paddenstoelen tartaar - vegetarische steak tartaar - burrata recept - vegetarisch recept
R

RECEPT PADDENSTOELEN TARTAAR MET BURRATA & AUBERGINE

Op zoek naar een origineel, vegetarisch recept? Verras je gasten (of jezelf!) dan met deze paddenstoelen tartaar met burrata on top. Van burrata worden zij altijd blij, zeker als onderdeel van deze smakelijke combinatie!

Hier vind je het recept voor de paddenstoelen tartaar met burrata. Bereidingstijd: 30 minuten Ingrediënten voor 4 personen.

Ingrediënten

– 1 aubergine
– 400 g kastanje champignons
– 150 g oesterzwammen
– 15 g basilicum
– 2 el balsamico crème
– 1 teen knoflook
– 2 sjalotjes
– 1 el soja saus
– 4 mini burrata’s (of twee grote burrata’s)
– 50 g tauge
– 1 el korianderzaad
– Peper, zout & olijfolie

Benodigdheden
kookring

Meer heerlijke recepten met burrata vind je hier >

Bereidingswijze Paddenstoelen Tartaar

1. Snij de aubergine en paddenstoelen in kleine blokjes. Snij de knoflook fijn en snipper de sjalotjes.

2. Fruit de sjalotjes en knoflook kort in een scheutje olijfolie en bak daarna de aubergine en paddenstoelen mee tot deze gaar zijn. Voeg als laatst de soja saus en balsamico toe en roer alles goed door elkaar. Maak verder op smaak met peper en zout.

3. Op het bord: schep per persoon 1/4 van het mengsel in een kookring op het bord en druk alles goed aan. Verwijder nu de kookring en maak af met taugé en een kleine (of kwart) burrata. Besprenkel met korianderzaad over de burrata heen. Smakelijk!

Deze vegetarische steak tartaar met burrata is afkomstig uit het e-book van Ciel Table Tales, die vol staat met  feestelijke recepten als deze.