5

5 SIMPELE SUPERMARKT HACKS OM AF TE VALLEN

supermarkt hacks - supermarkt tips - afvallen hacks - afvallen tips - tips om af te vallen

Afvallen kan met behulp van een dieet, maar ook door kleine aanpassingen in je levensstijl. Hieronder geven we je dé tips om jouw streefgewicht zo snel mogelijk te bereiken.

Vind hier de supermarkt hacks om af te vallen >

Ga niet naar de winkel met een lege maag

Ga je hongerig boodschappen doen? Dan is de kans groot dat je zwicht voor al dat lekkers. Eet dus voor je naar de winkel gaat zodat je sterk genoeg bent om al die verleidingen te weerstaan en een gezonde keuze te maken!

Tip: Met deze afslankbijbel verlies je binnen no-time de onnodige kilo’s >

Maak een boodschappenlijst

Bepaal eerst wat je echt nodig hebt. Dan kun je de verkoopstrategieën die supermarkten toepassen beter weerstaan. Maak dus een boodschappenlijstje. Dan doe je automatisch veel gerichter boodschappen en kun je de paden met bijvoorbeeld chips en snoep vermijden.

Kijk naar de ingrediëntenlijst

Voordat je iets in je winkelmandje legt is het verstandig eerst naar de lijst met ingrediënten op de verpakking te kijken. Staan suiker of vetten, zoals olie en boter, helemaal vooraan? Dan zijn dat de voornaamste bestanddelen van dat product, liever laten staan dus.

Vind hier wat de goedkoopste supermarkt van Nederland is >

Vergelijk producten

Met de voedingswaardetabel krijg je meer inzicht in de samenstelling van een product. Je vindt deze tabel op de achterkant van de verpakking. Kijk daarbij eens naar het aantal gram suiker, vet of calorieën per 100 gram. Vergelijk dit vervolgens met ander merk of alternatief product. Zo kun je kiezen voor de gezondste variant. Je kunt ook de app van het Voedingscentrum ‘Kies ik gezond’ als hulpmiddel gebruiken.

Negeer de marketingtrucs 

Op veel verpakkingen staan mooie teksten over gezonde ingrediënten, zoals toegevoegde groentes, of een verlaagd suiker- of vetgehalte. Ook zie je vaak gezonde ingrediënten op de voorkant, zoals vruchten. Dit zegt vaak niks over de inhoud en kan zelfs misleidend zijn. Ga daarom niet af op het uiterlijk van verpakkingen.

Welke van deze supermarkt hacks gaan jou helpen met afvallen?