8

8 x TOFFE ROOFTOP BARS IN NEDERLAND

dakterrassen nederland - rooftop bars nederland

Lang zon, heerlijke happen & drankjes en een mooi uitzicht over de stad: dat is waarom we van rooftop bars houden. Ook in Nederland zijn er genoeg mooie dakterrassen verstopt. Wij delen er 8 met jullie, door het hele land. 

8 x bijzondere dakterrassen in Nederland >

1. Bleyenberg – Den Haag

De eerste rooftop bar van Den Haag bevindt zich vlakbij de Grote Markt met uitzicht over de binnenstad. Het liefst zitten we er met zonnetje, maar ook zonder kun je hier overdekt genieten van de sfeer. Daarnaast is er een DJ aanwezig op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond.

11 x leuke dingen om te doen in Den Haag >

2. DeDAKKAS – Haarlem

Ligt Haarlem meer op de route? Maak dan een stop bij DeDAKKAS! Hier wordt hoog ingezet op biologische producten en is het doel waar mogelijk ingrediënten op het eigen dan te verbouwen. Het eten is er lokaal en seizoensgebonden, altijd een pré.

15 x gezellige hotspots & kroegen in haarlem >

Foto: Bleyenberg – Den Haag // rooftop bar – dakterras – tips – Nederland

3. DÂK – Rotterdam

DÂK is een pop-up stadspark op een parkeergarage midden in Rotterdam met een waanzinnig uitzicht. Hier hebben ze de barbecues al klaarstaan en vanaf 17:00 kan je aan de slag met één van hun pakketten of je zelf meegenomen vlees. Ook verzorgen ze de live muziek, heerlijk toch!

31 x Favoriete restaurants in Rotterdam >

4. HoogtIJ – Amsterdam

Bovenop een bijzonder gebouw in Amsterdam-Noord bevindt zich aan het IJ en in alle hoogte een prachtig glazen kas genaamd HoogtIJ. Naast een heel fijn terras zullen op deze locatie verschillende evenementen op-poppen, denk aan exposities, concertjes, feestelijke diners, yoga onder de sterren en meer. Nice!

50 x Originele dingen om te doen in Amsterdam >

5. Pathé – Utrecht

De Pathé in Leidsche Rijn gaat er weer voor dit jaar: rooftop cinema. Met een waanzinnig uitzicht kan je genieten van de nieuwste films en je gebruikelijke bioscoopsnacks. Voor iedereen wat wils: van romcoms tot sci-fi.

rooftop bar - dakterras - tips - Nederland
Foto: HOPP – Amsterdam // rooftop bar – dakterras – tips – Nederland

6. HOPP – Amsterdam

Bovenop hotel Casa in Oost ligt dakterras en biertuin HOPP. De biertuin heeft een uitgebreide bierkaart met veel vaak onbekende (speciaal-)biertjes. Ook hier hebben ze een oog voor lokale brouwers. Hotel Casa richt zich speciaal op studenten die hele avonden vertoeven bij HOPP.

7. Doloris – Tilburg

Deze rooftop bar in Tilburg is gebouwd op het oude postkantoor. In het gebouw zelf zit Meta Maze: een soort doolhof met meer dan 40 kamers gevuld met surrealistische kunst. Hier ga je op zoek naar verborgen weggetjes en loop je door muren – ja, echt.

Dagje Tilburg? Hier nog meer leuke hotspots >

8. nhow – Rotterdam

Misschien wel de beste zonsondergang van Rotterdam. Op vrijdag- en zaterdagavonden organiseert nhow SkyNights met verschillende optredens. De rooftop bar kijkt uit over de Erasmusbrug, altijd insta-worthy.

En welke van deze dakterrassen in Nederland gaan jullie een bezoekje brengen deze zomer?

CategoriesDrankje doen