TRAVEL / Reistips

5 TIPS VOOR HET MAKEN VAN DE BESTE REISFOTO’S

reis voorbereiden - checklist lange reis maken - paklijst voor het reizen - reistips - inpaklijst voor het reizen - tips voor je reisvoorbereiding - wat te doen voordat je op reis gaat

Al lekker scrollend ga je door Instagram feeds heen op zoek naar die perfecte, heldere, schitterende foto’s. Onze eerste gedachte – na een steek van afgunst – is: ‘Waarom zien mijn reisfoto’s er nooit zo goed uit?’. Oh girl, no worries! Wij hebben hier 5 goede tips voor het maken van de beste reisfoto.

 1. Let op de positie van de zon

De beste reisfoto maken wil natuurlijk iedereen maar er zijn wel een aantal punten waarop je moet letten. De stand van de zon is daar een van! Let op waar ‘ie opkomt en waar hij weer verdwijnt. Met dit licht kan je rekening houden in je foto’s. De beste momenten op dag zijn namelijk wanneer de zon opkomt en vlak voor de zon onder gaat. Ook wel de Golden Hours genoemd. Wanneer je de zon aan de verkeerde kant van de foto pakt dan is je foto waarschijnlijk overbelicht en niet bruikbaar voor je fleeky insta feed…

De beste reisfoto maken

DEZE TRAVELBLOGGERS WETEN HOE JE EEN GOEDE INSTAGRAM FOTO MAAKT

2. Doe onderzoek waar je foto’s wilt gaan maken

Wanneer je foto wilt nemen van een mooie locatie zoals de galerij in Milaan, op het strand in Bali of van het Vaticaan in Rome, zorg dat je er vroeg bent, zodat je niet te veel mensen op de foto meeneemt. Dus hop hop vroeg je bedje uit voor de beste foto. Je moet er wat voor over hebben!

3. Gooi ‘mislukte’ foto’s niet gelijk weg

Er zijn genoeg apps waarmee je jouw ‘mislukte’ foto een andere kleur kunt geven of even bij kan stellen qua witbalans. Lightroom is een geweldige app die je hiervoor zeker kunt gebruiken. Maar mocht je geen abbonement willen nemen dan is VSCO een goede oplossing of Google Snapseed.

De beste reisfoto maken

4. Zorg dat er geen objecten achter je
hoofd staan

Wanneer je op die leuke promenade staat let er dan op dat er geen verkeersbord uit je hoofd groeit. Met andere woorden; let dus even op of er geen objecten achter het hoofd staan van de persoon die je fotografeert. Dit voorkomt gekke photobombs.

5 TIPS OM JOUW INSTAGRAM FEED TOT EEN MOOI GEHEEL TE MAKEN

5. Vraag aan andere mensen om die leuke foto te maken

Wees niet verlegen! Vraag mensen om je foto te maken! Hier kan je de beste mensen op selecteren: kijk rond en zie wie er foto’s maakt – lijkt iemand op een Instagrammer, fotograaf of blogger? (tja, hoe zien die er eigenlijk uit). Je komt er in ieder geval niet achter als je het niet vraagt! Negen van de tien keer vragen ze of ze de gunst kunnen teruggeven als ze klaar zijn met het maken van de foto’s. Naast een chill kliekje op afstand, ontmoet je nog leuke mensen ook!

De beste reisfoto maken

Heb je deze tips toegepast? Tag dan @girlswhomagazine in je foto. Wij zijn erg benieuwd!Gerelateerde artikelen