DRINK / Drankje doen

8 x TOFFE ROOFTOP BARS IN NEDERLAND

rooftop bar - dakterras - tips - Nederland

Een koud wijntje, een heerlijk zonnetje in je gezicht, hapje erbij en dat dan met uitzicht over de hele stad. Wij houden ervan. Wij geven je onze tips voor rooftop bars in Nederland.

1. Bleyenberg – Den Haag

De eerste rooftop bar van Den Haag bevindt zich vlakbij de Grote Markt met uitzicht over de binnenstad. Het liefst zitten we er met zonnetje, maar ook zonder kun je hier overdekt genieten van de sfeer. Daarnaast is er een DJ aanwezig op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond.

Een break in eigen land aan het plannen? Wij tippen deze hotels >

2. DeDAKKAS – Haarlem

Ligt Haarlem meer op de route? Maak dan een stop bij DeDAKKAS! Hier wordt hoog ingezet op biologische producten en is het doel waar mogelijk ingrediënten op het eigen dan te verbouwen. Het eten is er lokaal en seizoensgebonden, altijd een pré.

Foto: Bleyenberg – Den Haag // rooftop bar – dakterras – tips – Nederland

3. DÂK – Rotterdam

DÂK is een pop-up stadspark op een parkeergarage midden in Rotterdam met een waanzinnig uitzicht. Hier hebben ze de barbecues al klaarstaan en vanaf 17:00 kan je aan de slag met één van hun pakketten of je zelf meegenomen vlees. Ook verzorgen ze de live muziek, heerlijk toch!

4. HoogtIJ – Amsterdam

Bovenop een bijzonder gebouw in Amsterdam-Noord bevindt zich aan het IJ en in alle hoogte een prachtig glazen kas genaamd HoogtIJ. Naast een heel fijn terras zullen op deze locatie verschillende evenementen op-poppen, denk aan exposities, concertjes, feestelijke diners, yoga onder de sterren en meer. Nice!

Overdag flexwerken, ’s avonds borrelen bij Bleyenberg >

5. Pathé – Utrecht

De Pathé in Leidsche Rijn gaat er weer voor dit jaar: rooftop cinema. Met een waanzinnig uitzicht kan je genieten van de nieuwste films en je gebruikelijke bioscoopsnacks. Voor iedereen wat wils: van romcoms tot sci-fi.

rooftop bar - dakterras - tips - Nederland
Foto: HOPP – Amsterdam // rooftop bar – dakterras – tips – Nederland

6. HOPP – Amsterdam

Bovenop hotel Casa in Oost ligt dakterras en biertuin HOPP. De biertuin heeft een uitgebreide bierkaart met veel vaak onbekende (speciaal-)biertjes. Ook hier hebben ze een oog voor lokale brouwers. Hotel Casa richt zich speciaal op studenten die hele avonden vertoeven bij HOPP.

5 tips voor het pimpen van je eigen (dak)terras >

7. Doloris – Tilburg

Sinds dit jaar pas open en nu al booming: Doloris in Tilburg. De rooftop bar is gebouwd op het oude postkantoor. In het gebouw zelf zit Meta Maze: een soort doolhof met meer dan 40 kamers gevuld met surrealistische kunst. Hier ga je op zoek naar verborgen weggetjes en loop je door muren – ja, echt.

Dagje Tilburg? Hier nog meer leuke hotspots >

8. nhow – Rotterdam

Misschien wel de beste zonsondergang van Rotterdam. Op vrijdag- en zaterdagavonden organiseert nhow SkyNights met verschillende optredens. De rooftop bar kijkt uit over de Erasmusbrug, altijd insta-worthy.

En welk dakterras gaan jullie een bezoekje brengen deze zomer?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Gerelateerde artikelen