Het is herfst! Dat betekent dat de frisse zomerse gerechten plaats maken voor warme stevige stamppotten. Maar om nu iedere keer dezelfde soorten te eten is ook saai, toch? Daarom hier: 8 x bijzondere stamppot recepten om jouw herfstmaaltijden lekkerder te maken!
Van Italiaanse varianten tot klassiekers met een twist. Dit zijn 8 x bijzondere stamppot recepten >
Zoete aardappelstamppot met pecannoten
Door de normale aardappel te vervangen door zoete aardappels wordt de stamppot niet alleen zoeter. Ook bevatten zoete aardappels betere voedingstoffen waardoor je langer verzadigd bent. Voeg aan je gerecht wat pecannoten toe, bospaddestoelen (optioneel) en eetsmakelijk! Hier vind je het recept >
Pompoenstamppot met appel & worst
Het leuke aan stamppotten is dat je zo heerlijk kunt variëren. Want zeg je herfst, dan zeg je natuurlijk pompoen en appels. En laat je nu net deze ingrediënten kunnen verwerken in een lekkere Hollandse stamppot! Vind hier hoe je de pompoenstamppot maakt >
Stamppot spitskool met roomkaas en ham reepjes
Spitskool voelt soms een beetje als een vergeten groente. Onterecht, want naast dat Spitskool hartstikke veel vitamine C bevat, kun je de groente op allerlei manieren gebruiken. Zo ook in een stamppot! Combineer het met roomkaas en met (vegetarische) ham reepjes en er staat een mooie herfstmaaltijd op tafel! Dit is het recept >
Italiaanse stamppot met gehaktballetjes
Stampen dat kunnen we in Nederland als de beste, maar voor deze stamppot slaan we de handen ineen met Italië. En dat doen we natuurlijk met… tomaat & gehaktballetjes! Lees hier hoe je deze delizioso stamppot maakt >
Bron: Lekker en Simpel | Italiaanse stamppot | bijzondere stamppot recepten | Culinaire stamppot
Pastinaakhutspot met worst
Of je nu geen zin hebt in aardappelen of aan een koolhydraatarm dieet vastzit: een hutspot met pastinaak in de hoofdrol is perfect voor een gezellige winteravond. En, de worst maakt het gerecht natuurlijk helemaal af! Hier vind je het recept >
Zuurkoolstamppot met gegrilde ananas
Hoort ananas wel of niet op pizza, het is een eeuwige vragen dat rond gaat. Maar wat dacht je van ananas in je stamppot? Je houdt ervan of je houdt er niet van: maar de gegrilde ananas verbloemd op een lekkere manier het zure van de zuurkool. Dit is het recept >
Gebakken kabeljauw met tomaten-andijvie stamppot
Een klassieke andijviestamppot, maar dan nét even anders. De standaard variant met een gehaktbal wordt hier vervangen door geroosterde tomaten uit de oven en een smakelijk stukje kabeljauw. Enne, het zul je verbazen wat voor smaaksensatie dat met zich mee brengt! Hier vind je het recept >
Broccolistamppot met gerookte zalm
Nog een typische Hollandse pot, dit keer met een (vis)twist. De klassieke smaak van broccoli en aardappel, gecombineerd met gerookte zalm en amandelschaaf – wij zijn fan! Hier vind je het recept >