D

DEZE FILM OVER VROUWEN DRAAIT NU IN DE BIOS EN WIL JE ZIEN

woman film - woman bioscoop - film woman - vrouwen film - film tip - film tips

Een prachtige film over vrouwelijkheid en de omstandigheden voor vrouwen, die in veel delen van de wereld nog verre van ideaal zijn. Deze nieuwe documentairefilm draait nu in de bioscoop en jij moet hem zeker zien. Hieronder vind je alles wat je erover moet weten.

Vind hier alles over ‘Woman’: de film over vrouwen >

Sinds 1911 wordt jaarlijks op 8 maart Internationale Vrouwendag gevierd: een dag die staat voor gelijkheid en vrijheid. Want hoewel er in de afgelopen eeuw op wettelijk en sociaal vlak veel veranderd is, brengt het vrouw-zijn nog steeds moeilijkheden met zich mee. De documentairefilm Woman laat zien wat het betekent om vrouw te zijn, en verwerkt daarin zowel de strijd als de schoonheid.

De makers

Anastasia Mikova en Yann Arthus-Bertrand nemen ons mee naar 50 landen en hebben deze documentaire gebaseerd op 2000 interviews met vrouwen over de hele wereld. Anastasia is een jonge Oekraïense filmmaker en journalist en heeft zich altijd al beziggehouden met sociale en humanistische onderwerpen. Haar filmpartner Yann Arthus-Bertrand is een Franse filmmaker en fotograaf die voornamelijk bekend werd meet zijn boek ‘La Terre vue du ciel’ uit 1999.

Even geen zin in een film? Vind hier dé 7 inspirerende boeken voor powervrouwen die jij nu wilt lezen > 

Het verhaal

Een portret van tweeduizend vrouwen uit vijftig verschillende landen. Een ode aan de culturele diversiteit en biodiversiteit van gebruiken, kleding, religieuze overtuigingen. Onderwerpen als moederschap, opleiding, huwelijk, economische onafhankelijkheid, seksualiteit, menstruatie en abortus komen voorbij. Getuigenissen van zeer verschillende vrouwen, van staatshoofden en schoonheidskoninginnen tot buschauffeurs. Een film over vrouwelijkheid en de omstandigheden voor vrouwen, die in veel delen van de wereld nog verre van ideaal zijn.

De Trailer 

IMDb > 7.6

Meer titels die gemaakt zijn door vrouwen kijken? Vind hier de 100 beste films voor jouw filmavond >

Wie sleur jij binnenkort mee naar de bioscoop om deze prachtige documentaire te checken?

CategoriesChill