5

5 x BIJZONDERE ACTIVITEITEN OP LANGKAWI, MALEISIË

tips langkawi - wat te doen op langkawi - activiteiten langkawi - praktische info langkawi - wat te doen op langlawi -

Langkawi in Maleisië wordt omringd door kristalhelder water, witte stranden en een paradijselijke jungle. In totaal kent Langkawi 478 vierkante kilometer en Pulau Langkawi bestaat uit 99 (!) eilanden. Langkawi is goed bereikbaar, het eten is er verrukkelijk, de locals zijn vriendelijk en er is veel te doen. 

Onze tips voor Langkawi komen niet helemaal uit de lucht gevallen, we werden onlangs namelijk getipt dat World’s best Airline Qatar Airways naar deze bestemming gaat vliegen. Vriendelijke service, entertainment (4000 opties!) en lekkere maaltijden beginnen dus al onderweg.

Reden genoeg dit tropische paradijs te bezoeken. Wij tippen alvast 5 bijzondere activiteiten op het eiland en geven je handige informatie over deze bestemming >

Kajakken door de mangrovebossen

Niet de allergoedkoopste activiteit op Langkawi maar hé, je moet er iets voor over hebben om het 550 miljoen jaar oude natuurgebied te ontdekken. Je maakt een kajaktour op de Kilim-rivier in het Geopark en zult ongetwijfeld versteld staan van wat je aantreft. De activiteit kost ongeveer €50 per persoon en is wat ons betreft iedere cent waard.

8 x simpele tips voor een duurzame reis >

Bezoek de mooiste rijstvelden

Met een gehuurde scooter richting Pantai Cenang rijden om vervolgens een wandeling te maken langs de rijstvelden is wat ons betreft een van de must-do’s op Langkawi. En nog een tip; er is een rijstmuseum die je gratis kunt bezoeken. In dit openluchtmuseum kun je alles te weten komen over rijstteelt.

tips langkawi - wat te doen op langkawi - activiteiten langkawi - praktische info langkawi - wat te doen op langlawi -

Lokaal eten op de avondmarkten

Girls Who Eat kunnen hun geluk waarschijnlijk niet op op de traditionele night markets die Zuidoost-Azië te bieden heeft. Zo ook op Langkawi, waar iedere avond op een andere locatie een avondmarkt te vinden is, meestal tussen 17.00 uur en 22.00 uur. Het lekkere eten is hier spotgoedkoop: je betaalt meestal tussen de RM2 en RM8, maximaal €2 dus. Ook fijn: er zijn voornamelijk locals.

Eilandhoppen

Zeker doen als je naar Langkawi gaat: verschillende eilandjes bezoeken. Je hebt keuze uit 99 eilanden, dus het is slim om een trip te boeken en je zo mee te laten nemen naar de mooiste van de Langkawi-archipel. Zo’n trip duurt meestal 4 tot 5 uur en kun je eenvoudig boeken bij een van de vele reisbureautjes op Langkawi.

Rijd naar de top van Mount Raya

Gunung Raya is de hoogste berg van Langkawi en onze tip is om met je gehuurde scooter naar de top van de berg te rijden. Niet alleen voor het prachtige uitzicht dat je daar aantreft, maar ook voor de route ernaartoe, waar je waarschijnlijk allerlei dieren tegenkomt. Deze berg ligt centraal op Langkawi en de weg erheen is vrij makkelijk. Eenmaal boven kun je eventueel met de lift naar de zogenaamde Watch Tower voor 360°-views.

tips langkawi - wat te doen op langkawi - activiteiten langkawi - praktische info langkawi - wat te doen op langlawi -Tips Langkawi – activiteiten op Langkawi – praktische informatie Langkawi

Handige informatie over Langkawi:

Bereik: lucky us, want Qatar Airways zal vanaf 15 oktober 2019 naar deze bestemming vliegen. Dus, vlieg naar Langkawi met Qatar Airways voor een onvergetelijke trip op dit eiland.

Ook een idee: combineer je reis met Penang en Kuala Lumpur, bestemmingen waar Qatar Airways ook naartoe vliegt. En op de terugreis vanuit Langkawi hebben passagiers een stopover van 8 uur in Doha. Hoe tof is het om je trip te verlengen met een stop op upcoming bestemming?

Valuta: Ringgit is de officiële valuta, maar sommige resorts en instellingen accepteren andere bankbiljetten of bieden vreemde valuta aan. De huidige wisselkoers is ongeveer 1 MYR = 0.217207 EUR.

Water: kraanwater is veilig om te drinken in Maleisië, maar sommige hotels installeren filtersystemen of bieden flessen water voor de gasten als extra voorzorgsmaatregel.

5 facts over tijdzones die leuk zijn om te weten >

Weekenden: Langkawi volgt de Kedah-feestdagen. Weekenden vallen op donderdag en vrijdag, maar de meeste bedrijven zullen ook op donderdag normale openingstijden hebben. De officiële start van de week is op zaterdag.

Fooi: fooi geven is niet verplicht en zelf niet heel gebruikelijk op Langkawi, maar het wordt (uiteraard) heel erg gewaardeerd als je tipt na een goede ervaring.

Belastingvrije goederen: buitenlanders die 48 uur of minder Maleisië bezoeken, ontvangen een belastingvrijstelling voor de aankoop van souvenirs, geschenken en artikelen voor persoonlijk gebruik tot een maximum van RM500.

Wanneer boek jij een vlucht naar dit paradijselijke eiland?

 

CategoriesAzië