5

5 x TIPS VOOR HET MAKEN VAN DE MOOISTE FOTO’S (MET JE TELEFOON)

Een mooie foto maken met je telefoon: het lijkt simpel, maar kan op zoveel manieren misgaan. Met je smartphone kan je ieder kiekje binnen no time vastleggen, maar dan is het wel handig om aan een aantal dingen te denken. Met deze tips maak je de mooiste foto’s met je telefoon!

1. Kies de juiste telefoon

Ja, daar begint het mee. Want naast internetten, onbeperkt bellen en Instagrammen is onze telefoon tegenwoordig ook onze pocket camera. Met de roze klap-Motorola ga je het hier namelijk niet redden. Kijk bij het uitzoeken van een (nieuwe) telefoon dus naar het aantal pixels, prestaties en andere cameramogelijkheden. Op dit moment geen budget voor een nieuwe telefoon? Overweeg dan om toch je oude model te gebruiken (tenzij dit het oudste modelletje van Nokia is, natuurlijk) en er een sim only bij bestellen

 2. Let op de positie van de zon

Licht speelt een belangrijke rol in het maken van goede foto’s. Let er daarom dus op waar de zon opkomt en waar hij weer verdwijnt. Een paar tips: fotografeer met de zon in je rug, maak mooie kiekjes tijdens ‘golden hour’ en wanneer de zon net is opgekomen en net voordat ‘ie ondergaat. Je wil namelijk geen overbelichte foto’s!

De beste reisfoto maken

3. Doe onderzoek waar je foto’s wilt gaan maken

Op reis maken we over het algemeen de meeste foto’s met ons telefoon. De hele dag met een grote camera rondlopen is niet handig, en er is zoveel te zien op vakantie! Wanneer je foto wilt nemen van een mooie (toeristische) locatie zoals de galerij in Milaan, op het strand in Bali of van het Vaticaan in Rome, zorg dat je er vroeg bent. Ten eerste voor het licht, maar ook omdat je geen hordes mensen op de foto wil.

3. Gooi ‘mislukte’ foto’s niet gelijk weg

Er zijn genoeg apps waarmee je jouw ‘mislukte’ foto een andere kleur kunt geven of even bij kan stellen qua witbalans. Lightroom is een geweldige app die je hiervoor zeker kunt gebruiken. Maar mocht je geen abonnement willen nemen dan zijn VSCO of Google Snapseed een goede oplossing.

5. Gebruik de zelfontspanner, het natuurlijke licht en de HDR-functie

Duurt wellicht iets langer, maar het is het allemaal waard. Zo krijg je ook een keer een ander beeld op je Instagram-feed te zien dan alleen maar selfies. Op deze manier maak je je foto vanuit een mooiere hoek. Qua lichtinval is natuurlijk licht obviously het beste, dus probeer die foto’s te maken op momenten zoals de zonsondergang. Op je telefoon kan je de belichting ook bewerken. Met de HDR-functie kan je ook nog eens automatisch meerdere foto’s achter elkaar maken, dus de kans dat er niets bij zit is bijna nihil. Top, toch?

 

CategoriesReistips