C

CITYGUIDE ALKMAAR: 9 x HOTSPOTS EN TO DO’S IN ALKMAAR

alkmaar cityguide - wat te doen in alkmaar - uitjes in alkmaar - restaurants in alkmaar - hotspots alkmaar

Dagje uit in Noord-Holland betekent al snel: Amsterdam, maar er zijn genoeg andere steden waar je kan rondneuzen en lekker kan eten! Zo ook in Alkmaar – lees hier onze tips voor borrelen, slapen & bezienswaardigheden!

1. De kaasmarkt

Het kan natuurlijk niet anders dan dat deze op nummer één staat: de kaasmarkt. Elke vrijdag van april tot en met september worden de kazen op traditionele wijze verhandeld. De marktmeesters houden in de gaten dat de 2.200 kazen (30.000 kilo!!) er goed bij liggen.
Adres: Waagplein 2, 1811 JP, Alkmaar

2. Het Stedelijk Museum Alkmaar

Het museum bestaat al sinds 1875 en is daarmee één van de oudste van het hele land. Hier staan stukken die voornamelijk de geschiedenis van Alkmaar zelf laten zien aan de hand van thema’s als ‘Gouden Eeuw’ en ‘Victorie!’. Ook zijn hier veel topstukken van de Bergense School te vinden.
Adres: Canadaplein 1, 1811 KE, Alkmaar

Lunch meenemen? Wij hebben een paar recepten voor je >

3. Wolf Hotel Kitchen & Bar

Hier kan je voor alles terecht: ontbijt, lunch, diner, borrelen, slapen – noem het maar op! Wolf is modern ingericht, heeft een terras aan de gracht en ligt dichtbij het Waagplein en verschillende musea.
Adres: Mient 3, 1811 NB, Alkmaar

4. Nationaal Biermuseum De Boom

Voor de Girls Who Drink heeft Alkmaar hét biermuseum van Nederland. Hier leer je precies hoe het gouden drankje al ruim zo’n tweehonderd jaar lang gebrouwen wordt. En achteraf natuurlijk langs het Proeflokaal!
Adres: Houttil 1, 1811 JL, Alkmaar

alkmaar - cityguide - te doen - uitje - bierFoto: UIT072 // Alkmaar – cityguide – biermuseum – proeflokaal  De Boom – Alkmaar Tips

Hier vind je tips voor een andere heerlijke stad: Arnhem >

5. Nassau Bed & Breakfast

Als je bij voorkeur liever niet in een hotel slaapt, is er ook het idyllische tuinhuisje Nassau in het centrum van Alkmaar. Het heeft een eigen voordeur en bevindt zich in een stadstuintje. De gastheer heeft jarenlange ervaring in de horeca, dus met de gastvrijheid zit het zeker goed!
Adres: Nassauplein 19, 1815 GN, Alkmaar

6. De Binnenkomer

Een knus eetcafé naast de Grote Kerk is De Binnenkomer. Hier kan je terecht voor een lunch, diner of borrel. Ze hebben een ruime, wisselende kaart en geven je het gevoel van thuiskomen. Lekker warm zonnetje? Ze hebben ook een terrasje!
Adres: Kerkplein 6, 1811 KL, Alkmaar

8 x toffe rooftop bars door heel Nederland >

alkmaar - cityguide - dagje - trip - te doenFoto: Nassau Bed & Breakfast // Alkmaar cityguide // wat te doen in Alkmaar // uitjes Alkmaar

7. De ‘Kissing Cheese girl’

Een goed instamomentje creëer je bij het beeld van het kussende kaasmeisje, de Manneke Pis van Alkmaar. Ze staat vlakbij het Waagplein, waar je ook zat terrasjes kan vinden voor een drankje.
Adres: Houttil, 1811 JN, Alkmaar

Toch naar Amsterdam? 45 x to do’s in de hoofdstad >

8. IJkgebouw

Aan de rand van het Victoriepark is ‘t IJkgebouw te vinden, een historisch pand uit 1887. Tegenwoordig zit hier een restaurant in dat zowel een botanical als industriële sfeer heeft. In de zomer is buiten zitten ideaal, maar voor koelere dagen kun je kiezen uit de kas, de huiskamer of het restaurant.
Adres: Alckmariapad 2, 1811 ML, Alkmaar

Alkmaar toch wat ver? Utrecht heeft ook genoeg hotspots >

9. Maalderij De Gouden Engel

In Koedijk, vlakbij Alkmaar, is sinds 2009 een monumentale stellingmolen actief waar op windkracht meel geproduceerd wordt. Dit wordt verkocht in het winkeltje, samen met veel andere biologische producten. Onderin zit bovendien een banketbakkerij waar biologisch gebak gemaakt en verkocht wordt, heerlijk!
Adres: Kanaaldijk 235/236, 1831 BE, Koedijk

Laat ons weten welke hotspots in Alkmaar jij gaat bezoeken!

CategoriesNederland