1

10 x DE BESTE OORLOGSFILMS OP NETFLIX (VOLGENS IMDB)

oorlogsfilms netflix - beste oorlogsfilms netflix - beste oorlogsfilms netflix - oorlog film netflix - films over oorlog - oorlog film netflix - schindler's list - saving private ryan

Heb je eens zin in wat anders dan een romcom of interessante docu? Ga dan eens voor een toffe oorlogsfilm! Onze favoriete streamingsdienst staat namelijk vol met goede titels binnen dit genre. Inspiratie nodig? Hieronder vind je de 10 beste oorlogsfilms op Netflix (volgens IMDb).

Op zoek naar een goede oorlogsfilm voor jouw filmavond? Vind hier de 10 beste oorlogsfilms op Netflix >

10. Glory 

Robert Gould Shaw is 23 en erg idealistisch wanneer hij in het leger gaat. Tijdens de slag van Antietam veranderd dit in desillusie. Als hij terug thuis is krijgt hij de leiding aangeboden van de 54ste grondtroepen van Massachusetts.
IMDb: 7,8

9. Lakshya

Nadat een verwende tiener zich opnieuw aanmeldt voor het leger, bewijst hij zich door een officier te worden net op het moment dat er oorlog uitbreekt. Good to know: deze oorlogsfilm uit India duurt maar liefst 3 uur!
IMDb: 7,9

8. Virunga

Deze film gaat over het verhaal van de rangers die hun leven riskeren om Virunga, het kostbare nationaal park van Afrika en de bedreigde gorilla’s die er leven, te redden. Deze film is opgenomen in Congo en een echte aanrader voor natuurliefhebbers.
IMDb: 8,2

7. Der Utergang

Adolf Hitler brengt zijn laatste dagen door in zijn bunker onder Berlijn. De bunkers zitten vol met gewapende soldaten en er is geen verpleging of medicijnen. Hitler wil Berlijn niet verlaten en bevindt zich hierdoor in uitzichtsloze situatie.
IMDb: 8,2

6. Das Boot

In het najaar van 1941 gaan Duitse militairen aan boord van een onderzeeër om zo veel mogelijk vijandelijke schepen tot zinken te brengen. Wanneer na lange tijd die schepen in zicht komen, slaat hun gevoel om in angst en heimwee naar huis.
IMDb: 8,3


Meer Netflix tips? Vind hier de beste titels van onze favoriete streamingsdienst >


Vind hier de beste 5 oorlogsfilms op Netflix (volgens IMDb) >

5. Inglourious Basterds

Deze oorlogsfilm (met Brad Pitt in de hoofdrol) vertelt het verhaal over de ‘The Basterds’ (de rotzakken): een groep Joods-Amerikaanse militairen die wraak neemt op de Nazi’s in Frankrijk tijdens WOII.
IMDb: 8,3

4. Apocalypse Now

Kapitein Willard wordt door het Amerikaanse opperbevel in Vietnam richting Cambodja gestuurd om kolonel Kurtz te doden. Terwijl hij de jungle in vaart, worden hij en de rest van de bemanning overvallen door de gevechten en gekte van de omgeving.
IMDb: 8,4

3. The Pianist

De consequenties van de Duitse bezetting zijn voor de inwoners van Warschau afschuwelijk. Maar terwijl zijn volledige familie en vele vrienden worden uitgemoord, overleeft Wladyslaw Szpilman in de ruïnes van zijn stad.
IMDb: 8,5

2. Saving Private Ryan

Deze film van Steven Spielberg is toch wel een héle grote Hollywood-klapper. We volgen Tom Hanks’ Captain Miller die koste wat kost Private James Ryan wil redden uit oorlogsgebied nu zijn andere drie broers al zijn omgekomen.
IMDb: 8,5

1. Schindler’s List

Deze oorlogsfilm is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Oskar Schindler, lid van de nazibeweging, charmeur en oorlogsprofiteur die op deze manier de levens redde van 1100 Joden tijdens de Holocaust.
IMDb: 8,9

En, welke van deze oorlogsfilms op Netflix ga jij als eerste kijken?

Bron omslagfoto: MovieMeter.nl

CategoriesChill