W

WAT TE DOEN MET REGEN IN LONDEN: 11 x BINNEN ACTIVITEITEN

doen met regen in Londen - overdekte markt Londen - regenachtige dag in Londen - uit eten in Londen - binnen activiteiten londen - musea in londen - indoor activiteiten londen - tips londen - tips londen als het regent -

Londen en regen gaan, net zoals in Nederland, hand in hand. Maar je vervelen tijdens een regenachtige dag? Daar doen we niet aan. Want zelfs als de pijpenstelen uit de lucht vallen, zijn er genoeg leuke binnen activiteiten te vinden. Hieronder vind je 11 x tips wat je kunt doen met regen in Londen!

Wat te doen met regen in Londen? Van schuilen in musea tot unieke diner- en filmexperiences: dit zijn 11 x leuke indoor activiteiten voor een regenachtige dag in Londen >

1. Boek de dinerexperience van Taste Films

‘Watch what you eat’ wordt bij deze diner experience enorm letterlijk genomen. Terwijl op het scherm een film draait, krijg jij het eten van die film op een bord voorgeschoteld. Ratatouille van Ratatouille, warme vanilla espresso martini van The Devil Wears Prada. Of een gingerbread recept van Shrek. Noem het een bioscoop, noem het een restaurant. Of noem het een combi. Het is in ieder geval een unieke manier van tafelen. Je boekt het hier >

2. Warm op met een high tea

Denk je aan Engeland, denk je natuurlijk aan een high tea. Of de afternoon tea, zoals de Engelsen dit zelf noemen. Dit is natuurlijk altijd leuk om te doen, maar nóg leuker als het buiten koud is en regent. En jij je lekker op kunt warmen met een warme kop koffie en scones met jam en cream. Yum!

Meer leuke binnen activiteiten voor een regenachtige dag in Londen >

3. Duik een museum in

Waar kom je meer te weten over de geschiedenis, kunst of andere toffe onderwerpen dan in een museum? Juist, bijna nergens! Vraag jij je af wat te doen met regen in Londen, dan is het antwoord natuurlijk een museum induiken. Want dat is interessant én droog. Lucky us, barst Londen van de musea zoals het Natural History Museum, National Gallery, Tate Modern, de Victora en Albert en zovéél meer. Ook handig om te weten: veel van deze musea zijn gratis!

4. Speel lifesized monopoly

Ben je niet vies van een competitief spelletje en is vooral het bordspel Monopoly één van je favorieten? Dan is dit dé tip wat je kunt doen in Londen als het regent. In het hart van Londen is een Monopoly-bord van 15 bij 15 meter uitgerold. Het poppetje dat ben jij. En je neemt het op tegen de klok om een aantal van de iconische gebouwen van Londen te kopen slash bouwen! Boek het hier >

Meer leuke indoor activiteiten voor een regenachtige dag in Londen >

5. Bezoek een overdekte markt

Wanneer de pijpenstelen uit de lucht vallen, heb je écht geen zin om door Oxford Street te struinen. Begrijpelijk. Gelukkig vind je in Londen het hele jaar door overdekte markten, waar je genoeg (tweedehands) pareltjes op de kop kunt tikken. Zoals de Borough Market, Spitalfields market. En de grootste vintage markt bij Brick Lane.

Ook leuk! dit zijn 16 x de leukste (weekend)markten in Amsterdam >

6. Of shop in het overdekte Westfield bij Sheperds Bush

Liever rondkijken in winkels van grote ketens, het shoppen combineren met een hapje eten of filmpje in de bioscoop? Ga dan richting Sheperds Bush en huppel naar binnen bij Westfields. Dit overdekt winkelcentrum is méga groot. En je kunt hier makkelijk de hele dag rondbrengen.

7. Duik een Wetherspoon in voor een English Pub experience

Regen of geen regen, als je in Engeland ben wil je natuurlijk de full English Experience. En wat is nu ‘Engelser’ dan een typische pub? Bij Wetherspoon (je vindt deze door heel de stad) begin je de ochtend al met een full english ontbijtje. De rest van de dag serveren ze typische pubfood en bieren die via een knop op je telefoon én voor een redelijke prijs naar je tafel worden gebracht.

Meer leuke binnen activiteiten voor een regenachtige dag in Londen >

8. Bewonder Londen vanuit een bus

Wat te doen in Londen met regen als je toch iets van de stad wil zien? Simpel, stap in zo’n heerlijke foute felrode dubbeldekker. En kijk via het raam hoe de Londen Eye, de Big Ben, Oxford Street, Picadilly en meer voorbij raast.

9. Ga uitgebreid tafelen bij The Fat Duck

Op zoek naar leuke indoor activiteiten in Londen? Uit eten is altijd een goed idee, of het nu regent of niet. Schuif daarom aan bij een bucketlist restaurant, zoals The Fat Duck. Dit 3-sterren restaurant (!) slaagt erin om de meest ongelooflijke gerechten op tafel toveren. En dan niet zomaar gerechten. Je kan alles proeven, ruiken, kijken, voelen én luisteren. Zoals het gerecht ‘the sound of the sea’. Het zit misschien niet centraal in Londen, maar zeker het omrijden waard!

10. Of duik in een ander restaurant of café

Zoals we al zeiden: uit eten is altijd een goed idee. Net zoals een koffietje buiten de deur halen. Zoek een leuke hotspot uit en breng je dag door met lekker eten en goede koffie. Praat bij met je leuk gezelschap of lees een goed boek terwijl de regendruppels op het raam tikken.

11. Bezoek een musical

Een musical bezoeken op West End is sowieso een bucketlist dingetje. Maar vraag jij je af ‘wat te doen in Londen met regen?’, is het droog zitten een extra argument om die ticket te boeken. Vergeet de regen en laat je voor even meesleuren in een andere wereld. Een wereld waar zang, dans en avontuur de hoofdrol spelen. Zie hier wat er draait >

En, met welke leuke tips schuil jij van de regen in Londen?

[Instagram-feed]

CategoriesNiet gecategoriseerd