ervoor dat je over de mooiste gebieden van Nederland vaart.

Zo’n groot spektakel in de lucht is helaas niet voor iedereen weggelegd want hier zit een prijskaartje aan. Voor maar liefst €415,- per persoon ben jij de gelukkige die het avontuur kunt navertellen.
Culiair Sky Dining >

Dinner in Motion

Bij dit restaurant in Eindhoven is geen moment hetzelfde. Stel je voor, samen naast jouw tafelgenoot geniet je in een wereld van 360 graden projecties. Op tafel, achter je, boven je, overal waar je kijkt zie je beelden van de meest unieke landschappen samen met kunstzinnige aspecten. In 2,5 uur tijd geniet jij aan een lange tafel van allerlei culinaire verrassingen.

Het leukste aan deze beleving is dat je niet wekenlang hoeft te sparen om iemand te kunnen verrassen. Voor € 69,- heb jij je plekje al bemachtigd en betaal je alleen nog voor de drankjes die je besteld. Gegarandeerd bijzonder dineren en een echte aanrader!
Dinner in Motion >  

bijzonder dineren - bijzonder uit eten - dineren nederland - bijzondere restaurants Bron: Dinner in Motion // bijzondere restaurants // bijzonder dineren // bijzonder uit eten // bijzondere restaurants amsterdam // hoftrammm // dinner train

 

Panorama Rail Express

Je vertrekt in deze bijzondere trein vanaf Rotterdam Centraal. Genietend van de lekkerste gerechten op weg naar de hofstad terwijl je door het Groene hart zoeft. Panorama Rail Express zorgt ervoor dat het je nergens aan ontbreekt. Alles is mogelijk en met al jouw wensen kan rekening gehouden worden.

De trein waarin je rijdt, is niet zomaar een trein. De trein heeft namelijk een enorm groot panoramakoepel, zodat je kunt genieten van het prachtige uitzicht.
Panorama Rail Express >

REM Eiland

In het lijstje van bijzondere restaurants mag deze zeker niet ontbreken. Dineren op de locatie waar vroeger een rebelse piratenzender gevestigd zat. REM Eiland zond de eerste commerciële tv-programma’s uit voor miljoenen kijkers. Dit is dus een restaurant met een historisch verhaal. En het leuke is dat het nog precies op een zendmast lijkt. Je kunt hier terecht voor borrels, lunches en diners. Bijzonder uit eten met uitzicht op het IJ dus!
REM Eiland > 

Bij welke van deze bijzondere restaurants ga jij binnenkort dineren?Gerelateerde artikelen