Z

ZO OVERLEEF JE BLUE MONDAY: 8 x TIPS

blue monday tijdens corona - Tips voor blue monday - zo overleef je blue monday - blue monday overleven - blue monday tijdens covid - Blue monday 2022 - depressiefste dag van het jaar overleven 2022 -

De ‘Hoe overleef ik’ boekenreeks van Francine Oomen heeft velen door de tienerjaren heen gesleept. Maar hoe je de meest depressieve dag van het jaar overleeft, heeft niemand ons op kunnen voorbereiden. Daarom helpt Girls Who een handje! Hieronder vind je 8 x tips hoe je blue monday tijdens kunt overleven.

Van frisse lucht en je gevoel eruit dansen tot een lijst waar je blij van wordt: zo overleef je 16 januari 2023 aka blue monday >

Zet vrolijke muziek op en dans je gevoelens eruit

Vrolijke muziek is altijd een goed idee om de negatieve Blue-Monday feelings uit je lichaam te shaken. Dus, zet je favoriete playlist maar aan en laat je meevoeren door de verschillende nummers en klanken. Wist je dat er zelfs speciale Blue Monday afspeellijsten met vrolijke nummers bestaan? Zoals deze >

Ook leuk! 5 x podcasts om vrolijk van te worden >

Maak een lange wandeling

Trek je wandelschoenen maar aan want bewegen in combinatie met frisse lucht is het allerbeste medicijn voor de Blue Monday-blues. Tijdens het wandelen kun je even helemaal je hoofd leegmaken, genieten van de omgeving en rustig die leuke podcast luisteren. Kortom: alleen maar voordelen.

Inspiratie nodig? Van natuur- en glühweinwandelingen tot street art spotten: hier vind je de leukste wandelingen op een rijtje >

Trakteer jezelf op iets leuks

Zowel iets krijgen als iets geven maakt geeft volgens onderzoek een gevoel van geluk. Wij zeggen: sla een mooi cadeau in, die ene vaas die je al heel lang wil of die mooie nieuwe stappers. Deze dag is hét moment voor een mooie cadeau op die sombere maandag. Ons digitale winkelmandje bij Omoda zit al vol. Dit jaar: lange winterlaarzen, een wollen jurk en een dikke trui. Een nieuwe outfit doet altijd goed!

Maak een lijstje waar je blij van wordt

Soms kan je zó in die negatieve spiraal zitten dat je even al het goede om je heen vergeet. Wat dan wilt helpen: alle positieve dingen naar boven halen en een lijstje maken waar je blij van wordt. En ja, schrijf ook de kleine dingen op zoals je eerste kop koffie in de ochtend, je favoriete film, de lucht die roze kleurt en de begroeting van je harige vriend wanneer je thuis komt. Alles telt!

Bezoek een art galerij of musea

Kunst maakt alles beter, ook de meest depressieve dag van het jaar. Duik maandag 16 januari je favoriete musea in, bekijk je favoriete exposities en tentoonstellingen of spot kunstwerken op straat.

Bak een taart voor jezelf of iemand anders

De lekkere geur die in de keuken blijft hangen, het proeven van je zelf gemaakte creaties én een leuke bezigheid. Het houden van een gezellige bak dag is een handige trick om de meest depressieve dag van het jaar te overleven. Probeer eens een nieuw recept uit, hou een bakwedstrijd met je partner of maak je ultimate favorite lekkernijtjes. Blue Monday 0 – Girls Who Bake 1.

Boek een vakantie

Je hoeft niet gelijk je koffers te pakken en te gaan (mag natuurlijk wel). Maar een vakantie in het vooruitzicht en de voorpret van het boeken kan je humeur van zero naar honderd brengen. Wat dacht je van een leuk Tiny House in Nederland of een culinaire stedentrip naar Italië?

Dit zijn 7 dingen die succesvolle vrouwen doen in januari >

Behandel Blue Monday zoals elk andere dag

Het allerbelangrijkste is: realiseer je dat het een doodgewone maandag is én voor je het weet is het weer dinsdag. Laat je dus niet te veel meeslepen door de Blue Monday-rage!

Wees lief voor jezelf

Zelfs als je – je niet goed voelt na een goede danssessie, een stevige wandeling of het bakken van een taart, is dat helemaal oké. Praat jezelf niet naar beneden en laat je gevoel voor wat het is. En ja, als je liever op de bank met een dekentje rolt en alleen maar chocola wil eten, dan mag dat vandaag ook.

En, met welke tips overleef jij Blue Monday?

CategoriesChill