M

MICHELINSTERREN IN AMSTERDAM: DIT ZIJN DE LEUKSTE *RESTAURANTS

sterrenrestaurants 2021 - Spectrum Amsterdam - 2 sterren restaurant Amsterdam - Michelin sterren restaurant - 212 restaurant amsterdam - RIJKS amsterdam - MOS Amsterdam - Michelin sterren restaurant Nederland 2021 - beste restaurants in Amsterdam

Girls who eat zijn in Amsterdam helemaal thuis. Want, naast leuke lunchplekjes & pop-up restaurants, zijn hier ruim 23 restaurants met Michelinsterren. Dat betekent aanschuiven aan mooi gedekte tafels en smullen van culinaire hoogstandjes. Yes please! Dit zijn de leukste sterrenrestaurants in Amsterdam 2021 op een rijtje.

Het regent Michelinsterren in Amsterdam: dit zijn de leukste restaurants >

Ciel Blue

Verscholen in het Okura Hotel in Amsterdam Zuid vind je de culinaire Ciel Blue. Met twee sterren, seizoensgebonden gerechten en een ongeëvenaarde uitzicht is het de perfecte plek voor een fine dine.

Wauw! Dit zijn de 10 mooiste restaurants ter wereld >

Restaurant 212

Chefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot koken de sterren van de hemel in Restaurant 212. De gerechtjes worden voor je neus bereid en de chefs serveren de maaltijden zelf voor je neer. Dit maakt eten hier een hele beleving!

RIJKS

Het Rijksmuseum op je bord, het kan alleen in Amsterdam! Chef Joris Bijdendijk en zijn team serveren in het museum restaurant, RIJKS, een sterrenlunch met zoveel mogelijk producten van Hollandse bodem.

Spectrum

Voor internationale gerechten hoeven we niet naar het buitenland te reizen. Chef Sidney Schutte en zijn team serveren mooie bordjes in Waldorf Astoria Amsterdam, Spectrum. Terwijl de culinaire hoogstandjes worden bereid met aandacht voor de Nederlandse ambachtelijke kooktradities.

The White Room

Zoals de naam stiekem al verklapt, wordt je in The White Room omringd met chique witte muren en meubels. Alleen het interieur zorgt hier al voor een speciale avond. Maar, deze witte parel is al kort naar de opening bekroond met een Michelin ster. Niet voor niets, de gerechten met invloeden uit de hele wereld is een volledige culinaire beleving.

Ook leuk! 5 x salade recepten van sterrenchefs >

Daalder

Chef Dennis Huwaë toverde in 2016 de voormalige bruincafé in de Jordaan om naar het sterrenrestaurant Daalder. Met als doel: een plek waar iedereen durft binnen te stappen en zich op zijn gemak voelt. En, dat is goed gelukt. Naast een comfortabele plek, vind je hier een afwisselend menu met gerechten die stuk voor stuk schitterende combinaties van ingrediënten zijn.

The Duchess

Een Michelin ster, gerechten geïnspireerd op de Frans-Italiaanse keuken én een prachtig interieur. Do we have to say more? Oh, het sterrenrestaurant in Amsterdam, The Duchess, is ook open voor lunch!

RON Gastrobar

Een toegankelijk sterrenrestaurant in Amsterdam, zonder poespas. Dat is hoe Ron Blaauw zijn Gastrobar omschrijft. Hier schuif je aan tafel om ongedwongen culinair te genieten, op een bruisende plek met een fijne sfeer. En, dat blijkt uit de ster die het restaurant ontving!

Bougainville

Restaurant Bougainville in het nieuwe hotel Twenty Seven scoorde binnen een jaar een Michelin ster. Je schuift hier aan voor internationale gerechten van chef Golsteijn en rechterhand chef Dorus Floris. Een intiem restaurants waarbij je niet alleen uitzicht hebt op de keuken, maar ook op één van de beroemdste pleinen van het land: De Dam!

MOS

Bij MOS Amsterdam krijg je de totale beleving. We hebben het over een aangename service, culinaire hoogstandjes en een fijne sfeer. En, ook niet geheel onbelangrijk: prachtig uitzicht over de altijd levendige IJ.

En, bij welke leuke sterrenrestaurants in Amsterdam 2021 schuif jij aan tafel?